Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Nebel 16:40, 08 maj 2013

Do góry
nebel napisał(a)

Dzięki Kindzia, za podpowiedż. Zaraz na pewno zobaczę. A tym czasem. Moje dzisiejsze zakupy traw, zrobione oczywiście przez internet. Może, któraś z nich znajdzie swoje miejsce właśnie tam ?

Piękne te trawki ! Szczególnie te ciemne bardzo mi sie podobają pozdrawiam M
Przyjazny ogród 16:35, 08 maj 2013

Do góry
Mariusz napisał(a)
W Polsce nigdzie nie jest daleko . Do najdalej położonych miejscowości rano ruszasz wieczorem jesteś na miejscu.
Arundo donax 'Aureovariega' ciekawe jak przeżyje mi tę zimę.

u mnie przeżyły wszystkie 4 sztuki i już wypuszczają nowe źdźbła
myślę, że są dość wytrzymałe
biegnę po wątku od początku i wyszukuję irysy

a co do piwonii drzewiastych; 2 w tym roku przyrosły 60 cm każda i mają po 1 pąku, uważam to za wielki sukces, bo wsadziłam je rok temu, wielkość była około 20 cm; jedno kłącze też ruszyło i w tej chwili 20 cm, czyli coś się udało
wracam do irysów
Choroby i szkodniki buków - buk, Fagus 16:28, 08 maj 2013

Do góry
Poradźcie i mnie teź plizzzz .. Część liści mojego buka wygląda tkanką na zdjęciu poniźej .. Nie widać żadnych szkodników i większość liści jest ok ... Zaznaczam ,że pryskałam promanalem i niczym innym ..

Ogródek Anity 16:04, 08 maj 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Anita poranek i reszta
jak masz zdjęcie migdałka to zrobimy konsylium

Oto nieszczęśnik
Igiełkowy ogródeczek 16:00, 08 maj 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Odpowiadam wspólnie
Kamień leżał sobie przy drodze bardzo blisko mojego domku, mam dużo u siebie kamieni, ale zapragnęłam ciut większy Żon włożył na taczkę, którą przy okazji prawie rozwalił, ale jakoś dociągnął go na miejsce. Koszt więc zero, no może trochę Żon narzekał bo taczka nie chciała sama jechać, ostatecznie taczka też to wytrzymała, choć wygląd swój nieco zmieniła
Kamień został przewiercony na miejscu młoto wiertarką, poszło szybko- ogólny koszt począwszy od wiertła, po kratownice, a skończywszy na pompie i innych pierdółkach to ok. 350 zł, byłby niższy, ale zabrakło kabla i trzeba było jeszcze przedłużacz za ponad 100 kupić.
Zdjęcie poglądowe:

jestem pod wrażeniem pomysłowości, rewelacja
"Ogród japoński po polsku" 15:51, 08 maj 2013

Do góry
No to znów ja. . Witam i zostawiam kwiatka na przywitanie

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:51, 08 maj 2013

Do góry
Rabata ostatnia.
Wymiary to długość-6 m, szer. 90 cm.

Słońce od 12 do 17. 00
Plan nasadzeń mam taki:
1. Hortensja Anabelle pomiędzy jedną a drugą rabatą.
2. Z tyłu Turzyca sztywna odm. żółta Carex elata ''Aurea''
3. Przed turzycą żurawka z żuraweczką jakaś żółta
4. Na samym przodzie Konwalik.
Drzewo liściaste to klon rdzawy podsadzony hostą i obwódka z bukszpanu.
Nie wiem co dać na ten brzydki mur? Nie może być nic ekspansywnego ponieważ nie będę miała możliwości ciąć go od góry.
To koniec moich planów, czekam na wszelkie sugestie a nawet krytykę. Na koniec przepraszam za moje bazgroły ale jestem totalnym beztalenciem plastycznym.
Igiełkowy ogródeczek 15:36, 08 maj 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Odpowiadam wspólnie
Kamień leżał sobie przy drodze bardzo blisko mojego domku, mam dużo u siebie kamieni, ale zapragnęłam ciut większy Żon włożył na taczkę, którą przy okazji prawie rozwalił, ale jakoś dociągnął go na miejsce. Koszt więc zero, no może trochę Żon narzekał bo taczka nie chciała sama jechać, ostatecznie taczka też to wytrzymała, choć wygląd swój nieco zmieniła
Kamień został przewiercony na miejscu młoto wiertarką, poszło szybko- ogólny koszt począwszy od wiertła, po kratownice, a skończywszy na pompie i innych pierdółkach to ok. 350 zł, byłby niższy, ale zabrakło kabla i trzeba było jeszcze przedłużacz za ponad 100 kupić.
Zdjęcie poglądowe:

Gosiu skąd taką kratownicę zdobyłaś...u mnie pilnie potrzebna...nadrabiam zaległości, ale pismo obrazkowe obejrzałam i cudnie jest, a do równoległego zawijaska z szafirków lub hiacyntów też swoje ZA dodaję...słonka życzę
Pelargonie 15:32, 08 maj 2013

Do góry
witam jestem nowiusieńka na forum, mam nadzieje że będę tu często ...
a to moje zasiane w grudniu pelargonie wyrosły wszystkie, niektóre już po przesadzałam. te czekają na swoja kolej pozdrawiam
ps. piękne macie kwiaty

aaa i jedna lobella się tam zagubiła też mojej hodowli
Ogród w skali mikro :) 15:29, 08 maj 2013

Do góry
Ciąg dalszy Żurka ..,, formowanie drzewka , to dla mnie wzór

To zestawienie bardzo mi się podobało

Trzmielinę pierwszy raz widziałam w charakterze rośliny dyndającej

Pawilonik japoński zaprasza do cienia

A kiedy moja tawuła szara będzie takim gigantem ??

Działka prawie w Borach Tucholskich 15:25, 08 maj 2013

Do góry
Anita obowiązkowo

Ania też tak robiłem ale jak na łyso to wychodzą prostsze odrosty, zostawiam 2-3 gałązki z liśćmi żeby nie było szoku a jak nowe podrosną to te stare usuwam

Karolina zgadzam się całkowicie zwłaszcza że mam do niego ogromny sentyment

Marysia
szkoda tylko że one tak szybko przekwitają ale zaczyna już trzecia , może kupię jak będzie niezbyt droga taką która kwitnie lipiec i sierpień "Colosus" (droga jak diabli)

Jagoda moja M mówi na to zupełnie inaczej

nie samym migdałkiem...
stary i nowy kupiony jesienią za 4zł

trudno lubię go

tak ukorzenia się odkład z Kyushu
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:25, 08 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)

Wyczytałam, że klony tak mogą zareagować na mokro i ciepło.... tak pisałą Danusia na forum.. wiec dostał dziś cieniówkę .

A to wada krokusów w trawniku... nie ma koszenia a pasuje jeszcze miesiąc nie kosić..

Mówisz, że cieniować trzeba?...i co jest nadzieja, że odbije?, bo ja o swojego się martwię...ale mój już teraz w cieniu stoi, ale do 14 to ostre słońce było....jutro go będę cieniować jak upał będzie...

.......fryzurka na trawniku bardzo na czasie...taki wicherek na grzywce
Ogród w skali mikro :) 15:19, 08 maj 2013

Do góry
Dziewczynki .. Byłam dziś na zakupach w ogrodzie śląskim u Żurka .. Jest tam teź ogród pokazowy , wprawdzie malutki , ale ładny .. Zrobiłam Wam małą relację

Ogród w skali mikro :) 15:06, 08 maj 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Eluśka... Ciebie na chwilę z oka spuścić nie można znowu nadgonić trudno... a tu w dodatku święto na 4 setunię siem ciut spóźniłam. Napisałaś dużo fajnych rzeczy i pokazałaś. Nowy rodek oczywiście fuj, fuj To coś na zieloną ścianę - super - do małego ogrodu bardzo fajne... kosteczka też śliczniusia - z chałwą faktycznie może się kojarzyć (mniam lubię chałwę).
Tą ściągę z rh i ich chorobami to wkleję sobie do siebie oki? warto mieć i wiedzieć.
"przystojny paker" też może byc choc szkoda że to tak mało romantyczna historia
Ela - jaką masz już dużą kobeę? Bo moja ostatnio coś odmówiła współpracy i zatrzymała wzrost - maszkara jedna (znaczy dwie )

Aniu .. Mnie się teź ta zielona ściana podobała a większość rozwiązań jest niestety dość droga.. Może to cenowo będzie bardziej przyzwoite .. Ja teź koffffam chałwę miłością dozgonną .. Moje boczusie tysz

Ściągę wklejaj , oczywiście , bo potem w tym nawale rzeczy ważne się tracą .. Więc wklejaj i na zdrowie

A co do mojej kobei .. Te z ubiegłego roku , które miałam zrobiły dokładnie tak , jak opisałas... Czyli zero wzrostu .. Są nadal dwa liście i ańi milimetra więcej ..za to te z nasion rosną jak szalone .. Czekaj... Zaraz zobaczysz .

Ogród do odświeżenia 15:06, 08 maj 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Miłego i spokojnego dnia SPOKOJNEGO !!!

Dzięki Kasiu...nie był najgorszy, chociaż mała kulka w żołądku była
Ogródek mleczajki 15:06, 08 maj 2013

Do góry

cd. zdjęć

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 15:02, 08 maj 2013

Do góry

reszta wieczorem lub jutro
Nigdy nie mów nigdy 14:56, 08 maj 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Dziewczynki! Gierczusia mi kupiła stożki bukszpanowe !!!!!!!!!!!!!! Jechała do szkółki i przy okazji mnie zaspokoiła
Jutro jadę do Pszczyny, to po drodze od Niej odbiorę. Dziękuję Gierczusiu

Stożków zazdroszczę, ale spotkania też....u mnie upał, ale się chmurzy....może będzie burza....miłego popołudnia
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 14:50, 08 maj 2013

Do góry

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 14:46, 08 maj 2013

Do góry
przyjaciele z bliska

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies