A ja dziś trafiłam w pewnym sklepiku i oczywista wykupiłam wszystko cebulki narcyzów ha
Czyli cebulowego szaleństwa jeszcze nie koniec. Uszczęśliwiłam sprzedawczynię i mam za torebkę z 10 sztukami po 2 zł torebka.
Albo dla odmiany żólty Ilex crenata Golden Gem lub trzmielina strzyżona żółta, bo po drugiej stronie jest już bukszpan. Żeby nie było zbyt "klaustrofobicznie"
Teraz plan.
Wymiary ok. 7m na 1,70 do 2,5m. Na planie kratka to 1m.
Kompletnie nie mam pomysłu, wszelkie sugestie mile widziane. Coś tam narysowałem ale można sie tym nie sugerować. Ta czerwona grubsza kreska na tym wąskim pasku też nie wiem co posadzić by trochę zakrywało murek. Szerokość tego paska to: ok 50 cm.
I taki początek np. przy schodkach:
Mnie się podoba, mój styl Jakby co
Całkiem po mojej myśli. Ta kulka w środku zawijaska niepotrzebna
Może być cały pas hortensji i między nimi trawy, a z przodu Ilex crenata "Golden Gem" jako zimozielony. Hortensje zimą też będą zdobiły brązowymi kwiatostanami.
Dziękuję za powitanie - mam nadzieję na owocną wymianę wiadomości ogrodniczych - tu podziękowania dla Pani Danuty za stworzenie tego forum.
Powiem jeszcze, że moim pierwszym doświadczeniem ogrodniczym było uzyskanie sadzonki z krzewu cisu. Iglak ten podobał mi się od zawsze i przez niego tu trafiłam.
Witam serdecznie i zapraszam do udziału w dyskusjach o roślinach oraz założenie własnego pamiętnika ogrodowego w dziale "Nasze ogrody".
Dzisiaj otworzyliśmy sklep Ogrodowisko, Zapraszamy po narzędzia i nie tylko. Jutro już dojdą nowe rzeczy.
Królują stylowe narzędzia Joseph Bentley i nasz szpadelek do kantów trawnika.
Zapraszamy na zakupy prezentowe