ale masz piękne zdjęcia pewnie dobrym sprzętem robione chyba że tak je upiększasz ale podziwiam i podziwiam..... mam pytanko przy okazji carex evergold mogą byc w słońcu bo dojrzałam dziś brązowe plamki od środka myslę że jak podlałam ostatnio w dzień to może przypaliło słońce, ale czy wogóle lepiej do cienia?
Witaj Elu,
no właśnie o tym przed chwilą napisłam Wybacz, ale te 428 stron zostawiam sobie do przeczytania w innej chwili.
Teraz na powitanie zostawiam, jedną z niewielu w tej chwili roślin, która kwitnie w moim ogrodzie.
Rajska jabłoń, jesienią będzie miała równie urokliwe owce jak w tej chwili kwiaty.
Wyskoczyłam na sekundę zanim rę ce mi zgrabiały zrobiłam kilka zdjeć na pamiątkę tej koszmarnej wiosny 2013! Ja to nie pamietam czegoś takiego w zyciu!
Jedna rabata tulipanowa przekwitłą i zrobiło sie spokojnie, umiarkowanie, zielono. Te cebulowe, które jeszcze trwają, pokładaja sie od tego deszczu.
Są tacy, którzy taka pogodę sobie chwalą. Takie hosty na przykład. Tu niezwykłej urody Ben Vernooi. Trzymam go w doniczce, żeby sobie na niego patrzeć jak najczęściej
Prace nad japończykiem są zdecydowanie spowolnione przez ten pogodowy koszmar, ale coś już się rysuje. No to niniejszym premiera - pierwsze fragmenty możliwe do pokazania
wrzucę, jak lac przestanie!
spodobał mi sie pomysł, który rzuciłaś kiedy u nas byliście - żeby w tym lewym rogu świecznice posadzić. Widziałam coś takiego w okolicy i na tle tego ciemnego muru to bardzo dobrze wygląda. O tak:
A trawy od dawna mi chodza po głowie, najlepszy dowód, że wsadziłam tam zaraz na przedwiośniu stipy tuin. z różanki. Ostatni pomysł mam taki, żeby dac tam zielone hakone poprzetykane tymi stipami właśnie - tak nieregularnie, żeby co jakiś czas taki wachlarzyk wyłaził. Co o tym sądzisz? No a wiosna byłyby jakieś cebulowe, zanim hortensja ruszy. Mów co myślisz na ten temat
Mocny kandydat na kulke Jakas specyficzna odmiana trzmieliny, kupowane wszystkie razem, ale ta ma wieksze liscie i za Chiny Ludowe nie chce sie plozyc, no to co bede zmuszac