Nie pokazywałam Wam mojego jedynego iryska. To niniejszym czynię Irysy kilka lat temu wysiedlone za ogrodzenie znalazły nowych właścicieli. Ostał się tylko ten Może wrócę do irysów ???
wszystkim zaglądającym życzę takiej pogody jak u mnie jest w tej chwili: bezchmurne niebo, ciepło umiarkowanie i słoneczko Na temat zapowiadanym burz w godzinach popołudniowych nie wypowiadam się ...
moje aktualne piękności, mój ogród nie jest typowym ogrodowiskowym, ale go lubię, bo jest mój, dużo jeszcze w nim pracy, ciągle namnażam, przesadzam, aranżuję, itp itd, nigdy nie jest na tzw blaszkę, ciągle mam jakieś niedoróbki,
a to najnowsze
ja z tej huśtawki mogłabym nie schodzić wcale, ale w autentycznych warunkach u mnie jest to nie możliwe zaraz dziecię by wołało" mamo pobaw się ze mną"
Ewa, Bogdzia i Ula serdecznie Was pozdrawiam
Oczywiście sprawiłyście mi ogromną radość
W ogródku ciągle coś się dzieje, trawa po zalaniu tak naprawdę jest do gruntowego remontu
ale to chyba za rok, tymczasem pielęgnacja tego co jest, czyli cięcie bukszpanów i cisów (robię to za delikatnie ) , odchwaszczanie i poprawianie kancików
Najbardziej żal postrącanych i połamanych kwiatów hortensji...50% nie zakwitnie...
Ucierpiały żurawki,brunery,hosty...trzeba będzie poobcinać listki...taką gradową burzę widziałam po raz pierwszy... ....dzisiaj tylko sekatorek do ręki,grabki ...i wielkie sprzątanie...wszędzie zielono,pełno liści....nie chcę więcej takich niespodzianek.
Danusiu to drzewo lisciaste to jak się nazywa? Poszukuję jakiegoś lisciatego właśnie do posadzenia w niedalekiej odległości od przyszłego tarasu i najlepiej aby w miarę szybko rosło. Możesz mi Danusiu coś doradzić?
Ja też mam taki płoteczek u siebie i postanowiłam go zostawić. Za płotkiem są tuje i irga, a przed płotkiem nawiozłam ziemi i robie rabaty. W sumie wyszło że płotek widać jakies 10 cm, ale wyszedł fajny stopiń.
Roślinki przed płotkiem sie rozrosną, irga sie rozrośnie i płotka za chwilę może nie być .
Taki sposób wymysliłam na płotek, bo M marudził że tyle kasy wydał, a ja teraz chcę to wywalać .