Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek na trzy lata

Ogródek na trzy lata

ewalm 00:02, 18 lip 2013

Tess , Debro - może jesień " leży w oku patrzącego" ?
ewalm 00:03, 18 lip 2013

Sebek napisał(a)
Na pewno trudne będzie to rozstanie - ale przynajmniej masz super pamiątkę w postaci tego wątku

O Sebek, co za niespodzianka ; ) Właściwie nie jest trudne. Z założenia watku rzeczywiście jestem zadowolona. Fajna pamiątka.
Debra 00:10, 18 lip 2013

ewalm napisał(a)

Tutaj są same upały, bez burz. Sucho jak pieprz. Specjalnie mnie to nie martwi, jeśli nie liczyć lawirowania między kartonami to mamy wakacje jak w krajach śródziemnomorskich: obiady na tarasie, basen w Miesau co drugi dzień - a mogliśmy zwyczajowo tonąć w szarych deszczach. Lipiec to miesiąc z największą ilością opadów w Palatynacie. Statystycznie. No, ale chyba nie ten.

Taka śródziemnomorska końcówka chyba nie jest zła, a jak czytam Twój wątek, to dochodzę do wniosku, że wszystko jest jednak subiektywne. Nawet pogoda
ewalm 00:22, 18 lip 2013

Oczywiście, że jest subiektywne. Popatrz jak Agata spojrzała na holenderski klimat po powrocie z Krety

Końcówka jest doskonała. A mogliśmy tonąć w deszczu, jak to było w dwóch poprzednich latach (tak słyszałam, bo w lipcu to ja zawsze byłam gdzie indziej i tam było gorąco)
Debra 00:28, 18 lip 2013

ewalm napisał(a)
Oczywiście, że jest subiektywne. Popatrz jak Agata spojrzała na holenderski klimat po powrocie z Krety

Końcówka jest doskonała. A mogliśmy tonąć w deszczu, jak to było w dwóch poprzednich latach (tak słyszałam, bo w lipcu to ja zawsze byłam gdzie indziej i tam było gorąco)

Najlepsze jest to Ewo, że jak Anglicy rozmawiamy sobie o pogodzie. Znaczy teraz zero problemów w ogrodach, jak już mamy ten stoicyzm i flegmę w naturze

A co do ogrodów - bo jakoś mi umknęło - duży będzie ten warszawski ogród?
ewalm 00:46, 18 lip 2013

Pogoda to jest w gruncie rzeczy fascynujące i bardzo złożone zjawisko. W swoim czasie byłam bliska pisania pracy magisterskiej z klimatologii. A wykłady z tejże były naprawdę ciekawe. Podczas ostatniego pobytu w W-wie zauważyłam, że u nas tutaj są zupełnie inne chmury. Niebo zwykkle jest przymglone na pewnej wysokości i nigdy nie jest naprawdę mocno niebieskie. Wieczna duża wilgotność. Z samolotu fajnie to wygląda. A w W-wie wesołe małe cumuluski na błękitnym niebie.

Nie bardzo duży. Działka ma niecałe 1000m2.

Debro, oczy mi się zamykają. Dobranoc, do jutra albo pojutrza ..
Bogdzia 10:00, 18 lip 2013

Miłego dnia

Debra 10:32, 18 lip 2013

ewalm napisał(a)
Pogoda to jest w gruncie rzeczy fascynujące i bardzo złożone zjawisko. W swoim czasie byłam bliska pisania pracy magisterskiej z klimatologii. A wykłady z tejże były naprawdę ciekawe. Podczas ostatniego pobytu w W-wie zauważyłam, że u nas tutaj są zupełnie inne chmury. Niebo zwykkle jest przymglone na pewnej wysokości i nigdy nie jest naprawdę mocno niebieskie. Wieczna duża wilgotność. Z samolotu fajnie to wygląda. A w W-wie wesołe małe cumuluski na błękitnym niebie.

Nie bardzo duży. Działka ma niecałe 1000m2.

Debro, oczy mi się zamykają. Dobranoc, do jutra albo pojutrza ..

No to nasze rozważania o pogodzie trafiły w dobre ręce dzisiaj właśnie takie błekity z białym. Oświadczam: lato wróciło, jest upał, tylko dlaczego nocą 9 stopni?

1000 m kw. to ma być nieduży ogród! I znowu to kwestia subiektywna, bo ja mam 185 m kw

Jakieś zdjęcia tego nowego ogrodu by było fajnie zobaczyć, tylko chyba nowy wątek będzie potrzebny
monteverde 16:36, 18 lip 2013

Ewo, gotowa do wybiegu? wątek zostaje, zawsze będzie można wejść przez furtkę i powspominać czekam na warszawski wątek pozdrawiam
ewalm 20:35, 18 lip 2013

Bogdziu, dziękuję za motyla

Debro - tylko dlaczego nocą 9 stopni? - żeby było ciekawiej ?

Aniu Monte - do ogrodu w W-wie to jest jeszcze bardzo, bardzo daleko. Nie planuję nowego wątku. Jak zobaczę coś fajnego, co bym Wam też chciała pokazać, to najwyżej tutaj wrzucę. W końcu Klambera za Kanadę Danusia nie wyrzuciła to i mnie wybaczy : )