Żurawki są niesamowite w słońcu mieną się kolorami ....uwielbiam je
macierzanka cytrynowa kwitnie....a jak pachnie....lubię ja poszturchać
Przeceniona szałwia z obi zaczyna kwitnienie po radykalnym przycięciu
canny robia fajne kielichy
no i moja hakura się odobraziła.....zmieniłam jej doniczke na większą i się zrobiła znowu kuleczką
Jest 23.40 a ja dopiero teraz mam chwilkę żeby dać znać, że żyję i myślę o Was. Obiecuję nadrobić wizyty u Was ale to już nie dzisiaj. Dzisiaj tylko odrobina mojego ogrodu i dobranoc dla wszystkich.
Zielnikowe różnorodne duety:
r. 'Aspiryn' i len oraz krwawnik i artemisia, a także szałwia biała (pszczoły ją lubią) i żółte oregano.
Ciepła woda zawsze pod ręką:
No to na tyle zdjęć z Pastellą
Teraz kolejna cudna róża która mi sie podoba....chociaż długość kwitnienia u Pastella jest wielokrotnie dłuższy....Aphrodite...dość szybko stała sie rozwiniętym kwiatem....ale za to jakim....
Niestety na razie kwitnie tylko jeden kwiat... ale jak by było na tym krzaczku więcej była by cudna....
Nie wiem jak wam ale mi ta biała skrzynia podsadzona lawendą a nad nia Pastella bardzo się ostatnio podoba....myśle sobie włąsnie że muszę taka podwyższona różanke robić i podsadzić lawendą.....
Dzisiejsze zdjecia - poustawiałam doniczki i niestety braknie mi roslinek...
Słabo widac bo to malizny jeszcze straszne... w tle the Beatles, potem żurawka i pole z brakującym pasem Beatles - tutaj go dodałam bo wydawało mi się za mało...
Tu będzie bodziszek Max Frei -
to zdjecie powyżej.
poniżej - tyle mi brakło żurawek - i to jeszcze nie wszystko...
The Beatlesów brakło 6 plus 9 tamten pas, więc w sumie niewiele sie pomyliłam...
Świetna fotka, Bozenko! Fajnie przez nisko wiszące słońce oswietlona
Jak się często robi zbliżenia roślin lub makro, to taka doskonałość od razu rzuca sie w oczy
A ten kwiatostan czosnku z zabawką dziecięcą mi się skojarzył
Witaj, Basiu Ta historia nie miała dobrego zakończenia, niestety.
Kochani, zamierzałam dziś opowiedzieć Wam o boćkach, ale - jak wiadomo, licho nie śpi - więc musiało mi plany pokrzyżować
Więc jedynie na dobranoc - niedzielny wschód słońca w Krainie Mgieł
Ostatnio mam faze na róże i powiem wam że róża którą kupiłam bez większego zastanowienia *Pastella* zachwyciła mnie bardzo swoją urodą....więc teraz zrobię sesje dla Pastelli....
Czyż nie jest cudna!!!