Chciałbym jeszcze raz bardzo gorąco podziękować przede wszystkim sympatycznym gospodarzom, za których sprawą mieliśmy okazję spędzić naprawdę w rewelacyjny sposób sobotnie popołudnie przenosząc się w krainę wyobraźni, dobrego humoru, zapachów, kolorów i ich barw oraz kształtów! Jestem pod wrażeniem przybyłych osób, byłem po raz pierwszy wśród Was, nie ukrywam, że się wcześniej krępowałem i zastanawiałem co może mnie spotkać i jak powiedziałem Danusi bardzo pozytywnie i miło rozczarowałem się hehe. Potwierdziły się słowa Małgosi (malwes), które również wyznaję, że ogrodnicy to szczególni ludzie umiłowani w życiu, dostrzeganiu piękna i wrażliwości na otaczających ich zielonych braci. Jeszcze raz ogromne dzięki dla osób, które spotkałem i miałem okazję porozmawiać, wierzę, że już nie długo się zobaczymy! I oczywiście dziękuję Małgosi za towarzystwo, uważne postrzeganie i szczere, ciepłe słowa.
Danusiu, zapach niepozornego Anyżu posianego w donicach przed wejściem był niesamowity i tu jest dowód, że piękno naszego ogrodu odnajdujemy nawet w najdrobniejszych często niepozornych składnikach tego naszego ogródkowego Świata.... jeszcze raz gratulacje dla organizatorów, tych którzy przybyli, tych którzy o nas myśleli i żałowali nieobecności i podziękowania dla niebios za dobrą pogodę nad głowami i naszych duszach!
Pomyślności Drodzy Forumowicze