Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Alija 20:58, 29 gru 2022

Haniu, przyszłam do Ciebie za podsumowaniem, bo zdążyłam je przeczytać u Martki, aż sprawdzałam, czy aby na pewno jestem u niej. Podsumowanie bardzo wnikliwe, przemyślane i mądre, podoba mi się bardzo.
Masz wspaniały ogród, zdjęcia piękne. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego w nachodzącym roku.
sylwia_slomc... 21:19, 29 gru 2022

Bardzo trafne wnioski , szczególnie ten o doborze roślin do gleby i stanowiska
Gruszka_na_w... 21:27, 29 gru 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Bardzo trafne wnioski , szczególnie ten o doborze roślin do gleby i stanowiska

To prawda. Nigdy dosyć przypominania o tym. Tak samo jak i o tym, żeby zadbać o jakość gleby przed tworzeniem ogrodu. Niestety, z gliny pulchnej, luźnej ziemi raczej się nie uzyska. Ale o tym sama wiesz.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 21:30, 29 gru 2022

Alija napisał(a)
Haniu, przyszłam do Ciebie za podsumowaniem, bo zdążyłam je przeczytać u Martki, aż sprawdzałam, czy aby na pewno jestem u niej. Podsumowanie bardzo wnikliwe, przemyślane i mądre, podoba mi się bardzo.
Masz wspaniały ogród, zdjęcia piękne. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego w nachodzącym roku.

Dziękuję! Tobie też życzę wszystkiego dobrego.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kordina 01:03, 30 gru 2022

O jeżu ogrodowy, jaki cudny spacer zafundowałaś dziękuję
Magara 01:04, 30 gru 2022

Haniu, bardzo udane podsumowanie pierwszego półrocza 2022 - pod każdym względem: i graficznym i estetycznym i merytorycznym i jeszcze takim ogólno-logistycznym też
Czekam na cd.
Kordina 01:23, 30 gru 2022

Widzę Magara (już nie raz) że przynależymy do Kluby Nocnych Marków
Dobrej nocy Wszystkim
Judith 10:40, 30 gru 2022

Haniu, moje ogrodowe przemyślenia są w wielu punktach zbieżne z Twoimi .
Również w kwestii gleby. I w tym właśnie temacie takie oto mam obserwacje - (uogólniając) z informacjami na temat gleby jest jak z informacjami o tym, jak to jest być rodzicem: człowiek ma swoje wyobrażenia i nic nie jest w stanie ich zmodyfikować, dopiero doświadczenie .
Widzę na forum początkujące ogrodniczki, które glebowych sugestii nie biorą do siebie. Ba! Sama kilka lat temu nie brałam ich do siebie i teraz żałuję. Ale - jak wyżej - to w wielu przypadkach rzecz nie do przezwyciężenia .

Zdjęcia przecudne zapodałaś! Bujne kwietne rabaty są zachwycające .
April 11:18, 30 gru 2022

Witaj Haniu, wiedziałam kiedy wrócić na łono forumowej rodzinki Takie obrazki mnie przywitały
Pierwsze półrocze podsumowane bardzo edukacyjnie Powinnam wyciągnąć dla siebie daleko idące wnioski ale niestety chęć posiadania ogrodu, nawet w lesie, jest silniejsza od mądrości tu zapisanych. Zresztą we mnie chyba zawsze tkwiło coś co mnie pchało "pod prąd".
Zdjęcia wybrałaś na ten pokaz bardzo ładne. Aż się nie mogę doczekać ciągu dalszego
Agania 12:17, 30 gru 2022

Cudownie Haniu że masz takie przemyślenia, ogród ma cieszyć i relaksować pracą, każdy daje z siebie ile może, grunt to lubić „ łopatkę”
Ogród majowo czerwcowy WoW, warzywnik Wow.
Mój jest symboliczny a też cieszy