Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

Welka 23:52, 16 lip 2013

Aniu, na szczęście nie ogrodowa, bo u mnie z nimi różnie bywa.
Ta chyba drzewiasta/krzewiasta, ale ważne, że kwitnie co roku Podcinałam trochę wiosną i na wszystkich gałązkach ma kwiaty, przezimowała bez okrycia, minusem jest to, że się kładzie po deszczu, ale już to opanowałam i ma sznurkowy gorsecik, który z czasem wymienię na jakiś metalowy
Milka 12:01, 17 lip 2013

Ewelinko, ale zmyłkę miałam, nowy avatar i nazwa, a to ta sama Ewelinka
Hosta od ciebie kwitnie prześlicznie, takie fajne ciemne kwiaty, jeszcze raz dziękuję
Margarete 16:02, 18 lip 2013

Witaj Ewelinko,
nareszcie znalazłam spokojna chwilke... nawet kilka chwilek....żeby przebiec sie po twoim ogrodzie i wątku. Podziwiam za ilość odmian żurawek i host, ja tez zakochałam sie pod wpływem ogrodowiska w tych roslinach i po kilka odmian ma, w tym tę upominkowa małą hoste ze spotkania w Komorowie ale nie aż tyle co ty. Masz duzo pieknych roslin, niektore rzadko spotykane i jakie sa dorodne, widac,że im u ciebie dobrze. Zachwycaja mnie trytony, ciemnoczerwona krzewuszka, hortensje i wiele innych.
Czarujace masz te swoje maluchy - ja tez mam wnusię o imieniu Kinga.
Podobaja mi sie twoje prace plastyczne ( wianki, jajak ze sznurka itp) świetne jest to ze znajdujesz na to czas, przy dwójce maluchów.
Bardzo piekne masz te lampiony z takim ażurowym, metalowym motywem. Pokaż jak je zaaranzowałaś, na tarasie ja masz ?
Ale sie rozgadałam... pozdrawiam
M.
Margarete 16:06, 18 lip 2013

No i oczywiście zapomniałam napisać,że gratuluje 200 stron w twoim watku. Dalszych zyczliwych i ciekawych wpisów, zyczliwych i ciekawych ludzi wokół twojego ogrodu i wokół ciebie zyczę
AniaK 16:24, 18 lip 2013

Gratulacje z okazji 200setki.
Pięknie u Ciebie trawkowo- hortensjowo. I jakie pyszne zbiory, szkoda że same nie chcą się zrobić.
Pozdrawiam
Ymma 21:56, 18 lip 2013

gratuluje 200

nebel 23:19, 18 lip 2013

Na dwu-setkę

Welka 09:26, 19 lip 2013

irena_milek napisał(a)
Ewelinko, ale zmyłkę miałam, nowy avatar i nazwa, a to ta sama Ewelinka
Hosta od ciebie kwitnie prześlicznie, takie fajne ciemne kwiaty, jeszcze raz dziękuję

Irenko, więcej zmyłek już nie planuję Cieszę się, że hosta się przyjęła
Pozdrawiam
Welka 09:35, 19 lip 2013

Margarete napisał(a)
Witaj Ewelinko,
nareszcie znalazłam spokojna chwilke... nawet kilka chwilek....żeby przebiec sie po twoim ogrodzie i wątku. Podziwiam za ilość odmian żurawek i host, ja tez zakochałam sie pod wpływem ogrodowiska w tych roslinach i po kilka odmian ma, w tym tę upominkowa małą hoste ze spotkania w Komorowie ale nie aż tyle co ty. Masz duzo pieknych roslin, niektore rzadko spotykane i jakie sa dorodne, widac,że im u ciebie dobrze. Zachwycaja mnie trytony, ciemnoczerwona krzewuszka, hortensje i wiele innych.
Czarujace masz te swoje maluchy - ja tez mam wnusię o imieniu Kinga.
Podobaja mi sie twoje prace plastyczne ( wianki, jajak ze sznurka itp) świetne jest to ze znajdujesz na to czas, przy dwójce maluchów.
Bardzo piekne masz te lampiony z takim ażurowym, metalowym motywem. Pokaż jak je zaaranzowałaś, na tarasie ja masz ?
Ale sie rozgadałam... pozdrawiam
M.

Małgosiu, jakiś medal powinnaś dostać za przejście wątku, ja ostatnio nie mam czasu, żeby z 5 stron do tyłu obejrzeć, nawet w ukochanych ogrodach.
Lubię różnorodność roślin w ogrodzie, podobają mi się zestawienia kolorystyczne, które większość uważa za drażniące oczy i niedopuszczalne, ale tego na pewno nie zmienię, bo dobrze się czuję w takim kolorowym miejscu. Prace plastyczne roię głównie zimą, gdy nie ma co robić w ogrodzie, Kinia w miarę możliwości pomaga, Karolek w miarę swoich możliwości przeszkadza, ale coś tam ostatecznie uda się zrobić.
Latarenki stoją na tarasie, ale chyba nie uda mi się zrobić ładnych zdjęć, bo taras jeszcze nie jest wykończone (prace trwają) i bardziej straszy obecnie niż zdobi, za jakiś miesiąc M powinien tam skończyć to wtedy wkleję zdjęcia
Dziękuję za gratki na 200
Pozdrawiam
Welka 09:35, 19 lip 2013

AniaK napisał(a)
Gratulacje z okazji 200setki.
Pięknie u Ciebie trawkowo- hortensjowo. I jakie pyszne zbiory, szkoda że same nie chcą się zrobić.
Pozdrawiam

Aniu dziękuję; wczorajsze zbiory tez same nie chciały się zrobić
Pozdrawiam