Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaska 23:55, 01 lip 2013

Żurawki są niesamowite w słońcu mieną się kolorami ....uwielbiam je

macierzanka cytrynowa kwitnie....a jak pachnie....lubię ja poszturchać

Przeceniona szałwia z obi zaczyna kwitnienie po radykalnym przycięciu

canny robia fajne kielichy

no i moja hakura się odobraziła.....zmieniłam jej doniczke na większą i się zrobiła znowu kuleczką
Joaska 23:59, 01 lip 2013

No i cóż u mnnie to chyba tyle z doniczkowego ogródka....hortensje zaczynaja pokazywać pączusie ale są jeszcze mikrusie więc nie ma co pokazywać, sadzonek nie sprawdzałam...ale nadal są zielone ...świeże więc chyba się ukorzeniają
dzisiaj znowu powtykałam kilka sztuk....
No i szykuje się na wyprawę bo mi miłorzęby po głowie chodzą i nie moge ich nie mieć .....
i robinie też są bardzo chciane.....ło matko gdzie ja to upchnę na zimę
ka1sia 14:37, 02 lip 2013

Joaska napisał(a)
No i cóż u mnnie to chyba tyle z doniczkowego ogródka....hortensje zaczynaja pokazywać pączusie ale są jeszcze mikrusie więc nie ma co pokazywać, sadzonek nie sprawdzałam...ale nadal są zielone ...świeże więc chyba się ukorzeniają
dzisiaj znowu powtykałam kilka sztuk....
No i szykuje się na wyprawę bo mi miłorzęby po głowie chodzą i nie moge ich nie mieć .....
i robinie też są bardzo chciane.....ło matko gdzie ja to upchnę na zimę

Na wyprawę po miłorzęby to ja się z Tobą szukuję weźmiesz mnie?

Asiu, hakuro tnij nawet ze 3-4 razy w roku, będzie kuleczka, że hej
Ale masz te żurawy piękniusie Buziole
Joaska 15:15, 02 lip 2013

Kasiu po miłorzęby razem pojedziemy niech tylko sygnał o wypłacie dostane to od razu dzwonię i się umawiamy już sobie wymyśliłam taki szpaler z miłorzębów ...... jak u danusi ... tylko u mnie były by od strony sąsiada... taki ażurkowy szpaler max 6-7 m wysokości oj bardzo mnie sie podobuje pomysł ... a jeszcze bardziej same miłorzeby .....

edit dotyczy hakuro
Kasiu ja ją juz 2 razy w tym roki cięłam raz na wiosnę i na początku czerwac drugi raz była ogolona na łyso, teraz dopiero pokazała gałązki bo panienka była obrażona, kolejne strzyżenie ma zamówione na połowę lipca, ale chyba zostawie jej małą czuprynke wtedy
ka1sia 15:18, 02 lip 2013

Joaska napisał(a)
Kasiu po miłorzęby razem pojedziemy niech tylko sygnał o wypłacie dostane to od razu dzwonię i się umawiamy już sobie wymyśliłam taki szpaler z miłorzębów ...... jak u danusi ... tylko u mnie były by od strony sąsiada... taki ażurkowy szpaler max 6-7 m wysokości oj bardzo mnie sie podobuje pomysł ... a jeszcze bardziej same miłorzeby .....

no to czekam na telefon, hurrraaaaa
Joaska 11:57, 03 lip 2013

Dzisiaj rano zeszłam do ogródka i zobaczyłam piękności...... moje róże wyglądały jak by były obsypane diamencikami ....rosa tak ślicznie na nich wyglądała... że ryzykując spóźnienie do pracy pobiegłam po aparat żeby obfocić:
Róże w porannej rosie

Megi 12:35, 03 lip 2013

Piękne
madzielena 13:25, 03 lip 2013

Joasiu skąd zamawiałaś/gdzie kupiłaś swoje róże? Piękne są... a u mnie robi się właśnie dla nich miejsce
Asisko_2005 15:58, 03 lip 2013

cudowne żurawki, piekne róże z rosą, szałwia.....wszystko piekne i dorodne.
Joaska 22:22, 04 lip 2013

madzielena napisał(a)
Joasiu skąd zamawiałaś/gdzie kupiłaś swoje róże? Piękne są... a u mnie robi się właśnie dla nich miejsce

Madziu ja moje róże zamawiałam w rosarium... i to był dobry wybór
radzę zamawiać na jesień lub wiosnę z gołym korzeniem