Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe skarby

Ogrodowe skarby

Betka 00:01, 02 lip 2013

Pracowity dzień miałam na początek koszenie trawy potem posadziłam kwiatuchy na nową rabatę i jeszcze zdążyłam pomalować a raczej domalować mostka. Okienko ukazało moją osobę

Betka 00:14, 02 lip 2013

Zlikwidowałam rabatę którą nie dawno zrobiłam w sumie nie wiem po co w tamtym miejscu ona powstała?!
Teraz jest o wiele lepiej zyskałam przestrzeń. Człowiek uczy się na błędach więc najpierw sadziłam a potem wyrywałam a jeszcze czeka mnie dosianie trawy. Moja spontaniczność nie zawsze wychodzi dobrze hihihi

Ewa4 06:03, 02 lip 2013

Witaj Beatko.Musiałam wpaść choć na chwilkę bo byłam ciekawa jak wygląda nowa rabata .Pięknie Ci to wszystko rośnie jest już na co popatrzeć mi jakoś uciekła wena twórcza ale jak tu posiedzę tydzien bez ogrodu to pewnie jak wrucę coś wymyślę bo najlepiej to ja odpoczywam u siebie w ogrodzie .Pozdrawiam
janina_zawada 06:48, 02 lip 2013

Pomysłowo z tą beczką ,ja na nich postawiłam kwiaty które ukorzeniam bo pieski zaczęły mi doniczki roznosić po całym podwórku .. Powstaje nowa Piękna rabata ,widzę białą ostróżkę i łubin ..Moje łubiny wymiękły bo rosły na miedzy od sąsiada a tam była cały czas woda .. Jak zasłonisz ścianę winobluszczem to wtedy będzie widok.. Wystarczy z 6 sadzonek ,on strasznie się rozrasta i najlepiej w dużych donicach to później łatwiej przesadzisz w inne miejsce ale korzenie nie wejdą ci na rabatkę . U mnie już 6 rok wyłazi mimo wyrywania i pryskania , jest bardzo żywotny ..
brysia 12:21, 02 lip 2013

Betka napisał(a)
Pracowity dzień miałam na początek koszenie trawy potem posadziłam kwiatuchy na nową rabatę i jeszcze zdążyłam pomalować a raczej domalować mostka. Okienko ukazało moją osobę

No, no, no, robota pali ci się w rękach dziewczyno! Super to wygląda.
LIRA 13:40, 02 lip 2013

coraz piękniej , coraz piękniej
Betka 13:40, 02 lip 2013

Ewa4 napisał(a)
Witaj Beatko.Musiałam wpaść choć na chwilkę bo byłam ciekawa jak wygląda nowa rabata .Pięknie Ci to wszystko rośnie jest już na co popatrzeć mi jakoś uciekła wena twórcza ale jak tu posiedzę tydzien bez ogrodu to pewnie jak wrucę coś wymyślę bo najlepiej to ja odpoczywam u siebie w ogrodzie .Pozdrawiam

Miło mi że mnie odwiedziłaś Faktycznie roślinki rosną jak sobie przypomnę jakie małe sadziłam a spojrzę na nie teraz to mi się buźka uśmiecha Na wakacjach odpoczniesz i jak wrócisz to na pewno coś wymyślisz A puki co to WAKACJUJ SIĘ i za mnie bo ja nigdzie niestety nie planuję jechać.
Betka 13:45, 02 lip 2013

janina_zawada napisał(a)
Pomysłowo z tą beczką ,ja na nich postawiłam kwiaty które ukorzeniam bo pieski zaczęły mi doniczki roznosić po całym podwórku .. Powstaje nowa Piękna rabata ,widzę białą ostróżkę i łubin ..Moje łubiny wymiękły bo rosły na miedzy od sąsiada a tam była cały czas woda .. Jak zasłonisz ścianę winobluszczem to wtedy będzie widok.. Wystarczy z 6 sadzonek ,on strasznie się rozrasta i najlepiej w dużych donicach to później łatwiej przesadzisz w inne miejsce ale korzenie nie wejdą ci na rabatkę . U mnie już 6 rok wyłazi mimo wyrywania i pryskania , jest bardzo żywotny ..

Janinko posadziłam ostróżkę, łubin, różę, żurawki, lawendę kosaćce, clematisy 2 kolory, naparstnice i jeszcze jakieś ale nazw nie pamiętam. Sadzę z tego co mam w ogródku za domem kupiłam winobluszcz jednego i posadziłam w ziemi czy on od korzeni puszcza młode ( będzie to przeszkadzało innym roślinom) Powinnam posadzić go w doniczkę z powrotem?
Betka 13:48, 02 lip 2013

brysia napisał(a)

No, no, no, robota pali ci się w rękach dziewczyno! Super to wygląda.

DziękujęJednego dnia się pali a drugiego nie dzisiaj za to leniuchuję i nawet troszkę się opalam Pomysł następny w głowie już mam tylko trochę za gorąco na przenoszenie roślin w nowe miejsce więc korzystam i odpoczywam!
Betka 13:49, 02 lip 2013

LIRA napisał(a)
coraz piękniej , coraz piękniej

Dziękuję staram się spełniam swoje marzenia dlatego mam tyle siły i samozaparcia