Aniu, podpowiadaj. Jeżeli to takie smukłe pąki, to czekam...wg mojej rozpiski miały być Lady Elegants. Co jest co?
Chyba ROCOCO to te oranż z zielenią, wiśniowe miały nazwę ELEGANTS LADY (ale to chyba inne elegantki?), a z tyłu za piwonią byłyby ICE CREAM, bo są jeszcze w pąkach?
Wiem, że piwonia podzielona jesienią ma pąki, rudbekia żółta jest, i różowe rudbekie też. Jednej hosty nie mogę odnaleźć, a tulipany może za pomocą Ani asc coś się wyklaruje.
Tulipanowe zamieszanie jesienią. Wiosna nie odnalazły się lilie, które urosły jesienią na 10 cm (wniosek: sadzić wiosną). A jak zapisywać, to dokładniej niż ja to zrobiłam.
Nie wiem co to jest? Zauważyłam to dzisiaj w swoim ogrodzie i wygląda na skrzek jakiegoś plaza, ale na konarze jałowca? Wygląda jak galaretowata osłonka, a wewnątrz jajeczka. Dosyć mocno trzyma się pnia.
Nic nie przychodzi mi do głowy. A i w internecie też nie udało mi się nic na razie znaleźć.
Może za bardzo zasugerowałam się tym, że jest to zwierzę
dla przypomnienia, ci co dostali ode mnie hostę muszą wiedzieć, że ona potrzebuje dużo miejsca, rośnie i w cieniu i słońcu
tu sadzonka roczna...nazwa Sun and Substance ...po pierwszym dzieleniu
a tak wygląda dorosłą, wiem pokazywałam, ale uczulam ile trzeba miejsca!
Wklejam aktulane zdjecia mojego żywopłotu grabowego. Sadzony był w maju 2013 roku i miał wysokosć po przycięciu 60 cm. Aktulnie 1,8 m
czerwiec 2012
Maj Wiosna 2012
Moje azalie mi podmroziło, co drugi badyl żyje albo coś wyżarło... Jeśli się nie odbudują wyciepię i zastąpię tymi. Piękne i konweniują mi kolorystycznie