Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

00:29, 22 cze 2013
No i uśmiech sprowokowałaś u mnie
Nie mogłam być osobiście , ale teraz aż mi serce mocniej zabiło, wszystko się ładnie rozwija i tyle życia jest wokoło. Tuje gęste, chyba ładniejsze niż moje brabanty, hortensja zakwitnie jak się dobrze ukorzeni, trawniczek wygłaskany i wyczesany
Gdzie te kotki będą tak szczęśliwe jak u Ciebie (ale pogłaskaj Moli ode mnie) zaraz zdjęcia prześlę dalej, Jola się też ucieszy.
Dobrze, że jeszcze zajrzałam do Ciebie przed snem
dajana 00:35, 22 cze 2013

Nie mogę wkleić zdjęcia komputer działa tak wolno ze musze go wyłączyć,dziad nie komputer O jeszcze weszła jedna róża Reszta jutro .Dobanoc

dajana 00:53, 22 cze 2013

Iwa napisał(a)
No i uśmiech sprowokowałaś u mnie
Nie mogłam być osobiście , ale teraz aż mi serce mocniej zabiło, wszystko się ładnie rozwija i tyle życia jest wokoło. Tuje gęste, chyba ładniejsze niż moje brabanty, hortensja zakwitnie jak się dobrze ukorzeni, trawniczek wygłaskany i wyczesany
Gdzie te kotki będą tak szczęśliwe jak u Ciebie (ale pogłaskaj Moli ode mnie) zaraz zdjęcia prześlę dalej, Jola się też ucieszy.
Dobrze, że jeszcze zajrzałam do Ciebie przed snem
[/quote

Zaraz ją ucałuję nie tylko pogłaskam ,dla ciebie będzie extra róża ale za dwa ,trzy dni kiedy rozkwitnie Jest piękna i mam nadzieję że mi nie zjedzą jej robale Mam jeszcze kilka zdjęć ale nie mogę wkleić, zbyt wolno działa komputer Jabłuszko rajskie tak obsypane owocami jak nigdy.Jola lubi koty wiem, zresztą chyba wszystkie zwierzaczki lubi .Uśmiechnęłaś się ? bardzo mnie to cieszy ..Tak Iwonko jest wokół tyle zycia i zieleni ,zapachu lasu magii a jakie niebo cudne każdego dnia Wcześniej nie zauważałam tych cudów natury ależ byłam uboga .Pozdrów serdecznie Jolę ode mnie .Tobie zaśpiewam kołysankę którą śpiewam codziennie komuś do uszka Ach śpij kochanie,,,,,.Spokojnych i pięknych snów Iwonko
AgnieszkaW 06:59, 22 cze 2013

Wszystko obejrzałam - kociaki słodkie, ale ta kanapa dla nich to już "wymiata". Trawnik, róże, tuje - wszystko takie pielęgnowane z miłością - to widać. Życzę miłego dnia Dajano
akanta 20:11, 22 cze 2013

dajana napisał(a)
Tak Iwonko o te trawkę mi chodziło jest przesliczna i kiedys ja sobie kupię ,zapisałam nazwę.Jesli to zdjecie jest marnej jakosci to ja swoich nie powinnam w ogóle zamieszczac .Dla mnie jest sliczne Nie spałaś jednak wczoraj te upały dla mnie tez sa bardzo meczące W ogrodzie zaczynam prace dopiero po 18 tej bo nie dałabym rady wczesniej .Uwazam na siebie Iwonko przynajmniej tak mi sie wydaje .Wiem ze te upały dla nikogo nie sa dobre. Najgorszy jest powrót z pracy w samochodzie bez klimatyzacji, nagrzany przez 8 godz to po prostu sauna .ale do pracy muszę jezdzić, robię przeciąg który tez nie jest dobry Przez niego ogłuchłam i słyszę w uszach szumy swisty i diabli wiedzą co jeszcze .Jutro idę do laryngologa bo nie dośc ze ślepa jestem to na dodatek głucha .Zamiast na twoim profilu piszę znowu na swoim i jeszcze nierozgarnięta .E starośc Nie zdązyłam prywatnie napisac wszyscy na urlopach to roboty przybyło .U mnie jeszcze mniej zdjęc na wątku ,nie mam co fotografowac Czekam az sie róze rozwiną i skoszę te chwasty za tarasem Widok nie jest ciekawy nie mam co pokazać .W domu mam chłodno okiennice sa rewelacyjne bo dzieki nim masm taki chłodek latem gorzej na poddaszu tam juz tak fajnie nie ma .Pocieszajace jest to ze w nastepnym tygodniu ma juz byc tylko 25 stopni Moze u ciebie tez spadnie temperatura Przedwczoraj była burza a grad był taki wielki że pomyslałam po różach przeciez wszystko mi strąci ale tak sie nie stało .co mnie uszczesliwiło .Wpadnę wieczorkiem, teraz lecę na bramę bo czas do domu .Całuję serdecznie

Miałaś grad Dajanko ja też się bałam ,że spadnie.Dziś w nocy mieliśmy długo fajerwerki jak w nowy rok .Czegoś takiego nie widziałam ,całe serie.Pieski strasznie się bały i trudno było spać ,lawina deszczu.A dziś parno ,że aż sił brakuje więc odpoczynek.Zakwitł Biedermeier więc posyłam ci z uściskami !

Uważam ,że już masz się czym pochwalić,piękne rośliny,tak wypielęgnowane slicznie rosną.A że wiem jakim wysiłkiem jest to okupione to podziwiam tymbardziej.Kotki mają raj ,cudnie im na tarasie z tymi podusiami ..no...no..tylko trafić w twoje ręce !
20:17, 22 cze 2013
Ciekawy pamiętnik kiedyś będzie z historią ogrodu. "...
A kuku" fantastyczne , podoba się wszystkim szczególnie Dajanko, tyle czytam o różach, oglądam ich portrety i przemyślę, czy też dobrze czułabym się w otoczeniu większej ich ilości, może w kompozycjach z moimi ulubionymi?...
Zdjęciami dodałaś wątkowi koloru Róża w pięknym kolorze, taki kolor miała też okrywowa, którą miałam już w koszyku z zamiarem kupna, ale jednak w innym ogródku rośnie, a ja teraz żałuję.
Moje dopiero w pąkach.

Joku 21:33, 22 cze 2013

Dopisuję się do listy czekających na twoje zdjęcia ogrodowe. Masz dom w stylu jaki bardzo lubię, wypatrzyłam fragment pięknego kamiennego tarasu.
21:46, 22 cze 2013
Jola dziękuje i pyta czy ma rozpocząć poszukiwanie rodziny adopcyjnej dla kotków? Potrzebowałaby więcej informacji, wiek. Szanse na adopcję rosną jeśli kotki nauczone są sikać do kuwety. Potrzebne są też zdjęcia z bliska, szczegóły o charakterze (szczere) nawet te negatywne...
dajana 01:14, 23 cze 2013

Iwonko one wszystkie są grzeczne, milutkie, wchodzą mi na kolana i lubią kiedy ich drapie po brzuszku Pięknie zaczęły jeść suchy drobniutki pokarm Purinę dla małolatów jedzą kurczaka gotowanego czasami drobno siekaną wołowinkę (surowa) i raz w tygodniu ścięte na masełku jajeczko.Kiedy ich głaskam liżą moją dłoń Są bardzo towarzyskie wszystkie .Póki co to wciąż się bawią i są strasznie śmieszne bo wyczyniają takie akrobacje że nie posiadam się ze śmiechu Najlepiej się czują na tej kanapie i fotelu Niestety nie są w domu więc kuwety nie mają ale załatwiają się na białym piasku który im nasypałam przed tarasem są bardzo czyste bo od razu zakopują Kotka nigdy nie załatwia się na działce widzę gdzie chodzi za potrzebą One w ogóle mają jej charakter bo tak jak ona chodzą za mną jak pieski Myślę ze to będą ciepłe kotki kanapowce na tyle na ile zdążyłam je poznać Jedna kotka ma dziwny ogonek tak jakby miała złamany ale rusza nim tak jak inne tyle ze jej ogonek inaczej wygląda Zrobię zdjęcia z bliska .Dwa kotki są zamówione a dwa na razie nie mają chętnych Wolne są te czarne z białymi krawatami .One są najdrobniejsze ,jedna kotka i kotek Są identyczne niczym sie nie różnią.Tak sobie myślę ze gdyby ktoś wziął dwa to byłyby bardziej szczęsliwe Będą tęsknić za sobą Kicia to wspaniała mama bardzo o nie dba myje bez przerwy i przytula.Ona też najlepiej czułaby się w domu bo wciąz wpatrzona w szybę obserwuje co ja robię Zna każdy mój ruch kiedy biorę miseczkę to już wie że z jedzeniem dla niej Podglądała jak otwieram drzwi chciała to samo zrobić ale nie miała mozliwości bo drzwi mają klamkę jedynie od wewnątrz. Niestety nie mogę jej wziąć do domu z powodu Moli ona jej spokoju nie daje a kotek lubi spokój i duzo spać Moli jest niespożyta w energię muszę kontrolowac jej ruchy no i najważniejszy powód chodzę do pracy Nie zostawię ich samych na 9 godzin bo Moli ją zamęczy .Gdyby Jola pomogła znaleść im dobrych ludzi to ja bym była ogromnie szczęsliwa.i bardzo wdzięczna.Nie oddam ich byle komu bo bym spokoju nie zaznała .Rozpisałam się strasznie na ich temat .Drugi post bedzie juz ogrodowy
weronika77 01:37, 23 cze 2013

dajana napisał(a)
Wypielęgnowany kawałek trawnika

Dalsza częśc w toku tworzenia

[img
.
Pięknie. Pozdrawiam Dajanko.