Trochę dzisiejszych zdjęć
Żałuję bardzo, że nie rozłożyliśmy w tym roku basenu, ale przez nasze i dzieci wyjazdy, a przede wszystkim zapowiadane ochłodzenia w lipcu, stwierdziliśmy, że się nie opłaca. Teraz codziennie tego żałujemy Nigdy nie będę wieryć już prognozom
Żółwik i bambusy, na pewno będzie dosadzanie jednego i drugiego
O miałam napisać,że widziałam cebulowe w bezdomce I czosnek Miami-ten sam ,który kiedyś kupiłam a który Miami się nie okazał
Ja czekam na Lydlowe cebule-na czarne tulipany Paul Scherer no i rózowych sporo kupię i dosadzę w wyżarte miejsce
Może źle to opisałam. Zrobiłam zdjęcie z Google Map jak to wygląda z tym południem na mojej działce. Ogólnie boczna ściana budynku jest od 11 rano do wieczora oświetlona słońcem i mocno oddaje ciepło.
Chcę zrobić parę warstw roślin, aby na tle tuji posadzić coś wyższego, potem coś co kwitnie ładnie latem, a przed tym coś niższego.
Dodam tylko, że z podlewaniem nie ma problemu - robię to codziennie. Mam rozprowadzone kropelkowe w rabatkach.
Róże Nautica zaczynają powtórne kwitnienie, Edenki też niezmordowane
Lady Emma Hamilton w pąku bardziej różowa a w pełnym rozkwicie pomarańczowa. Posadzona niedawno,dzielnie przetrwała fale upałów. Ciekawe czy ktoś ją ma w wydaniu kilkuletnim.
Zresztą u mnie wszystki róże kwitną mniej lub bardziej w całym sezonie,
Trochę za dużo z czegoś trzeba zrezygnować. Nie wiem jakie tam są odstępy.miedzy rozplenica a jeżówka chyba niższa. Czy te cisy to będzie żywopłot taki niski też ich jest dużo.
Jeżówki zżółkna ok połowy września coś zwiewnego posadz gaura biała kwitnie do mrozów. Czy rozplenice wiążesz na zimę?