Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nostalgiczny ogródek shabby chic 09:42, 16 maj 2013

Do góry
Bardzo się opuściłam nie mam czasu nawet zaglądać i śledzić moje ulubione wątki ogrodowiskowe. W moim ogródku niż tzn tulipany przekwitają dalie dopiero wychodzą róże i białe aksamitki w fazie przedszkolnej. Nie ma na co patrzeć ;( W przyszłym roku inaczej zaplanuje rabatę chciałbym żeby rośluiny kwitły cyklicznie. Podejrzałam w waszych ogrodach że funkia pięknie wygląda pod drzewami więc zrobiłam sobie taki funkiowy zakątek. Mnóstwo czasu pochłania mi warzywnik, do wsadzenia pozostały tylko dynie które na razie hartuję mają już po pięć listków.

Powiększyła mi się rodzina młodziutka koteczka którą ktoś nam podrzucił została mamą . Nawet nie wiedzieliśmy że była w ciąży. 6.maja chodziła za mną i głośno miauczała, mąż śmiał się że ma ruję i miał na drugi dzień kupić jej tabletki. Chodziła przy mojej nodze i darła się wniebogłosy więc wzięłam ją na ręce i zobaczyłam że rodzi. Nie wiem kto był w większym szoku ona czy ja. Przyniosłam ją do domu szybko zorganizowaliśmy karton żeby miała intymnie ale ona najpierw poszła do psa na posłanie na którym leżał poleżała z nim godzinę a pózniej przy mojej nodze urodziła kotka. Nie była mamą idealną ale się ogarnęła bardziej pilnowała mnie niż malucha . Bałam się że mały jak jest sam może się wyziębiać , dogrzewaliśmy go termoforem i na razie rośnie zdrowo.

Kolejnym moim przedsięwzięciem jest "domek"nad stawem.Kilka lat temu kupiliśmy naczepę TIRa miała być ramą do warsztatu ale mąż zbudował wielką stodołę i naczepa tylko zawadzała . W internecie znalazłam projekty domków z kontenerów morskich. Prace nad domkiem ruszyły i już wstawiliśmy okna . Wczoraj zjedliśmy tam kolację patrząc jak bóbr robi demolkę w stawie.Chcemy stworzyć sobie tam takie miejsce wyciszenia gdzie można uciec od dzieciaków Widok jest fantastyczny duże okno wym 2x2 m prawie dotyka tafli wody

Działam jeszcze w stodole w której mąż wydzielił mi letnią kuchnię wczoraj malowałam w niej ściany pistoletem białą olejną . Mąż stwierdził że jest obrzydliwa ale to moja kuchnia i mnie ma się podobać. Ma być biała w stylu shabby chic Od sąsiadki ze śmietnika za stodołą przytargałam stary kredens kuchenny w stanie agonalnym . Biała farba trochę przywróciła go do życia ale jeszcze daleka droga .Na razie nie ma się czym chwalić ale pokażę jak skończę. Kuchnia ta bardzo ułatwi mi życie nie mam gdzie robić weków a robię naprawdę duże ilości .
ogrodoweimpresjejolki 09:41, 16 maj 2013

Do góry
Przetacznik napisał(a)
wracam do tego pięknego zdjęcia... takie świeże, pogodne...

Pochwała od Ciebie to wielki zaszczyt

Kwiatki i rabatki u Elizy 09:39, 16 maj 2013

Do góry

Jak Ty to robisz, że taka gęsta kula Ci wyszła???!!!
Jam mam jedną żółtą sirotkę, ale luźne takie gałązeczki ma. Nic się nie rozsiewa, a mogłaby. Trza dokupić
ogrodoweimpresjejolki 09:37, 16 maj 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Jolu czy pomidorki pod folią już rosną? a te zawilce bardzo lubię już u mnie zaczynają kwitnąć

Tak, już od tygodnia siedzą w ciepełku i dobrej kompostowej ziemi W tym roku miałam stosunkowo małe sadzonki, ale już ruszyły

Co z tym ogródeczkiem począć 09:32, 16 maj 2013

Do góry

Cudne to zdjęcie Fajny klimacik u Ciebie
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:06, 16 maj 2013

Do góry
Co do kancików to opiszę .Urobiłam sobie te kanciki na kolanach uklepałam i było fajnie do koszenia trawy to dobrze że to nie M kosił tylko ja bodostałby oj dostałby jak nic .Szłam z kosiarką po kanciku i tam gdzie nie było za nisko to luks a tam gdzie niski to kosiarka pożarła moje kanciki iiiiiiii już po nich . A zła byłam bo małpiszon ---kosiarka oczywiście wygryzła mi dziury w trawie .Stanęlam i nie wiedziałam czy płakać czy się smiać .Teraz śmieję się z siebie i nie wiem czy mam żle zrobione kanciki czy żle koszę ha ha praktykę z kancikami rrzeba przejść .Ale co tam.Danusiu nie jest łatwo być takim Ogrodnikiem jak TY Pozdrawiam cieplutko i idę ciąć -----bo przyszły mojezakupy narzędziowe RRRRREEEWWWEEELACJA.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:02, 16 maj 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aż się boję co się będzie jesienią działo u ciebie ....
Turzyce za Danusią powtarzam, za ciemno.... Muszą mieć jasne tło lub żadnego, czyli, że tylko je widać. Przymierz pomiędzy kulkami bukszpanowymi

Ty sie nie bojaj, nie będzie aż tak źle trawnik oszczędze więc zawiele miejsca na utykanie mi nie zostało
Kulki bukszpanowe (o zgrozo!) póki co mam tylko w jednym miejscu... i tam nie mogę gęścić bo by mnie facet od szamba ukatrupił... i tak klnie na mnie jak przyjeżdża i musi robić dziwne wygibasy by rośliny omijać na drodze szambowóz-szambo
jedyne miejsce jakie mi przychodzi do głowy to ten placyk żwirowy (?) tam miało być ciurkadełko kula, po prawej wsadzę bukszpanowe kulki
Jurajski Ogród 08:56, 16 maj 2013

Do góry

wspaniałe masz te rabaty, zestaw kolorów i rozmiary bylin, nic tylko patrzeć i patrzeć...
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 08:42, 16 maj 2013

Do góry
Kuklik napisał(a)
Moja ulubienica pięknieje. Ice Age Trail

wspaniała! jak wybarwiona - moje ulubione morsko zielone odcienie i te żyłkowania i marszczenia, czemu nie robią takich koszulek czy spódnic, albo kapeluszy?
Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu 08:31, 16 maj 2013

Do góry
Przychodzicie, oglądacie to muszę zadbać o Wasze dobre samopoczucie.

Dalsze wieści z mojego DONICZKOWA

Moje Bricomarchowe Limki, po całe 15,99PLN. Kupiłam 3 sztuki

I mój skrzynkowo- warzywny misz-masz:

Dlaczego mam selera w skrzynce?? Po prostu ubóstwiam zapach natki selerowej

... i będą pomidorki koktajlowe

... a rukola już smakuje niesamowicie (wyhodowana od ziarenka przez mnie )

Skrzynka w ogóle - wiem, worek do zamaskowania !!

Żurawka jedna z tych rzeczy, za których odkrycie kocham OGRODOWISKO

Moja hosta zbiera się do kwitnienia, hurrra... to mój pierwszy hostowy kwiatek

Nowy nabytek x 4 - Carex ornithopoda Variegata- Turzyca ptasie łapki Variegata

PATIOT - jest zachwycająca

Zaatakowany opuchlakiem Obsidian, może jednak coś z niego będzie

Dziękuję za uwagę

Działka prawie w Borach Tucholskich 08:28, 16 maj 2013

Do góry
Ania choiny może nie mają ale to na fotce mieli a i przy okazji Szefową (z silną grupą) tam spotkałem

jeszcze malutki świerk Maigold - przezimował bardzo dobrze a następnej wiosny będzie już go widać

Ogród w kształcie litery" L" 08:22, 16 maj 2013

Do góry
witajcie
moja rabatka czeka az cos sensownego mi wpadnie do głowy ale chyba bede sie skłaniała do roslin niskich tj.wrzosy zurawki itd tyle ze musze to zebrac w całosc
jesli macie jakies pomysły to chetnie
poki co zakupiłam donice i kilka roslin:
te bukszpany zakupiłam 70%taniej (troche zwiedniete lekko przysuszone ale potraktuje je florovitem i mysle ze bedzie ok)

Mały ogródek Andzi 08:22, 16 maj 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
Mam pytanie czy nie za dużo tych materiałów na grządkach dwa rodzaje kamyka kora ja myślę że trochę wyszło to pstrokato i mi się nie podoba dał bym jeden rodzaj chyba że to tak ma wyglądać

Kondzio słowa krytyki jak najbardziej zasłużone, też patrząc na nią stwierdzam, że za dużo. Taka jest prawda, ze najlepsza byłaby kora, ale ona wiewa wszędzie. Kamyków tak mogłam dać chociaż z jednej strony ścieżki inne i z drugiej inne. Ale poczekam, zobaczę jak wykiełkuje trawa. Jaki będzie efekt. Dobrze, że da się to zdjąć.Ale z dołu swoją drogą nie wyglądają źle.
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 08:20, 16 maj 2013

Do góry
Piter napisał(a)
Proszę o pomoc w identyfikacji tej roślinki. Dostałem ją od znajomej, jednak nie wiedziała co to jest. Igły są bardzo miękkie i wiotkie. Przyrosty jak widać jasny zielony kolor[img

takie przyrosty może mieć jodła kalifornijska ale tak samo kilka innych

trudno ocenić co wyrośnie z żółtego kaczątka
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:19, 16 maj 2013

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:18, 16 maj 2013

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:17, 16 maj 2013

Do góry
No i przyszła pora wziąć się do roboty po wycieczkach i wyszło tak .wiem że to nie jest tak jak powinno być bo cholerka ciężko dziabnąć szpadlem roślinkę i 2 razy w sezonie ją przesadzaćbo nie mam gdzie przenięść a pójdą do Córki .wszystkie krzewy iglaste .
Nasz przydomowy ogródek 08:16, 16 maj 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

Cudowna piękność!!!!!! Innego określenia nie znalazłam
Pozdrawiam

Niesamowity! Cudny po prostu ! Pozdr M
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:11, 16 maj 2013

Do góry
Pokażę zdjęcia z przeróbki rabaty wzdłuż płotu Tak było.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:06, 16 maj 2013

Do góry

Witaj HANIU i EDYTKO e tam zdolna trza cósik robić jak się nie grzebie Przesyłam Wam za miłe słowa kwiatucha mojej hodowli .Tak mnie perzywitał jak wróciłam ---chyba się ucieszył. Ha ha
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies