Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród do kwadratu 13:14, 15 cze 2013

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:55, 15 cze 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Zakochałem się w tym zdjęciu! Genialne
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 12:46, 15 cze 2013

Do góry
Dosadziłam małe goździki na rabacie frontowej - mają po rozsadzeniu na jesień stworzyć tym razem szary paseczek .

Więcej pasków nie będzie, wsadzę juz tylko jakieś iglaki na pniach z kolistymi obwódkami i całą rabatę przysypię żwirem................

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 12:43, 15 cze 2013

Do góry
Tak wyglądają kwadratowe obwódki

I moje dwa wiązy - nie wiem czy je widać - bo to patyk z 6 liśćmi przywiązany do patyka
Ale chciałam Wam pokazać jak je posadziłam

Miało być planowanie, rysowanie, tworzenie na kartce - a tu wychodzi że najelpiej mi się myśli na żywca, przywożę póki co tylko małe roślinki i myśle już na miejscu

Wiem że kupa roboty prze de mną, wiem że to co pokazuję to żadne tam nasadzenia - ale i tak pochłaniaja kupę czasu i roboty, a już za rok będzie widać tego efekty

Moje Takie Tam w Ogródku 12:39, 15 cze 2013

Do góry
aga_k napisał(a)
buki puszczają liście, trochę ciemne zdjęcie ale taka pogoda

buksiki z rododendronami, mają dojść jeszcze trawy ale na razie w szkółkach braki

Szybkim truchtem przebiegłam przez ogródek i ciekawi mnie co to za drzewka liściste szczepione na pniu na trzecim zdjęciu po lewej stronie?
Lilie - Lilium 12:36, 15 cze 2013

Do góry
Nie wiem dlaczego, ale lilie podobają mi się nawet przed zakwitnięciem. Mają fajny tropikalny wygląd.

To parę moich wyniunianych egzemplarzy

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 12:35, 15 cze 2013

Do góry
Walczę z chwastami..........
Wczoraj spędziłam prawie 6 godzin, na plewieniu rabaty z rh, przedwczoraj dosadziłam tam dwa rządki pierwiosnków a 2 wiązy dostały kwadratowe obwódki takiej zielonej krzewinki przywiezionej oczywiście od mamy

Rano.....

Po plewieniu największych okazów

Chwilę przed sypaniem trawy urwałam jeszcze tych najmniejszych i powyrywałam zasianą trawę z trawnika - wychodzi gorzej niż najgorszy chwast .
Wieczorem cała ręka a szczególnie kciuk rwały mnie tak jakbym wróciła z ringu bokserskiego

Wiem że jak wyschnie rabata nie będzie wyglądać za ciekawie
Ale skorupka z sianka stworzy osłonę przeciw najmniejszym chwastom.....i łatwiej będzie wyrwać kila perzów, ostów, pokrzyw i innego najsilniejszego cholerstwa niż walczyć z całą bandą

Będzie kaska, posypiemy to korą, póki co zamierzamy obsypać wszystkie rabaty.
Najgorsze jest to że to przez ziemię jaką ogrodowi rozsypali w tym roku - a więc na całym trawniku - w zeszłym roku nie było tyle chwastów!!!!!!!!!!
Trawnik wygląda koszmarnie - teraz po skoszeniu widac ile jest chwastów - a to młody, nowy trawnik - położony podobno na dobrej ziemi - płakać się chce

W poniedziałek mam rozmowę z panem ogrodowym zobaczymy co powie na te chwasty
Ogród w Jaszczowie 12:26, 15 cze 2013

Do góry
Witaj Agnieszko,obejrzałam ogród,przesteń i ścieżka z drewna i altana,to o czym zawsze marzyłam.Mąż skarb,córcia rośnie ,dom i ogród piękny,czego jeszcze brakuje do szczęścia.Pozdrawiam.

Ja się mogę tylko taką ławą pochwalić,kupiona na allegro od prawdziwego górala.

Ogród w skali mikro :) 12:26, 15 cze 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Mieszkałam w Londynie z ludzmi z Rudy i Zabrza i mi takie rarytasy robili ach jak ja tesknie za ich śląska kuchnią
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:12, 15 cze 2013

Do góry
Wszystkim dziękuję za miłe wpisy i odwiedzinki, już u was byłam i odpowiedziałam
dziś pakowanie, 2 w nocy pobudka! a ja mam jeszcze rośliny do wysadzenia, galopem będę robić, w słońcu komary jakoś nie gryzą!
a to moja pęcherznica, tnę tylko tam, gdzie zasłania inne rośliny; co roku są siewki

Może niedoskonały ale..... 12:01, 15 cze 2013

Do góry
Róże Renesansowe Poulsena-są piękne chociaż niestety lubią chorować ale co tam...nikt nie jest doskonały.Mam dwie w gruncie a resztę w donicach.Sporo straciłam po zimach a teraz po raz pierwszy mam wszystkie na wiosnę.Dodam,ze córka dokupiła mi dwie kolejne i niedlugo zawitaja w ogrodzie
W moim ogrodzie... 11:59, 15 cze 2013

Do góry
Rabata nabiera kształtu Wczoraj zaczęliśmy obsadzać bukszpanem:

A dzisiaj obcykałem kilka roślin:

juniperus occ. Dream Joy

thuja occ. Rheingold

Thujopsis

lawenda czeka na przesadzenie

Może niedoskonały ale..... 11:55, 15 cze 2013

Do góry
Na żółto-miodowe róże założyłam osobna rabatę. I tak się delikatnie żołci i złoci w towarzystwie tawułek i przywrotników

zjawiskowy Alabaster-polecam

Hanabi-kupina dla ciekawej nazwy ale jest ok.

pomyłka - prawdopodobnie Kronenberg albo Chicago Peace

Madame Hardy-pierwszy kawiatek

Największa pomyłka - miała byc różówa i wśród takich ja posadziłam.Zareklamowałam,obiecano przysłać nową i ....nie przesadziłam jej jako przestrogę żeby nie kupować u byle kogo.Jedyne co do niej pasuje to szałwia

Piękna Tuscany

nowe historyczne o których pisałam,że muszę dotrzeć do żródła i zidentyfikować.Od ubiegłej jesieni u mnie
Ogród z perspektywą na przyszłość 11:52, 15 cze 2013

Do góry
Szałwia w tym roku pieknie rosnie

Lawendowy kredens 11:50, 15 cze 2013

Do góry
Witaj Krysiu,ostatni mój zakup na gum..... za 30 zł,jechałam po nią do Legionowa.Właśnie wróciłam z targu,kupiłam piękne bordowe żurawki,ostróżkę nst do kolekcji i biąłe dzwonki lacoba ,uwielbiam tam jeżdzić,kolejka do dziatka który ma stragan z bylinami ,a ceny rewelacyjne.

to jest ta beczka,mała ale mi się podoba.
Ogród z perspektywą na przyszłość 11:49, 15 cze 2013

Do góry

Ogród z perspektywą na przyszłość 11:48, 15 cze 2013

Do góry
NA NIEBIESKO

Mój ogródek pod Gdańskiem 11:47, 15 cze 2013

Do góry
Mam tez u siebie takiego powojnika ktroego kupiłam ze względu na nazwę ... "Beata "- jedna z moich przyjaciółek sie tak nazywa i pomyślałam ze jak on sie okaże fajny to bede miała dla niej piękny prezent ... Posadzilam go w kiepskim dość cienistym miejscu bo nie mam już innych i zauważyłam ze świetnie sobie radzi ! Ma ogromne pąki i chyba zaraz zakwitnie kolor nie do końca mi odpowiadał ale nie dlatego go w końcu zamówiłam ma fioletowe kwiaty z pofałdowanymi płatkami jestem bardzo ciekawa co z niego wyrośnie
Kupiłam tez "Monike "ale na razie słabiutko sobie radzi ...
Może niedoskonały ale..... 11:44, 15 cze 2013

Do góry
wczesną wiosną chodząc po ogrodzie szaro buro zielonym nie mogę sobie wyobrazić ,że może być tak
Mój ogródek pod Gdańskiem 11:41, 15 cze 2013

Do góry
Czyż one nie są cudne ? maja takie atłasowe płatki ... Nie mogę sie napatrzeć .
BB coraz odważniej kwitnie mam ich aż trzy jeden przy drugim , na razie kwitnie ten najstarszy pozostałe posadzilam w tym roku , ale jak patrzę ta te jego wielkie kwiaty takie dziwne trochę to nie wiem sama czy to nie był błąd ... Nie jest moim faworytem ...
Poza tym dziś zauważyłam nowe kwiatki : Ale dopiero nieśmiałe : Bluish Violet
Wildfire
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies