Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Karolinek 22:34, 22 cze 2013

Urszulla napisał(a)
Też czytałam że siła wisterii jest olbrzymia.pozdrawiam

Ta piękność rośnie w Poczdamie w parku Sanssouci.

popcorn 09:45, 23 cze 2013

wow, piękna!
Zdecydowałam że puszczę ją po betonowym płocie sąsiada, posadzę na środku i każde ramię w inną stronę. O ile sąsiadka się zgodzi
Pół nocy padało, teraz znowu słonko

Reszta wczorajszych zdjęć:

Pierwsza jeżówka:

Pierwsze kwiatki ogórków:

Kije pod fasolę jednak niepotrzebne, niby karłowa, wybujała tak że myślałam że będzie się pięła

Sałata rzymska

Kwiatuchy przy tarasie:

Niedawno kupiony lilak "Palibin" chyba się przyjął (juka sadzoneczka do przeniesienia oczywiście):

Juki mamusie niedługo zakwitną, kwiatostany mają prawie po 2 metry

popcorn 09:49, 23 cze 2013

Jeżyna obsypana kwiatami:

Agrest:

Trawiasta z przyciętymi tawułami:

Graham Thomas lepiej, jednak musiał mieć sucho, nic go nie podgryzło, uff

Czosnki:

Tawułki:
popcorn 10:26, 23 cze 2013

Przerwałam marchewkę, niech rośnie Zebrałyśmy z Młodą groszek, zjedzony Na pergole dzielnie wspina się fasola pnąca. W miejsce po przerośniętej sałacie posadziłam sadzonki z parapetu kapusty toskańskiej. Ciekawa jestem co to za cudo urośnie Mizuna (nasiona też z alle) nie wykiełkowała, może jeszcze czas?
Znowu robi się gorąco, uciekłam do chłodnego domu Mój warzywny busz tak wyrósł, że mimo bezpośredniej bliskości chodnika nie widać mnie
Karolinek 12:00, 23 cze 2013

Witaj! Dobrze że choć u Was popadało. U nas nic a nic, nadal gorąco. Fajnie tak mieć pod ręką własne plony, groszku strasznie zazdroszczę, bo uwielbiam.Pozdrawiam!
Anita1978 12:12, 23 cze 2013

popcarol napisał(a)
Przerwałam marchewkę, niech rośnie Zebrałyśmy z Młodą groszek, zjedzony Na pergole dzielnie wspina się fasola pnąca. W miejsce po przerośniętej sałacie posadziłam sadzonki z parapetu kapusty toskańskiej. Ciekawa jestem co to za cudo urośnie Mizuna (nasiona też z alle) nie wykiełkowała, może jeszcze czas?
Znowu robi się gorąco, uciekłam do chłodnego domu Mój warzywny busz tak wyrósł, że mimo bezpośredniej bliskości chodnika nie widać mnie

Ale fajnie, nie ma to jak własne warzywa eko
U Jaś nad ranem była burza i lało strasznie.
renatamama3 13:05, 23 cze 2013

Karola zaszła pomyłka to do wyszczałów to karbit.pozdrawiam
popcorn 15:31, 23 cze 2013

Karolcia, po ubiegłym roku oszczędnie z groszkiem, posiałam 3 opakowania nasion, nie 9 jak rok temu Jeszcze niedawno miałam sporo w zamrażarce, nigdy więcej

Anitko, warzywnik przy domu jest super, zawsze świeże warzywka pod ręką Na nas lało, ale bez burzy, miarowo i spokojnie

Renatko - dzięki, tak myślałam że chyba karbid... działa?

Odchwaściłam okolice tarasu, po raz kolejny ścięłam kwiatki żurawkom. Da się tylko w cieniu trochę popracować, w słonku jest strasznie. Graham ma kolejne kwiaty Mój ostrogowiec z nasion (dochowałam się 3 roślinek) zaczyna kwitnąć, jedna łodyga z kwiatkiem
Wysadziłam ostatnie rodzynki brazylijskie, ciekawe czy coś z nich będzie, mają po 5 cm i z doniczki trawę z nasion - pony tails. Takie chucherko, może do jesieni się rozbuja... a w zimie pewnie znów zginie, jak w ubiegłym roku

Spakowałyśmy się z Młodą na koniki, wyjazd już za tydzień Ale fajnie!
popcorn 15:35, 23 cze 2013

ech, 200 zł...
http://allegro.pl/rhubarb-forcers-bielenie-rabarbar-donica-dzwon-i3344353793.html
Margolka 16:17, 23 cze 2013

Karola, wg. mnie każdy pojemnik sie nada do tego bielenia.... wystarczy dziure w dnie wyciąć
Wracam do ogrodu, bo - jak to mówią - po troszku Bartoszku