Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:48, 14 maj 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Zdjęcia dla Boćka
Jak to Madżenka uczyła sie formować buka.....

Nie patrzeć na bajzlownie za , obok i przed..... bo właśnie w tym celu buk ma stanowić osłonę... obok jeszcze żywopłot grabowy będzie śmieci zasłaniał...

Trochę to wszystko krzywe i nieporadne ale wyedukuje się i kolejne stelaże będą bardziej profesjonalne

zeza dostane przez ciebie !!! tak za bajzlem ślepiałam ... czy możesz mi uprzejmie wskazać strzałką zanim zarwę noc ...
Kondziowy Ogród :) 21:47, 14 maj 2013

Do góry
moje zakupy dzisiejsze hi hi hi

Mój 4 arowy azyl... 21:47, 14 maj 2013

Do góry
Wstawiałam zdjęcia na raty, bo nie weszły od razu. Dzisiejsze zdjęcie smardzów, niezbyt udane, bo pod słońce robione

Mój ogródek pod Gdańskiem 21:46, 14 maj 2013

Do góry
Dzisiejsza Żurawska posadzona jesienią i serduszki
Kondziowy Ogród :) 21:45, 14 maj 2013

Do góry
kilka zdjęć dzisiejszych te deski będą usunięte Te hosty które są koło murku bedą pod zlewem posadzone

Zakupy przez internet 21:43, 14 maj 2013

Do góry
Niepokoi mnie wygląd hebe.Proszę o ocenę,czy to normalne zjawisko to brazowienie?
Napisałam z zapytaniem do firmy i powiedziano,ze w razie problemów mam się z nimi skontaktować
Mój 4 arowy azyl... 21:42, 14 maj 2013

Do góry
Aniu, tak rosną...

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:42, 14 maj 2013

Do góry
Zdjęcia dla Boćka
Jak to Madżenka uczyła sie formować buka.....

Nie patrzeć na bajzlownie za , obok i przed..... bo właśnie w tym celu buk ma stanowić osłonę... obok jeszcze żywopłot grabowy będzie śmieci zasłaniał...

Trochę to wszystko krzywe i nieporadne ale wyedukuje się i kolejne stelaże będą bardziej profesjonalne
Igiełkowy ogródeczek 21:40, 14 maj 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Zdjęcia z ogródka- doszły trzmielinki:

Alez mi się podoba to połączenie kolorystyczne - cudo
Gosiu - wyczytałam u Zbyszka z Borów że zakupy porobiłaś i przybiegłam zobaczyć... Łał... No naprawdę. Cudeńka. Klonik piękny. Ale jestem ciekawa jak niedługo będzie wyglądał twój japoński ogródeczek. Zaczerpnęłaś jakieś inspiracje z Ibuki? Ależ będzie cudnie - rób to szybko i pokazuj
Gosia masz przecudny ten ogródek i talent do udoskonalania tego co masz - podziwiam bardzo. I zapału i podejmowanych decyzji
a tak na marginesie to Wy ciężarówką jechaliście po te zakupy?
Pozdrawiam - idę jeszcze raz popatrzyc na zdjęcia
Zakupy przez internet 21:39, 14 maj 2013

Do góry
To zakupy z firmy ,,Wrzos''
Zakupy przez internet 21:34, 14 maj 2013

Do góry
Rosliny zostały starannie zapakowane i dotarły w bardzo dobrej kondycji
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:30, 14 maj 2013

Do góry
Rench napisał(a)
Kawkę przyniosłam
Miłego dnia

Pyszna była, taka jak lubię Dziękuję
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:30, 14 maj 2013

Do góry
Zbyszku - cudne te Twoje "włości", że tak się powtórzę po raz już nie wiem który Doszły do mnie dzisiaj "choiny" - dokładnie w cudzysłowiu... nawet zdjęć im nie zrobiłam bo mój aparat może nie chwytać aż takiego makro Jak zamawiałam to na zdjęciu były małe owszem (no wiadomo że to przykładowe sadzonki) ale do tego co przyszło to małe to jest zdecydowane niedopowiedzenie... choineczki w skali mikro-mikro - każda po jakieś... 10 cm w porywach... bo jedna to chyba ma z 7... największa to jeddeloch która wygląda tak

średnica - 6 cm... za ile lat ona będzie jak Twoja???... No nic to - w końcu urosną (mam nadzieję, że nie padną bidoki) a człowiek się uczy całe życie... (usunę Ci to zdjęcie żeby "badziewiem" Ci tutaj nie zaśmiecać tych pieknych widoków - tylko się chciałam "pochwalić")
Zakupy przez internet 21:28, 14 maj 2013

Do góry
To moje internetowe zakupy u Państwa Cieszyńskich
Nasz mały raj na ziemi :) 21:27, 14 maj 2013

Do góry
Forsycja pierwszy raz tak pieknie nam kwitła

Pierwiosnki wyrzuciłam z rabaty przy studni na podwyższoną rabate która narazie jest przechowalnikiem i chyba się tego przestraszyły bo pięknie kwitły

Hiacynty też cieszyły nasze oczy

Ten pełny był najpiekniejszy

Funkie - Hosta 21:27, 14 maj 2013

Do góry
Moje hosty coraz większe. Tu widac tylko cztery - od lewej, ta najwyzsza to Aureomarginata, pod nią Abiqua Moonbeam, dalej za żurawką Palace Purple - Hosta Albopicta i kolo azalii tylko kły Golden Tiara.

Majowo nie tylko w maju 21:21, 14 maj 2013

Do góry
Okno na ogród
Grembosiowo 21:19, 14 maj 2013

Do góry

Klon palmowy szczepiony na pniu pięknie przezimował (okryty na zimę), a jego sąsiad zwykły klon (niestety nie znam nazwy)- zmarzł. Miałam go już dwa lata i tak pięknie się prezentował, muszę posadzić inne drzewko w jego miejsce.

A tu zbliżenie na pięknie kwitnący w tym roku pigwowiec:

Limka w towarzystwie niezawodnych różowych róż okrywowych:

I jeszcze jedno spojrzenie na pergolę:

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:18, 14 maj 2013

Do góry
W miejscu wykopanego świerka - była miękka, przekopana ziemia, szkoda mi było sadzić trawę i zrobiłam sobie miejsce gdzie "wtykam' różności do późniejszego ewentualnego przesadzenia, lub oddania, lub wyrzucenia o ile się nie przyjmą Co prawda małe to sobie zrobiłam, ale musi wystarczyć. Przynajmniej nie będę tego miała w doniczkach dookoła będzie trawka
obecnie tam są - buksiki - może coś się przyjmie, 2 wierzby mandżurskie, hibiskusy - w doniczkach było im chyba źle, 2 trzmieliny które mamy formować na drzewka??? i wsadzone 9 nasion magnolii parasolowatej z nadzieją, że choć 1 wyjdzie... "Płotek" robiony na szybko z obciętych kiedyś hortensji i innych, oraz przepleciony winobluszczem

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:16, 14 maj 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ja cie...
Jak żyć???!!!!
Takie zdjęcia kwitnących? Na noc? Przy moich basenach???? Jak żyć???

Do mojego basenu jakoś się przyzwyczaiłam

Kasiu.. jeszcze liliowce mają szansę u Ciebie.....

Mój żółty Stella d Oro już rozkwitł Jedne kwiatek, ale jest

np. Blu Sea

Strawberry Candy.. takie Twoje trochę kolory

A tu moje chciejstwa....... są piękne pełne białe.....
http://www.liliowce.csl.pl/LZ.html - ja już po tej porcji obrazków nie zasnę...... cudne

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies