Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:20, 10 maj 2013

Do góry
Dzisiaj w ogrodzie tylko przez chwilę Posadziłam magnolię, wierzbę mandżurską która była moją wielkanocną "choinką" - puściła korzenie to "wtyknęłam" do ziemi ale nie wiem czy ją u siebie zostawie czy może komuś odstąpię.
Informuję także że nalałam piwa do miseczki i postawiłam przy grządce z rzodkiewką którą upodobały sobie ślimaki - w miseczce przez dwa dni znalazł się jeden - na rzodkiewce dużo więcej - u mnie ślimaki są abstynenty albo Żon kiepskie piwo pije (choć mówi że to było dobre), albo to takie małe ślimaki są - przedszkolaki jeszcze i nie piją bo niepełnoletnie w każdym razie - nie zadziałało...

Dzisiaj kilka fotek domowych - kwiaty na różowo

euphorbia milii - wilczomlecz lśniący - dostałam jakieś 10 lat temu od dziecka na dzien matki - odmładzam co jakiś czas bo mi łysieje nad grzejnikiem - ale bardzo go lubię bo zawsze jest... różowy i niezawodnie zawsze się przyjmuje

a to jakaś trzykrotka - ale nie pamiętam jaka choć ostatnio znalazłam nazwę w internecie. Przywiozłam ją sobie z wczasów w Chorwacji - tam gdzie byliśmy pełno tego rosło - oczywiście w ogrodach. Przyznaję iż bez pytanie sobie trochę "uszczyknęłam" i przywiozłam 1100 km do siebie Nie bardzo chciała mi się przyjąć ale jak naładowałam do donicy ziemi piachu i kamieni to się zabrała - jeszcze nie kwitnie- ale maluśkie kwiaty też ma... różowe

Rajski ogród Ani 21:19, 10 maj 2013

Do góry
Moje kwitnące krzaczorki

Hokus pokus w ogródku Beaty 21:19, 10 maj 2013

Do góry
Ogród... reni 21:19, 10 maj 2013

Do góry
Agnieszko właśnie ten bodziszek wlazł mi w głowę no i szałwia mi się podoba... żurawki raczej tu odpadają
Anita dzięki...ta tawuła fajna ale czy będzie pasować do reszty?

Zrobiłam taki niby plan... a co za szałwią? Musiałoby być coś wyższego... przed kamieniami może żagwin, a koło szałwi i bodziszka ta tawuła... no nie wiem
Niby malutka rabatka, a problem

Rajski ogród Ani 21:18, 10 maj 2013

Do góry
Zakwitają pachnące narcyzy

tawuła na tle granatowej chmury

Ogród Sylwii od początku cz.II 21:18, 10 maj 2013

Do góry
W pierwszej kolejności altana .....Prace zostały zakończone w czwartek teraz pozostała wykończeniówka .... We wtorek jadę wybierać kamień na elewację .....A tak postępowały prace .. dla przypomnienia

Rododendronowy ogród II. 21:17, 10 maj 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)
Bogdziu, przybiegłam z podziękowaniem za goryczkę śliczną. Będzie mi przypominała Twoje blękitne goryczkowo w Rododendronowym ogrodzie i zeszłoroczne, miłe spotkanie. Bardzo miłe.
Buziaczki i dobre fluidy przesyłam, byś była zdrowa i silna na wycieczkę. Już czekam na wrażenia.

Bardzo sie cieszę ze i u Ciebie kwitnie. Milo jest jak dana roślinka cieszy kogoś innego. U mnie zakwitł pierwszy fiołek od Ciebie. Ma sporo pączków.Też sie cieszę.

Bardzo liczę na te dobre fluidy bo są mi teraz bardzo potrzebne.Pozdrawiam.
Rododendronowy ogród II. 21:16, 10 maj 2013

Do góry
I ja życzę zdrowia i przesyłam fotkę swojego Rh

Hokus pokus w ogródku Beaty 21:15, 10 maj 2013

Do góry
Rajski ogród Ani 21:15, 10 maj 2013

Do góry
Dziś cały dzień czekaliśmy na deszcz i co? i nici nie padało, było pochmurno, nawet bardzo, ale deszczyk poszedł padać na włocławek ta tle granatowej, deszczowej chmury ładnie wyglądały tylko młode pędy orzecha włoskiego

Ogród w skali mikro :) 21:13, 10 maj 2013

Do góry
A na tarasie w międzyczasie zrobiło mi się nastrojowo ... Nawet komarów nie ma .. Jak to możliwe ??

Krwiopijcy pojechali do sanatorium dla wampirów ??..

Kraina Czarów w fazie projektów 21:11, 10 maj 2013

Do góry
Alu, czy chodzi Ci o to miejsce?

Hokus pokus w ogródku Beaty 21:09, 10 maj 2013

Do góry
Złe DOBREGO początki czyli marzeń kilka o ogrodzie 21:07, 10 maj 2013

Do góry
Dziękuję Agnieszko za miłe słowa.
Konwalnik faktycznie mega- jak je zobaczyłam niemal biegłam do kasy.
A Rh- białe to 'Cunningham`s White'- kupione w biedronce. Krzewy rosły super ( pomimo wielu przejść - nieustannie zmieniałam im miejsce, chorowały trochę ) ale kwiaty dopiero w tym roku są fantastyczne.
Zdjęcia z dziś - po ostrej ulewie:

Jestem zachwycona bo kwiaty nareszcie białe a nie bladoróżowe !
A miało być tak pięknie.... 21:05, 10 maj 2013

Do góry
Rench napisał(a)
A to moje zielone tulipanki

A TY mi o delicjach prawisz.... teraz to ja kawę piję, z cynamonem i pianką z mleka
Cudowne zdjęcia!
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:01, 10 maj 2013

Do góry
Najpierw obowiązek.Muszę podziękować za przesyłkę Ani-Tre, rośliny żyją, i żyć będą .Jutro do ziemi.
Ogród średniowieczny i nie tylko 20:55, 10 maj 2013

Do góry
Dzięki Dawidzie mnie też się ten przetacznik podoba i nawet nie wiem czy on nie dostał się przypadkowo do ogrodu ale wygląda fajnie i zostanie. Goryczka nowiutka i posadzona na niebieskiej rabacie, tam też zaczynają czosnki i wielosiły kwitnienie
i już niedługo zaczną kwitnąć lny trwałe i będzie niebiesiutko
Wszystko o czym ... Marzysz 20:53, 10 maj 2013

Do góry

Super fota.
Ogród Nebel 20:53, 10 maj 2013

Do góry
Jest już ciemno, ale dzisiaj cały dzień myślę co zmienić tu. Ten pas jest bardzo wąski, ale przez cały rok na niego patrzę, więc nie chcę żadnych roślin, które trzeba okrywac na zimę. No i fanie byłoby posadzić takie, które i zimą są atrakcyjne. Mam parę pomysłów
A może ktoś kto ma większe rozeznanie w roślinach mógłby mi podpowiedzieć coś ?
Tylko pamiętajcie proszę, że ja mieszkam w strefie klimatycznej 7a
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:53, 10 maj 2013

Do góry
popcarol napisał(a)

Warzywnik dzisiaj jadę po nowe skrzynki

Truskawki odkryłam, bo kwitną - chyba muszą być zapylone?

Bardzo mi się podoba Twój warzywnik. Mojemu M też przypadł do gustu, więc nadzieja jest. Plan zaakceptowany, a jak będzie z realizacją zobaczymy... Ale to dopiero w przyszłym roku.
Szafirki jak się rozrosną będą cudne. Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies