Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:22, 09 maj 2013

Do góry
Przywiezione wczoraj od mamy z działki reszta hostów, lilie, rudbekie, paprocie i parę innych roślinek - które będziemy dzisiaj z mamą wsadzać

Z mamą wczoraj stwierdziłyśmy że będę do jesieni robić kursy żeby wszystko co zaplanowane przewieźć na moją działkę

Mama ma małą działeczkę 300m2 a tyle się tam roślin uzbierało że szok
Dużo hodowała specjalnie dla mnie
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:19, 09 maj 2013

Do góry
Wystawiłam sadzoneczki dyń i słonecznikow, dzisiaj jak zdążę zacznę prace w warzywniku.
Powinnam już zbierać rzodkiewkę i sałatę a tam nic jeszcze nie posadzone

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:18, 09 maj 2013

Do góry
Odwodnienie pod placem zabaw

Wczoraj rano tak się martwiłam o to jak dzieciaki będą tam się bawic, a wieczorem jak wróciłam z nimi do domu od mamy z działki, błoto było wybrane a wszystko zasypane czarną ziemią

Nie jest to ideał, bo dzieci wróciły umorusane do domu na czarno, ale lepsze od błocka które myślałam będzie tam jeszcze długo

Wszystko nosi się do domu, ścieżki, taras są umorusane w pyle i ziemi - ale przecież kiedyś musi się to skończyć????

Tak lepiej niż wczoraj - prawda?
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:13, 09 maj 2013

Do góry
Mała fotorelacja z dwóch dni

Przedwczoraj wsadziłyśmy z mamą z pomocą pana ogrodowego kopiącego doły pierwsze hosty

W malej rabacie przy wejściu zielona za tulipanami

W drugiej donicy zielono białe

Za nimi pojawi się kompozycja ze stożków i kul z bukszpanu
Mój kawałek raju II 02:12, 09 maj 2013

Do góry
Mówię wszystkim dobranoc i wyłączam kompa, bo cosik na niebie się błyska idzie chyba burza, oby łagodna
Mój ogród 02:06, 09 maj 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)

Szachownica kostkowa też powiększyła ilość tej wiosny.

Szachownica ma zdecydowanie szczególny urok. Przyglądałam jej się w Keukenhof i teraz u Ciebie i podoba mi się coraz bardziej. Nigdy jej nie hodowałam, a to błąd. Tylko gdzie by tu posadzić? Trzeba poczekać..
Ogród średniowieczny i nie tylko 01:54, 09 maj 2013

Do góry
Właśnie znalazłam z tamtego roku moją Marię

a jutro je sfoć przetrzymasz dla mnie orliki od Ani ASC? dzieli i jeżówkami też tylko odbiór osobisty więc ja nie mogę teraz
Mój kawałek raju II 01:47, 09 maj 2013

Do góry
I jeszcze takie Mound Hood Ewo
ale pięknie słowik cały czas śpiewa mam otwarte okno
Ogród średniowieczny i nie tylko 01:32, 09 maj 2013

Do góry
MarekW napisał(a)
i
jaskier albo zawilec ja nie wiem

Tak, zawilec. Mam podobne : )
Mój kawałek raju II 01:24, 09 maj 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

O, Aniu, masz takie sprytne szafirki. Z bajerami. Powoli się do takich przekonuję.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 01:21, 09 maj 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
dubelek
to kuszę
jaśminowce

Irenko jaśminowce już kwitną, no nie ale pięknepozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 01:19, 09 maj 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Akredytacja to niezupełnie wyróżnienie, to dają dla prasy, a ja mam przecież publikacje i nasz portal Ogrodowisko i piszę o Chelsea, więc dostałam.

Sami nie dają

Ale co tam, na dodatek jesteśmy z Witkiem też członkami Królewskiego Towarzystwa Ogrodniczego (RHS) i mamy z tego tytułu zniżki na wstęp do ogrodów RHS, dostaliśmy nawet talon na wino w Wisley i na śniadanie, oczywiście wykorzystamy w maju.

Swoimi wpłatami i udziałem członkowskim wspieramy działalność towarzystwa, wzięliśmy udział w loterii gdzie główna nagroda wynosi 5.000 funtów.

O To Danuś o wiele wyższa półka bardzo się cieszę z Waszego członkowstwa no i życzę tej wygranej buziam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:52, 09 maj 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Akredytacja to niezupełnie wyróżnienie, to dają dla prasy, a ja mam przecież publikacje i nasz portal Ogrodowisko i piszę o Chelsea, więc dostałam.

Sami nie dają

Ale co tam, na dodatek jesteśmy z Witkiem też członkami Królewskiego Towarzystwa Ogrodniczego (RHS) i mamy z tego tytułu zniżki na wstęp do ogrodów RHS, dostaliśmy nawet talon na wino w Wisley i na śniadanie, oczywiście wykorzystamy w maju.

Swoimi wpłatami i udziałem członkowskim wspieramy działalność towarzystwa, wzięliśmy udział w loterii gdzie główna nagroda wynosi 5.000 funtów.

RHS.. Królewskie Towarzystwo Ogrodnicze... to brzmi dostojnie
Ogródek na trzy lata 00:40, 09 maj 2013

Do góry
W Polsce podczas naszej krótkiej wizyty było bardzo ładnie i słonecznie, ale jeszcze mokro po poprzednich deszczach:

Tutaj na razie co najmniej wilgotno. Dzisiaj w miarę słonecznie. Jutro, tradycyjnie, ma padać.

Mieliśmy dziś rzadkiego gościa. Zwykle wizytują nas pomrowy i śliniki, a z tych bardziej ubranych różne slimaczki wstężykopodobne. A tu dzisiaj taka dostojna niespodzianka. W ciągu trzech lat trafił się taki gość dopiero drugi raz. No cóż, Francja niedaleko. Ciężki rejon dla winniczków

Ogródek na trzy lata 00:32, 09 maj 2013

Do góry
Na szczęście ogólne przemijanie dotyczy też kwitnienia brzóz. Ta winowajczyni rosła akurat w Polsce, a nie tutaj, ale pylą wszędzie tak samo:

Ogródek na trzy lata 00:29, 09 maj 2013

Do góry
Z pewnym zaskoczniem zauważyłam po powrocie z wojaży jak szybko zmienia się nasz mały ogródek. Tylko kilka dni a rośliny dwa razy większe. Niektóre trzebaby już w tym roku rozsadzać ale daruję sobie.

Z nowości:

czosnki szykują się do kwitnienia, pąki już zaczynają pękać:

funkia rozwinęła liście, ale na razie tylko ta niebieska, reszta nadal w trąbkach i tutkach:

W Krainie Deszczowców kropelki można spotkać niemal zawsze, za wyjątkiem naprawdę gorących i słonecznych godzin popołudniowych:

A dzisiaj uświadomiono mi, że czas żółtych mleczy dobiega powoli końca...

Zielony galimatias 00:21, 09 maj 2013

Do góry
Dla kontrastu... mocniejszy akcent.. purprle rain ....

i z dedykacją dla Madżenki
Majowo nie tylko w maju 00:18, 09 maj 2013

Do góry
Majowo nie tylko w maju 00:17, 09 maj 2013

Do góry
Nocne bo nocne ale są.
Jurajski Ogród 00:14, 09 maj 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
wiosna w Jurajskim c

To zdjęcie mnie zachwyca
Dobrze, ze wiosna w jurajskim nie poddała się powodzi. Trzymam kciuki za Twój piękny ogród, Agnieszko... jeszcze lato i jesień przed nami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies