Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Boćkowe perypetie ogrodkowe 06:57, 27 cze 2013

Do góry
I dla Madzi Hakone All Gold z konwalnikiem, tyle, ze konwalnik mizerniutki

Boćkowe perypetie ogrodkowe 06:55, 27 cze 2013

Do góry
Dzin dybry.

Przez chwile bylo slonce i znowu chmury, ale nie szkodzi, przed nami kolejny wspanialy dzien

Anulka dla Ciebie moj "Cabaret" i jego listki

I dla porownania wysokosci przy Gracillimusie

I to moj nie jest Cabaretem Cabaret ma bialy margines, moj to bedzie pewnie Cosmopolitan.

Zagadka rozwiazana, oszukana zostalam ja
Ogrodnik Mimo Woli cd 06:53, 27 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)

ALe Twój wątek mam zawsze otwarty Są 4 wątki których nigdy nie zamykam Jeden jest Twój

Kofam U mnie tak samo
Bajkowy ogród Weroniki 06:42, 27 cze 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)

Perukowiec w deszczu.

Krople deszczu na perukowcu.

Kwiaty zapłakane. Są też łzy radości.

Kwiaty zapłakane też się pięknie prezentują Woda na różach warta jest zrobienia kilku zdjęć. Podoba mi się zwłaszcza 'Arthur Bell' (bo to chyba on), zwłaszcza z tą jego zmiennością kolorów.
Ogrodnik Mimo Woli cd 06:34, 27 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)

Potem do Ciebie zajrzę... bo pięknie to u Ciebie, a u mnie taki grajdoł i zbieranina chabazi....

Hosta też jak potwór...

Świetny też ten zakątek
Ogrodnik Mimo Woli cd 06:34, 27 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)
Pokazywałam i pokażę jeszcze raz.. a co ???? Podoba mi sie
Z tyłu firletka i w środku perowskia

Aż do mnie dotarł ich zapach

Katalpa ma swoje "5minut" jak miło wcale się jej nie dziwię że zakwitła, ma przecież piękne otoczenie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 06:28, 27 cze 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Podoba mi się strasznie takie zestawiebnie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 06:12, 27 cze 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu wspominam te krótkie , ale tak intensywne chwile przeżyte w Twoim ogrodzie
A na Twoje zdjęcia mogę się gapić bez końca
Ogród wokół Jaskółki 05:50, 27 cze 2013

Do góry
,
A tak mi kolendra wyrosła
No dobra czas do pracy sie zbierac
Pourywane kwiaty i pąki róż 04:41, 27 cze 2013

Do góry
Powiem Wam, ze jak czytałam posty i krzakach, co nie zakwitły to aż mnie duma rozpierała jak moje w doniczka w zeszłym roku kwitły i ruszyły w tym. Tu na fotce odmiana biala "remember" nie mylic z "remember me" i bardzo trudna odmiana o nazwie francuzkiej, za choinę nie mogę jej przypomnieć w tym roku poszły na klomb i duzo ladniej juz wygladały.
.
Mój jesienny ogród 02:05, 27 cze 2013

Do góry
Teraz fotki ze swojej ostatniej wycieczki w BC, w dolinę czajnika, czyli Ketley walley i Myra kanyon. Pojechałem tam z Węgrami, z Laszlo i Joszikiem. Dziś nie ma ich na zdjęciach ale może jutro jeszcze

pokażę kilka fot. Dobrze że ich namówiłem ostatniego dnia, lepiej późno niż wcale. Jechałem tam tydzień wcześniej ale nie puścili mnie z roboty i całą niedzielę pracowałem, do 8 i tak cały ostatni tydzień. Przyznacie sami że pomimo pożaru jaki strawił cały park i 16 mostów, które odbudowano w dwa lata, prezentuje się i tak wspaniale. Dobrze było widać z drugiego mostu, lotnisko w Kelowna, z

którego rano leciałem do Vancouver i dopiero do Toronto. To widziane lufą.

Bardzo dużo kwiatów różnego koloru i kształtu. Żurawki, Orliki, różne Rozchodniki, cuda niewida. Jadąc takim pociągiem chyba nie było nudy podczas jazdy. Szlak ma długość 600 km i trza by go motorem przejechać albo rowerem przez dwa tygodnie.

to zielone było z kwiatami i to białe co widać to pełno kwatu.

na dziś koniec, jutro ciąg dalszy. Pozdrówka dla wszystkich.
Mój jesienny ogród 01:52, 27 cze 2013

Do góry
Witajcie, jest mi bardzo miło że tak obszernie odpisujecie.
Janinko, myślę że w końcu z pracą mi się wyjaśni, wiadomo że nigdy nie ma słodko na początku. Teraz mam więcej czasu się rozejrzeć po okolicy. Ja również wolałem tamte klimaty, wyjeżdżałem z BC ze łzami w oczach, dobrze że mam dużo zdjęć, bo słowami nie dał bym rady tego opisać. Nie dość że się napatrzyłem, to mam dużo fotek i filmów. Dzięki za słowa pochwały z mojej relacji ale wiem że większość z Was nigdy się nie wybierze w tak daleką podróż, z braku funduszy, więc chcę pokazać jak najwięcej również i tym co mają kasę, żeby ich zachęcić do przyjazdu.
Bogdziu, ciesze się że znalazłaś chwilę żeby do mnie zajrzeć. Zmieniło się i to dużo raczej na niekorzyść, nigdy nie przepadałem za miastem a jeszcze za takim molochem. Na razie patrze z zaciekawieniem ale jak piszesz, widzę coraz więcej wad. Nie ma tu tak pięknej przyrody, chociaż klimat i roślinność jak w delcie Dunaju. Powiem że autostrada 7 pasów w jedną i drugą stronę robi też nie wąskie wrażenie, muszę ją pokonywać codziennie wiaduktem. Mieszkam w dzielnicy polskiej etobiko. Z daleka i na zdjęciach wygląda wszystko jak na amerykańskich filmach, piękne aleje ze 100-tu letnimi drzewami ale z bliska już nie. Chciałbym zostać chociaż do Indian Sumer, gdyż jesień w ojczyźnie klona, musi być cudna. Czytałem nie dawno artykuł na temat wyginięcia wróbli w naszym kraju, tu jest ich zatrzęsienie, już ich przekląłem bo budzą mnie skoro świt, robią taki jazgot że nie idzie wytrzymać. Tu mają dużo ruder i ludzie dokarmiają, więc jedzenie i siedlisko mają. U nas ruder coraz mniej, konie wyginęły a wróble razem z nimi. Jak siedziałem na drabinie wysoko, przyleciał kilkakrotnie, kardynał. Pięknie śpiewa, właśnie po tym go zlokalizowałem, jest piękny, cały czerwony z buraczkowym dziobem, wielkości szpaka. Może uda mi się go pstryknąć. Wiem Bogdziu że u nas jest nie ciekawie i będzie jeszcze gorzej jeśli ludzie się nie otrząsną. Pisałem że ludzie też mają tu ciężko ale za byle robocine, dostanie 2 000 $ i za to spokojnie bezstresowo przeżyje. Tu nie ma bandyckich podatków i bandyckiego zusu.
Moniko, naprawdę fajnie jest zobaczyć taki kawał świata, już pisałem nie raz że to podróż mojego życia. Powiem że nie boję się wsiadać do pociągu który nie wiem gdzie mnie wywiezie, mam telefon z GPS i cały czas mam wszystko pod kontrolą, boje się tylko o zdrowie że by mi nie wysiadło z nadmiaru wrażeń. Nie jest to takie trudne, wiesz dzieci nie płaczą a zawsze trzymałem się swojej roboty i chociaż ostatnie trzy lata do niej dokładałem, to cały czas piłowałem to, bo miałem nadzieję że się coś odmieni a teraz urwałem się z tego łańcucha i poczułem się wolny jak ptak a tu takie przestrzenie do objechania i wszystko takie wielkie i całkiem inne. Może i Ty się doczekasz że kiedy trafisz na taką podróż, życzę Ci tego z całego serca, piękne uczucie. Statki ładnie się prezentowały i pogoda dopisała z dział też walili że aż widać na filmie jak ręka mi skakała, a może w nocy były ognie ja o 9 wsiadłem do zielonego autobusu GO. Ale wieczorną panoramę Toronto na pewno zrobię.
Magdziu, wszystko się zmieniło o 180 stopni, wylądowałem 5 tyś kilometrów dalej na drugim brzegu kanady, powietrze z suchego pachnącego, na mokre i śmierdzące a przede wszystkim widoki całkiem inne. Toronto może przez tydzień by Cię zauroczyło ale mieszkać tu w życiu byś nie chciała, uwierz mi. Nad Niagarę się wybieram, chociaż mi odradzają że okropny smród, ale muszę to sam sprawdzić, jezioro śmierdzi to i tam na pewno też. Jest tu brudno, prawie jak u nas. Tylko roślinność bujniejsza.
Za chwilę puszczę drugi post z fotkami z kanionu teraz pokażę dwie fotki po drodze zrobione i kwiaty jakie tam sfociłem, jest ich bardzo dużo, całe łany.

Mój kawałek raju II 01:52, 27 cze 2013

Do góry
Dobranoc
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 01:46, 27 cze 2013

Do góry
na dubelek kwiatki zostawiam ślaz
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 01:42, 27 cze 2013

Do góry
zuza12 napisał(a)

ale super to wyszło ,aż się chce posiedzieć pięknie kwitnie i motylek zawitał
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 01:37, 27 cze 2013

Do góry
ell napisał(a)
Wszystkim dziękuję za odwiedziny. Poodpisuję za chwilkę.

Mam problem z jedną panna dziewanną.
Może ktoś wie jakie jej imię.
Na bank nie jest to dziewanna drobnokwiatowa - ma zupełnie inne liście - jakieś takie mleczowate.
Kwiaty mają wielkość i pokrój kwiatów dziewanny fioletowej i kwitnie w czerwcu.
Zagadka dla wytrwałych.

a oto i ona - bezimienna

ssuuuper dziewanna bardzo mi się podoba niech dobrze ci rosnie Elu
Ranczo Edy 01:24, 27 cze 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
duble
piękna mmmmmmm
Ogrodnik Mimo Woli cd 01:01, 27 cze 2013

Do góry
Jaskółeczko obejrzałam Twoje ślicznoty i zostawiam na setuchnę kolejną kwiatucha
Ania z zielonego wzgórza :-) 00:23, 27 cze 2013

Do góry
Ania napisał(a)
Dziękuję wszystkim odwiedzającym za zainteresowanie moim ogrodem i za komplementy. Jesteście nieocenieni i jak tylko czas pozwolił zrobiłam kilka zdjęć.

Aniu, jakie przecudne obrazy!!!
Testowe dodawanie zdjęć 00:17, 27 cze 2013
Do góry
Ciekawe czy mi się uda..

Hurrra,umiem..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies