Luki dziękuję. Później zrobię fotkę z gazety bo tam są fotki ogrodów. Teraz jestem w pracy a gazeta została w domu
Szczerze mówiąc zamarłam z wrażenia jak zobaczyłam siebie i nie patrzyłam na nikogo więcej
Dziękuję!!!!
Nie spóźniłaś sie bo ja się dowiedziałam godzinę temu
Miałam wieczorkiem napisać.
W tym czasie gdy brałam udział w konkursie w magazynie "mój piękny ogród" gdzie było min. głosowanie internetowe wysłałam również zgłoszenie do konkursu w magazynie "Działkowiec" i dzisiaj dowiedziałam się o II miejscu jestem mega szczęśliwa!!!!
tutaj są wyniki http://www.dzialkowiec.com.pl/component/content/article/17-wydawnictwo/1056-nagrodzeni-w-konkursie-dzialkowca-2014
Wiele roślin w tym roku bardzo mnie zaskakuje. Nadal kwitną mi lawenda, róże, jeżówki i ostróżki. Za to hosty więdną i klony, miłorząb też zrzucają już liście.
Grujecznik niesamowicie pięknie się przebarwił. Uwielbiam go
Zdecydowanie na początku m-ca ogród wygladał lepiej, ale rzadko wracałam do domu przed 20-ta.
Staram się jednak znależć jakieś pozytywne strony późnej jesieni Np. to że w końcu znalazłam czas, żeby w nim trochę popracować
jeśli mogę to... według mnie wszyscy wiedzą kim jesteś, jaka jesteś i co robisz... Mały ruch?
Jestem na ogrodowisku od 2011 roku wówczas ilość wątków była znaaacznie mniejsza, łatwo było wpaść do większości i zobaczyć co się dzieje. Z czasem wątków przybywało, rozmowy toczące się wybiegały daleko poza ramy porad ogrodowych. Na wielu wątkach toczyło się życie towarzyskie w tym głównie na Twoim. Ludzie wpadali zadawali pytania, Ty bądź ktoś inny odpowiadał, dyskusja się toczyła, wątek pędził, a jak pokazywałaś fotki z ogrodu wręcz galopował. Pewnego dnia poprosiłaś by pytania zadawać w wątkach tematycznych bo będzie do nich łatwiej trafić i ludzie się posłuchali, zaczęli korzystać z wątków tematycznych a życie 'towarzyskie'przeniosło się na inne wątki by Twojego nie zaśmiecać. Wątek ożywia się gdy wstawiasz zdjęcia. Zapewniam że nikt o Tobie nie zapomniał tylko uszanował Twoją prośbę.
To moje skromne zdanie i nie każdy musi się z nim zgadzać
termometr zanotował najniższą temperaturę -2,4 teraz jest 14 ale wieje wiatr i mi się nie chce wychodzić na razie Ogólnie (przez okno) nie wygląda źle jak na taką temp. Drzewa opustaszały do połowy w porównaniu z dniem wczorajszym. Przez okno widzę nieruszone trawy, nawet kosmos chyba nie tknięty, Nie jest źle
Nicienie lałam wiosną gdy zewnętrzna dochodziła do 15st (w słońcu) a ziemia miała 5st, u siebie teraz bym nie lała ale wiadomo u mnie inny klimat
Muszę zgłębić temat płaskich zielonych dachów, na cito muszę dowiedzieć się jaką papę dać na dach. W tygodniu przychodzi ekipa i będą działać przy altanie
Ana masz piękny dom nie masz prawa grymasić, zresztą co tam dom, ogród budzi zachwyt !
W mojej okolicy nowo powstałe domy pod względem kolorystycznym to jest normalnie dramat... jak nie niebieskie, fioletowe, beżowe z kremem to oczojebny pomarańcz z zółtym i błękitnymi dodatkami. Muszę to kiedyś sfocić bo nie da się tego opisać...
I nie żebym mieszkała a okolicy zabitej dechami po prostu ludziska takie mają gusty
Cieszę się, że moja stara chałupa komuś się podoba