Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Powitania » Powitania - poznajemy się i przedstawiamy

Powitania - poznajemy się i przedstawiamy

MuSzka 15:55, 26 cze 2013

Cześć, Witam wszystkich

Mam na imię Agata

Pokochałam ogrody na studiach ale cały czas chcę się dowiadywać o nich więcej i więcej i wszędzie szukam inspiracji.

Uwielbiam zmieniać swój ogródek bez przerwy i pomagać innym w ich ogródkach. Uwielbiam obserwować rośliny jak się zmieniają. Chciałabym wiedzieć o wszystkich roślinach wszystko, choć wiem że to niemożliwe bo rośliny wciąż nas zaskakują, prawie tak jak ludzie

Pozdrawiam
justa35 21:36, 26 cze 2013

rumiankowa napisał(a)
Witam wszystkich serdecznie
jestem z Krakowa, mieszczuch, który lada chwila ucieknie pod miasto.
Do zagospodarowania mam działkę wokół domu a ponieważ jestem totalnym laikiem w tym temacie, podczytuję forum i szukam dobrych rad

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów

Hejka
to tak jak ja - totalny laik i kiedyś ucieknę za miasto
Bagienka 10:44, 27 cze 2013

Dzień dobry
mamahuberta 22:58, 27 cze 2013

Chciałam się przywitać
Pierwszy raz zrobiłam to dwa lata temu
Od czasu do czasu odezwałam się a zdecydowanie częściej korzystałam z porad i podziwiałam ogrody forumowiczów
Marzy mi się nadmiar czasu abym mogła tworzyć swój ogród tak pięknie jak Wy
Najbardziej w ogrodach lubię formy kuliste
Uwielbiam też żurawki ale u mnie nie mają zbyt dobrze bo ogród wystawiony jest na duże dawki słońca
Ostatnio natomiast mnie zalało i zaczynają gnić
Deszcze pochłonęły mi też czereśnię, klona, sosnę, cebulki tulipanów i chyba właśnie zabrały się za thuje
I chyba dlatego właśnie dziś się odezwałam
Bo jest mi zwyczajnie przykro, że trzyletnia praca zaczyna się marnować
Chcę słońcaaaa!!!

Gardenarium 09:08, 29 cze 2013

Ja też chcę słońca, podpis nie wyszedł, popraw

Instagram Ogrodowiska
loczek0 23:51, 02 lip 2013

Cześć, jestem Robert i jestem studentem na polibudzie w Warszawie.
20:20, 03 lip 2013
Witajcie Kochani - jestem tu nowa, bez ogrodu ale z działką na której powstaje mój domek. Nie mam pojęcia o niczym co jest związane z ogrodami a mimo to mam nadzieję za kilka lat mieć piękny ogródek na moich 11 arach.
Na tą chwilę mam dom w fazie budowy i właśnie dowożą nam ziemię, duże ilości ziemi bo działka jest zbyt obniżona. Nawieźliśmy już 36 aut ziemi ale z kamieniami i jakimiś chwaścikami które teraz wyłażą. I walczy Pan - Randapem z nimi. Teraz mamy zamiar kupić 15 aut ziemi ogrodowej...i.... i boimy się czy te kamienie nie powychodzą pomiędzy trawę którą posiejemy na jesieni.
W każdym razie mam zamiar uczyć się tutaj wszystkiego co się da. I liczę na pomoc w tej nauce
aptu 12:24, 04 lip 2013

Witam serdecznie, mam na imię Magda.
Bardzo miło jest mi dołączyć do Waszego grona. Mieszkam, aktualnie w Krakowie a miejsce gdzie ma powstać mój wymarzony ogród jest oddalone o ponad 100km, jest tam wiele terenu do zagospodarowania. Obecnie buduje się altanka z grilem i wędzarnią, a w najbliższej przyszłości chciałabym zaaranżować teren wokół niej, tj. około 2 - 3 ary. Jest to niestety skarpa i to nastręcza mi trudności, będę Was prosić o rady. Coś tam już sobie wymyśliłam - zobaczymy jak będzie z akceptacją mojej rodzinki i realizacją. Narazie, muszę nawieść dużo dobrej ziemi, piasku i przekopać, bo to sama glina, więc dużo pracy przede mną. Jak już będę miała co pokazać to założę własny wątek. Teraz podziwiam Wasze piękne ogrody. Dzięki, że jesteście, pozdrawiam wszystkich!
AniaKam 22:31, 05 lip 2013

Cześć

Mam na imię Ania, mieszkam pod Wrocławiem, i od ponad roku próbuję swoich sił w ogrodzie - wcześniej nie wierzyłam, że mnie na to stać, i część ogrodu, za domem zamówiłam z wykonastwem u firmy ogrodniczej. Potem nie miałam już pieniędzy, i tylko kosiłam trawnik - efekt to trawnik zachwaszczony i zapuszczone wszystkie kąty tej części, która nie była "robiona" przez firmę - jest trochę roślin po poprzednich właścicielach, ale ogólnie bałagan i nieporządek

I wreszcie w zeszłym roku doszłam do wniosku, że praca w ogrodzie nie może być taka trudna - skoro inni dają radę, to ja też dam No i zaczęła się przygoda

Potem trafiłam tutaj i wiele razy podczytywałam Wasze wątki, o konkretnych roślinach, podziwiałam jak powstawały od zera ogrody... aż wreszcie postanowiłam się zarejestrować - może jeszcze mam szansę poradzić się, i uniknąć błędów?

Witajcie Kochani!!
22:33, 05 lip 2013
AniaKam napisał(a)
Cześć

Mam na imię Ania, mieszkam pod Wrocławiem, i od ponad roku próbuję swoich sił w ogrodzie - wcześniej nie wierzyłam, że mnie na to stać, i część ogrodu, za domem zamówiłam z wykonastwem u firmy ogrodniczej. Potem nie miałam już pieniędzy, i tylko kosiłam trawnik - efekt to trawnik zachwaszczony i zapuszczone wszystkie kąty tej części, która nie była "robiona" przez firmę - jest trochę roślin po poprzednich właścicielach, ale ogólnie bałagan i nieporządek

I wreszcie w zeszłym roku doszłam do wniosku, że praca w ogrodzie nie może być taka trudna - skoro inni dają radę, to ja też dam No i zaczęła się przygoda

Potem trafiłam tutaj i wiele razy podczytywałam Wasze wątki, o konkretnych roślinach, podziwiałam jak powstawały od zera ogrody... aż wreszcie postanowiłam się zarejestrować - może jeszcze mam szansę poradzić się, i uniknąć błędów?

Witajcie Kochani!!

Witaj Aniu,

ja też dopiero zaczynam tutaj ale i z ogrodem. Więc może razem zaczniemy tą naukę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies