Dzisiaj robiłam porządek na "wrzosowiskach". Tak nazywam 2 rabaty, na których dawniej rosły wrzosy. Teraz nie ma na nich ani jednego wrzosa tylko same azalie jap i rodki miniaturowe. Nie mam jednak pomysłu na nową nazwę tych rabat więc dalej nazywam je wrzosowiskami.
Jeśli chodzi o porządek na tych rabatach to mam na myśli przesadzanie rh i azalii w miejsca po padłych Scarlet Wonder i Impeditum. Nie mam żadnych strat wśród azalii Koningstein i rh Shamrock. Ale Impeditum i rh Scarlet Wonder to niestety sporo padło.
Dobrze, że przesadziłaś dęba błotnego. Lubi słońce i podlewanie. Ma bardzo zielone liście aż nie normalne o tej porze roku. Powinien się przyjąć bez problemu.
Dziś machnęłam szybki tetris.
Dostałam od swojego zespołu na pożegnanie sporą magnolię Cameo. Posadziłam ją zamiast derenia na rabacie pod skarpą.
Dereń zaś pojechał nad jezioro zgodnie z planem. Za chwilę go tam znajdziecie
Basiu, rugosa pięknie się wybarwia na złoto , ta druga nn cudnie kwitnie, o tej porze roku tak obficie.
Pięknie pokazałaś różne zakamarki swojego ogrodu, wyglądają pięknie i tajemniczo. Wyobrażam sobie,
jak przyjemnie się tam spaceruje.
Ach, Ty nawet nie musisz iść na spacer /jak ja/, żeby znaleźć kolory jesieni, bo masz je we własnym ogrodzie, jest przepięknie
Co to za trawa na zdjęciu?, ma miotełki w ciekawym kolorze, bardzo mi się podoba.
I spodobało mi się obrzeże ze stojących pieńków, jakoś je przeoczyłam, a sobie pomysł odgapię /za co wielkie dzięki/
Moje leżące pnie całkiem się sypią, a takie stojące dłużej wytrzymają /na co nie wpadłam/.
Pięknie urósł u Ciebie ten niski rozchodnik. U mnie coś nie bardzo. Szukałam nazwy ale nie znalazłam.
Zdjęcia rewelacyjne, ogród i jego właścicielka poukładani. Nie wiem gdzie ten chaos mogę odnaleźć, proszę o namiary