Witam wszystkich,
mam problem ze swoimi jałowcami otóż od jakiegoś czasu odkształcają im się gałęzie tzn. chylą się ku ziemi. W pierwszej chwili myślałem że to pozostałość po zimie ale z biegiem czasu kolejnym drzewkom zaczęła doskwierać ta przypadłość. Jak widać na zdjęciach niektóre drzewka powiązałem sznurkiem bo były już bardzo odkształcone. Czy ktoś spotkał się z takim problemem, za wszystkie pomocne rady będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam.
Agatko na niebieski jestem zdecydowana, szukam odpowiednich roślinek. Dzięki bardzo za fotki, dokładniej muszę się im przyjrzeć jak do domu wrócę, bo w Tel. Słabo widać.
edit: podoba mi się takie zestawienie....tylko czy będę potrafiła zestawić to wszystko?....pewno, że spróbuję....klamka zapadła, zdecydowany niebieski kolor
Dziewczyny - w ofercie pobliskiej szkółki - zamawiałam tam trawy - znalazłam kilka odmian szałwii omszonej - tu jest link
Justynko - patrz wyżej, zdjątka zaraz wrzucę...
Beatko - ja w ubiegłym roku chciałam wszystko przekopywać na modłę ogrodowiska... na szczęście przyszła zima ... nie no żarcik taki, lubię mój ogród, ale i tak coś tam w nim będę zmieniać, bo mnie to bardzo cieszy
Marzenko - ja z makami nigdy jeszcze nie miałam do czynienia... może spróbuję? Zaraz lece do Ciebie na nauki klecenia bambusowych kratek
Anetko - nie zazdraszczaj, to jednak dużo pracy i potu kosztuje... a to jeszcze nie wszystko co chcę zrobić. Reszty jeszcze nie mogę zdradzić, bo eM podczytuje - jeszcze ucieknie ode mnie
no duże, mamproblem z koszeniem bo włażą na trawnik,ale cóż nie narzekam lepiej takie niz mikrusy. Optymistka niepoprawna od zawsze Też pytałam IPO o te opryski i też nie odpowiedział... pytalam tez o mieszanie bo jak trzeba odczekać tydzien to trochę schodzi w szczególności gdy problem dodatkowy z pogodą. U mnie póki co nie jest ak źle jak u Was ogólnie ładna pogoda, fakt ze prawie codziennie pada, ale popada chwilke chmura przejdzie i jest git!
Z tą perovską się chyba wstrzymam... podoba mi się na fotkach, Madzenka piszę by zapewnic jej okrycie nóżek bo nie wyjściowe, a ja chyba nie mam takiego miejsca... ewentualnie w brzozach za tymi gigantami, Tylko czy tam nie za dużo się dzieje?
Narazie czekam aż zaschną tulipany,które zasłaniaja miskanty (jakies tyciejeszcze są). Liczyłam że trawy zasłonią te przekwitle tulipany ale jak widac się przeliczyłam
same piękne odmiany masz, pachnące
powojniki mają ogromniatse kwiaty, też cuda!
inne roślinki w podobnym stanie u nas, też hortensje póki co w pąkach, a na limkach jeszcze nie widzę
pozdrawiam i od czwartku już będzie lepiej
Wczoraj oczyściłam mur z dzikiego wina ,które nie było po zimie zbyt ładne ,zostawiłam tylko bluszcz zimozielony ,bardzo mi się podoba ten mur .
Zastanawiam się dlaczego kiedyś tak uparcie te cegły wszędzie zasłaniałam .przecież one są piękne .
Mój M nawet łaskawszym okiem na mnie spogląda i obiecał że pomoże oczyścić cegłę na bukszpanowej rabatce
No i teraz zastanawiam się czy dać tam hortensję czy róże.
Róże już mam ,hortensji pnącej jeszcze nie .......
To jest cały czas ta sama ściana ,gdzie mam już posadzone róże na tym murku w tle
Dzięki Aniu za instruktaż - jednak muszę ciąć, ale gdzie tam moim krzewuszkom do Twojej!!! W zeszłym roku przegapiłam czas cięcia (po kwitnieniu prawda?), potem nie cięłam z obawy,że w ogóle nie zakwitnie. No więc kwitnie, ale na leżąco Zauważyłam, że właśnie blado-różowa najobficiej kwitnie. Mam generalnie misz masz krzewuszkowy, bo przesadzałam je długo po kwitnieniu i zrobił się miks biało-różowo-czerwony
bardzo proszę o pomoc w zaprojektowaniu rabaty znajdującej się od strony północno - wschodniej, czyli przez większą część dnia zacienioną.
W tej chwili w pobliżu schodów rośnie hortensja, jednak albo nie jest jej tam dobrze albo potrzebuje jakiegoś wspomagacza, gdyż mam ją od 3 lat i jeszcze ani razu nie zakwitła.
Na chwilę obecną mam do wysadzenia 2 trzmieliny na pniu, bez na pniu i rhododendrona. Jenak czy będzie im tam dobrze?
Innych roślin nie kupowałam jeszcze, bo nie mam pojęcia co by tam się sprawdziło.
piękny okaz, jak i pozostałe w ogóle mnóstwo ciekawych roślin i nie wiem, jak udaje się tobie w tak doskonałej kondycji je utrzymać, masz rękę i wiedzę
gratki na 600 i u Alinki się widzimy
a to bodziszki, ja podzieliłam je sobie, aby więcej mieć