Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:00, 19 paź 2014

Do góry
a wiesz, że u mnie też lawenda szaleje host już nie mam, jeżówek też nie
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:34, 19 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Sumak piękny nawet bez liści. Pozytyw z tego nagłego ołysienia taki, że raz dwa i po robocie z liśćmi
Widzę, że grujecznik jeszcze w pełnej krasie

Wiele roślin w tym roku bardzo mnie zaskakuje. Nadal kwitną mi lawenda, róże, jeżówki i ostróżki. Za to hosty więdną i klony, miłorząb też zrzucają już liście.
Grujecznik niesamowicie pięknie się przebarwił. Uwielbiam go

Pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:18, 19 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

śliczny dywanik... pięknie uchwycona chwila, bo pewnie w realu już posprzątane???
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:37, 19 paź 2014

Do góry
Sumak piękny nawet bez liści. Pozytyw z tego nagłego ołysienia taki, że raz dwa i po robocie z liśćmi
Widzę, że grujecznik jeszcze w pełnej krasie
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:46, 19 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
powinnam powiedzieć, że pięknie, ale ja lubię jesień taką wczesną, gdzie liście zdobią drzewa...

Zdecydowanie na początku m-ca ogród wygladał lepiej, ale rzadko wracałam do domu przed 20-ta.
Staram się jednak znależć jakieś pozytywne strony późnej jesieni Np. to że w końcu znalazłam czas, żeby w nim trochę popracować

Buziaki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:41, 19 paź 2014

Do góry
anula_wn napisał(a)
oby do wiosny
oby Aniu dla odmiany dzisiaj jest +15
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:33, 19 paź 2014

Do góry
jeśli mogę to... według mnie wszyscy wiedzą kim jesteś, jaka jesteś i co robisz... Mały ruch?
Jestem na ogrodowisku od 2011 roku wówczas ilość wątków była znaaacznie mniejsza, łatwo było wpaść do większości i zobaczyć co się dzieje. Z czasem wątków przybywało, rozmowy toczące się wybiegały daleko poza ramy porad ogrodowych. Na wielu wątkach toczyło się życie towarzyskie w tym głównie na Twoim. Ludzie wpadali zadawali pytania, Ty bądź ktoś inny odpowiadał, dyskusja się toczyła, wątek pędził, a jak pokazywałaś fotki z ogrodu wręcz galopował. Pewnego dnia poprosiłaś by pytania zadawać w wątkach tematycznych bo będzie do nich łatwiej trafić i ludzie się posłuchali, zaczęli korzystać z wątków tematycznych a życie 'towarzyskie'przeniosło się na inne wątki by Twojego nie zaśmiecać. Wątek ożywia się gdy wstawiasz zdjęcia. Zapewniam że nikt o Tobie nie zapomniał tylko uszanował Twoją prośbę.
To moje skromne zdanie i nie każdy musi się z nim zgadzać
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:38, 19 paź 2014

Do góry
termometr zanotował najniższą temperaturę -2,4 teraz jest 14 ale wieje wiatr i mi się nie chce wychodzić na razie Ogólnie (przez okno) nie wygląda źle jak na taką temp. Drzewa opustaszały do połowy w porównaniu z dniem wczorajszym. Przez okno widzę nieruszone trawy, nawet kosmos chyba nie tknięty, Nie jest źle

Nicienie lałam wiosną gdy zewnętrzna dochodziła do 15st (w słońcu) a ziemia miała 5st, u siebie teraz bym nie lała ale wiadomo u mnie inny klimat

Muszę zgłębić temat płaskich zielonych dachów, na cito muszę dowiedzieć się jaką papę dać na dach. W tygodniu przychodzi ekipa i będą działać przy altanie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:23, 19 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Cudny żółtek
Kosmosik to taki bordowy,ładny?
A i Śliczne masz anemonki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:24, 18 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

co za kolor !!!!
cudnie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:06, 18 paź 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Moje miłorzęby już łyse... ciepło jest i nawet pierwszych przymrozków nie było ale ponad dwa tygodnie się nimi nacieszyłam
mój 'zwykły' też łysy od prawie 2 tygodni, Mariken po dzisiejszej nocy na pewno padnie bo już jest -2 brrrr
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:40, 18 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Cudny widok...
Moja codzienność - ogród Oli 19:36, 18 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

OLa a czego się spodziewałaś?????? Efekt jet boski to i zachwytów cała masa. Podziwiam!
Taki kolor jest piękny, neutralny, nie razi i do wszystkiego pasuje. Mnie u mnie razi czerwony dach....ale elewacja nie jest zła bo jaśniutka więc może być. Jak patrze na nowe elewacje w mojej okolicy to zadaje sobie pytanie dlaczego ludzie wybierają takie oczojebliwe kolory...

Ana masz piękny dom nie masz prawa grymasić, zresztą co tam dom, ogród budzi zachwyt !
W mojej okolicy nowo powstałe domy pod względem kolorystycznym to jest normalnie dramat... jak nie niebieskie, fioletowe, beżowe z kremem to oczojebny pomarańcz z zółtym i błękitnymi dodatkami. Muszę to kiedyś sfocić bo nie da się tego opisać...
I nie żebym mieszkała a okolicy zabitej dechami po prostu ludziska takie mają gusty
Cieszę się, że moja stara chałupa komuś się podoba
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:15, 18 paź 2014

Do góry
beata_kulesza napisał(a)
ale miłorząb żółciutki a u mnie ciągle zielony czy to znaczy że u Ciebie Aniu jest zimniej?

tak, chociaż wczoraj sadziłam cebule przez chwilę na krótki rękaw to dzisiaj było wyjątkowo zimno w tej chwili jest -0,3...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:32, 18 paź 2014

Do góry
a do jakiej donicy ledwo co Ci wlazła ta podstawka ?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:27, 18 paź 2014

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:25, 18 paź 2014

Do góry
ostatnie podrygi

urobiłam się dzisiaj tak że rąk nie czuje i nie tylko rąk...

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 15:34, 18 paź 2014

Do góry

ana_art napisał(a)
co prawda nie Marzenka jestem ale to wg mnie ice dance

Wg mnie też to carex morrovi ice dance. Zwłaszcza jeśli wypuszcza boczne rozlogi to ta trawka
Moja codzienność - ogród Oli 12:15, 18 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

OLa a czego się spodziewałaś?????? Efekt jet boski to i zachwytów cała masa. Podziwiam!
Taki kolor jest piękny, neutralny, nie razi i do wszystkiego pasuje. Mnie u mnie razi czerwony dach....ale elewacja nie jest zła bo jaśniutka więc może być. Jak patrze na nowe elewacje w mojej okolicy to zadaje sobie pytanie dlaczego ludzie wybierają takie oczojebliwe kolory...

Wg mnie nie patrzą całościowo na dom, ogród, otoczenie... a czasem jest to kwestia ze zamysł się zmienia w trakcie realizacji i potem coś tam nie do końca się zgrywa, ale Anetko przynajmniej nie masz czerwonej dachówki i pomarańczowego-beżowego domu... i takie kombinacje widziałam przy brązowym ogrodzeniu

a u Oli jest super! wszystko się pięknie razem komponuje.
Mój mały raj na ziemi :) 09:01, 18 paź 2014

Do góry
Anula kwitną nieustannie od wiosny, co więcej mają jeszcze mnóstwo pąków. Jak Finka mi mówiła ze zadbane będą kwitły do mrozów to średnio wierzyłam ( o ja gooopia) a to jedyny kwiat który kwitnie nieustannie od wiosny. Do tego delikatny i nienachalny w swej urodzie
Fotka z wczoraj
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies