Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:09, 06 maj 2016

Do góry
Ania, jak lilie sobie radzą w glinie ?
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 09:08, 06 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

seslerie koniecznie, ladnie wiosną będzie a lawenda to wiadomo standard przy różach i kolorem pasuje

Tylko jak ją posadzić żeby nie skosic z trawnikiem

Droning ingrid zamienie na yaku jima

Muszę lilie zmieścić i jeszcze pare niebieskich bylinek

I wywieźć grudy gliny
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 08:57, 06 maj 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
a tu nowa rabatka, potrzebuje pomocy, wszelkie uwagi mile widziane

mam jeszcze lilie pomaranczowe

no i jakie mniejsze roslinki ??

mam lawende, molinie ED, seslerie

i to mniej wiecej tak

seslerie koniecznie, ladnie wiosną będzie a lawenda to wiadomo standard przy różach i kolorem pasuje
Rododendronowy ogród II. 21:09, 05 maj 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Widzę, że Twoje białe azalie już zaczynają Tylko jeszcze pewnie chciałbyś żeby to u Ciebie kwitły

Jakoś masz niespotykany wpływ na mnie...zaczyna we mnie kiełkować myśl o nowym aparacie...po obejrzeniu Twoich nowych zdjęć

Jeśli tak mówisz to mam bardzo dobry wpływ. Namawialam Cię na lilie , piwonie i sama juz nie wiem na co ale przeciez jestes zadowolona. Aparat nowy tez zawsze dobrze miec, chyba ze stary lepszy od tych nowych.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 19:28, 05 maj 2016

Do góry
a tu nowa rabatka, potrzebuje pomocy, wszelkie uwagi mile widziane

mam jeszcze lilie pomaranczowe

no i jakie mniejsze roslinki ??

mam lawende, molinie ED, seslerie

i to mniej wiecej tak
Ogród z łezką II 19:27, 03 maj 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Lilie masz juz ogromne i azalie lada chwila zakwitna.

To na tej południowej rabacie tylko takie duże, gdzie indziej mniejsze są. Azalie już niedługo. Najmniej rozwinięta w rozwoju Orlice i Rosinetta. Ale one najmłodsze.
Ogród z łezką II 19:24, 03 maj 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Melduję, że posadziłam dziś lilie zgodnie z instrukcją

To teraz tylko czekać
Ogród z łezką II 22:08, 02 maj 2016

Do góry
Lilie masz juz ogromne i azalie lada chwila zakwitna.
Ogród z łezką II 20:54, 02 maj 2016

Do góry
Melduję, że posadziłam dziś lilie zgodnie z instrukcją
Mój mały raj na ziemi :) 18:03, 02 maj 2016

Do góry
anula_wn napisał(a)
na małym tarasie hosty i hortensje w donicach
limki za tarasem podrosły, pomału robi się busz lilie pachną nieziemsko !

zioła i pomidorki w skrzyniach

Witam cudowny ogród oj kiedy ja się doczekam czegoś co będę mogła podziwiać u siebie
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 21:02, 30 kwi 2016

Do góry
leon60 - dumam nad tym właśnie
Posadziłam tam jesienią małe kępki ubiorka, wiosną ładnie kwitnie,a przez cały sezon nawet zimą ma ładne zielone kępki,tylko jeszcze malutki jest.
I jak dosadzę szałwie,to powinno uzupełnić. Na więcej nie ma tam miejsca i tak jest gęstwina bo lilie i ostróżki się rozrastają.

Agania - masz rację,paskudne.Już wcześniej dużo wyrzuciłam,ale w pewnym momencie pomyślałam,że źle robię i może wystarczy wyciąć i dlatego zapytałam o radę
Ale cały czas mam dylemat,dlaczego tylko stare,a nowe nie,może latem coś źle zrobiłam...? Bo grzyb zaatakowałby wszystkie,jak leci chyba.
ewa004 - buźkam
Moja działka na Dębowym Lesie 08:03, 30 kwi 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Tak,Aguś, to kaczeńce

Trawy już 3 dzień czekają ( przyszły odkopane,od jednej dziewczyny ) na posadzenie.I jeszcze 2 lilie dokupiłam i surfinie do kompozycji do koszka

Gdzie posadzisz trawy? Przy domu czy na działce?
Kolorki tulipanów powalają
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:15, 29 kwi 2016

Do góry
Ewo frezjo, tak to są linie kroplujące, wszystkie rury doprowadzające wodę do rabat są zakopane i spotykają się w skrzynce z zaworami obok studni. Instalację mam zrobioną tak, że wodą może być miejska lub ze studni, na przyszłość planuję założyć jeszcze sterownik i zautomatyzować wszystko

Moniko patrząc na prognozy to chyba ostatnie podrygi tej zimnicy w nocy i oby to się im spełniło. Cudów w dzień i upałów nie wymagam, byle noce były troszkę cieplejsze.

Ewo praktycznie wszystkie krzewy wywaliłem lub oddałem, żurawki wysadziłem, zostały lilie i liliowce, doszły bukszpany z innych miejsc w ogrodzie, kupiony żywopłocik i wsio
Przymrozki... ja się już nawet nie irytuję bo przekroczę wszystkie normy.

Gosiek mnie łapki bardzo świerzbią dlatego bezpieczniejsze są rabaty z korą, ale tam gdzie tyle bylin mija się to z celem. U mnie tulipany są malutkie bo za zimno jest.

Gosiaczek pamiętam, mam wątek otwarty

Małgosiu troszkę nieciekawy dom się odkrył, ale w końcu mnie to nie przeszkadza, ogólnie jest o wiele czyściej i przestronniej

Reniu jeżeli jest chęć oglądania dziurawego trawnika w wersji tragicznej, mogę zrobić więcej zdjęć
Moja działka na Dębowym Lesie 22:14, 29 kwi 2016

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
jakie ładne kaczeńce
bo to kaczeńce????

Tak,Aguś, to kaczeńce

Kurcze juz się bardzo cieszę,że w końcu majówką.
I ja mam kilka dni wolnego.Bo ostatnio to praktycznie tylko jeden dzień w tygodniu miałam wolny.I nie wiadomo co ta takim dniem począć w domu, czy w ogrodzie.
I tak po trosze było .
Jeszcze jutro muszę wpaść na 2 godziny do pracy, potem fryzjer( bo w niedzielę mam synia bierzmowanie ), zakupy majówkowe i nie tylkoA itp..
ale sama świadomość ,że już trochę wolnego i wreszcie co znowu mam do tyłu.
Trawy już 3 dzień czekają ( przyszły odkopane,od jednej dziewczyny ) na posadzenie.I jeszcze 2 lilie dokupiłam i surfinie do kompozycji do koszka
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:05, 29 kwi 2016

Do góry
Kamilo bylinowa łysa w sumie niespełna dwa miesiące, jak przeciągnę cięcie traw i bylin to krócej

Kasiu w przedogródku był misz masz krzewów sadzonych dawno i poupychanych liliowców z liliami. Teraz lilie będę też górować nad resztą, ale nie w takim ścisku. Na efekt niestety będzie trzeba poczekać do przyszłego roku bo cebule bardzo osłabione po przesadzeniu.
Sadzonki boskie, gdyby człowiek wiedział zabrałby więcej i kulki z nich zrobił, ale ja i tak zrobiłem z nich więcej niż planowałem

Moja działka na Dębowym Lesie 21:39, 29 kwi 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)

u mnie kiedyś nornice zawsze tulipany i lilie zżerały.
Ostatnio niż dużo , dużo mniej.Może to zasługa Fiony

Najlepszym sposobem na nornice jest sadzenie cebul w specjalnych? koszyczkach. Gryzonie nie moga sie do nich dostać, poza tym cebule nie idą w głąb ziemi, latwo je potem znaleźć i nie uszkodzi sie ich przy pieleniu.
Moja działka na Dębowym Lesie 20:16, 29 kwi 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)
Mój berberys Maria nornice pożarły Do dziś go żałuję, choć to niezgodne z dekalogiem ogrodnika W końcu mam miejsce na inne zachcianki.

Oj szkoda berberysiki.
u mnie kiedyś nornice zawsze tulipany i lilie zżerały.
Ostatnio niż dużo , dużo mniej.Może to zasługa Fiony
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:06, 28 kwi 2016

Do góry
No i przedogródek, który na prawdę nie robi na razie szału.
Trawnik do zlikwidowania będzie żwirek, ale to później. Na wiosnę będą krokusy później tulipany, ale te jesienią dopiero trzeba posadzić. Pod ścianą ze względów praktycznych posadzone tylko lilie opóźnione w tym roku przez zbyt późne posadzenie, jeszcze miskanty dojdą sztuk trzy. Na koniec rabaty pójdzie magnolia Genie, ale z przyczyn mrozowych i braku torfu mieszka nocami w garażu
Jak ktoś pamięta jak tutaj było to powiem krótko, troszkę się przejaśniło.
Jakiś efekt planuję na przyszły rok.

No i na koniec standardowy widoczek, tutaj tylko kilka żurawek do wymiany, reszta ok
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies