Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

Bogdzia 22:43, 01 lip 2013

A mnie się Twoja pysznogłówka bardzo podoba. Pozdrawiam.
barbara_kraj... 23:42, 01 lip 2013

EPODLAS napisał(a)
I na koniec pokażę przekwitnięty czosnek. Jaka precyzję w tym wszystkim.
Na co dzień nie zwracamy na to uwagi, ale warto nieraz bliżej zobaczyć naszym roślinom.

Świetna fotka, Bozenko! Fajnie przez nisko wiszące słońce oswietlona
Jak się często robi zbliżenia roślin lub makro, to taka doskonałość od razu rzuca sie w oczy
A ten kwiatostan czosnku z zabawką dziecięcą mi się skojarzył
mira 23:48, 01 lip 2013

świetne zdjęcie czosnku i nie tylko - pysznogłówki mają piękny kolor
EPODLAS 10:27, 02 lip 2013

barbara_krajewska napisał(a)

Świetna fotka, Bozenko! Fajnie przez nisko wiszące słońce oswietlona
Jak się często robi zbliżenia roślin lub makro, to taka doskonałość od razu rzuca sie w oczy
A ten kwiatostan czosnku z zabawką dziecięcą mi się skojarzył

Zgadłaś Basiu, zdjęcie czosnku robione było już chyba po 19 godz. Teraz tak długo świeci słońce, cieszmy się z tego bo to już lipiec i dni będą coraz krótsze. Nic nowego nie powiem "Jak ten czas szybko leci"
jotka 10:39, 02 lip 2013

Dopiero w zeszłym roku odkryłam urodę czosnków. Lubię je na żywo, suszone i na takich ładnych zdjęciach Wczoraj ścięłam ostatniego do suszenia - Szuberta. Musze zrobić jakąś kompozycję z nich. Prawdopodobnie będę powiększać moją kolekcje czosnkową

https://www.ogrodowisko.pl/watek/90-ogrodoweimpresjejolki?page=870
EPODLAS 10:47, 02 lip 2013

jotka napisał(a)
Dopiero w zeszłym roku odkryłam urodę czosnków. Lubię je na żywo, suszone i na takich ładnych zdjęciach Wczoraj ścięłam ostatniego do suszenia - Szuberta. Musze zrobić jakąś kompozycję z nich. Prawdopodobnie będę powiększać moją kolekcje czosnkową

https://www.ogrodowisko.pl/watek/90-ogrodoweimpresjejolki?page=870

Jolu, ja już mam część ściętych, resztę zetnę jak pojadę, zrobię im fotkę i pokaże. Pakaż też swoją kompozycję z suchych czosnków, chętnie obejrzę.
Megi 20:12, 02 lip 2013

Niektóre hosty mają bardzo urodziwe kwiaty - zwłaszcze z z białymi dużymi pachnącymi, w ogrodzie z zasady fioletowym nie daję się rozwinąć, ale na skarpie za płotem kwitną sobie, ile chcą
boguslawa_ma... 21:38, 02 lip 2013

Bożenko zaglądam i pozdrawiam
EPODLAS 22:13, 02 lip 2013

Megi napisał(a)
Niektóre hosty mają bardzo urodziwe kwiaty - zwłaszcze z z białymi dużymi pachnącymi, w ogrodzie z zasady fioletowym nie daję się rozwinąć, ale na skarpie za płotem kwitną sobie, ile chcą

Megi właśnie dostałam od mojej koleżanki hostę o pachnących kwiatach. Mam je dwie, jedną bardziej dorodną, druga mniejsza. Mam nadzieję że zakwitną u mnie. W zeszłym roku podziwiałam jej zapach, pamiętam, że kwitła wyjątkowo późno, kiedy wszystkie inne hosty przekwitły. Czekam na kwiaty tej pachnącej hosty, bo do tej pory kwiaty moich host były bezwonne.
Megi 22:16, 02 lip 2013

Bożenko, moje pachnące też dopiero pąki wiążą, podczas gdy fioletowe oczywiście w pełni kwitnienia,