Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

EPODLAS 22:28, 01 lip 2013

Debra ,mnie też podoba się kącik wypoczynkowy. Jeszcze się takiego kącika nie dorobiłam, altana jest w planach. Pierwsz setka na forum za tobą. Dużo setek życzę.

Debra 22:35, 01 lip 2013

barbara_krajewska napisał(a)
A co dzisiaj zbudowałaś?

Nie, no Basiu, codziennie to ja nie buduję ;- Ja mam 185 kw!

Dzisiaj przycinałam jaśminowca, walczyłam z mszycą, która nagle pojawiła się na niemal wszystkich młodych przyrostach, nawet na głogach. Wczoraj pryskałam moją pomarszczoną/dziką , dzisiaj na róży nie ma śladu - gnojóweczka jest cudowna.

Raczej się dzisiaj leniłam, podjadałam wisienki prosto z drzewka, oglądałam jak rosną podzielone żurawki - rosną!
Tak sobie łaziłam i popatrywałam jak mi rośnie. Bardzo miłe nic nierobienie
Debra 22:37, 01 lip 2013

EPODLAS napisał(a)
Debra ,mnie też podoba się kącik wypoczynkowy. Jeszcze się takiego kącika nie dorobiłam, altana jest w planach. Pierwsz setka na forum za tobą. Dużo setek życzę.

Dziekuję Bożeno Ja mam tylko stół, altany budować nie będę, za mała powierzchnia posiadłości
barbara_kraj... 22:42, 01 lip 2013

Debra napisał(a)

Raczej się dzisiaj leniłam, podjadałam wisienki prosto z drzewka, oglądałam jak rosną podzielone żurawki - rosną!
Tak sobie łaziłam i popatrywałam jak mi rośnie. Bardzo miłe nic nierobienie

Miłe są takie chwile, piszę chwile, bo ja na działce długo w miejscu nie posiedzę
Do odpoczynku zaliczam spacerki z aparatem w ręku
Debra 22:52, 01 lip 2013

barbara_krajewska napisał(a)

Miłe są takie chwile, piszę chwile, bo ja na działce długo w miejscu nie posiedzę
Do odpoczynku zaliczam spacerki z aparatem w ręku

Mam tak samo! Zaraz coś wypatrzę i lecę sprawdzać albo robić, albo poprawiać....
No ale po to są ogrody w końcu
Debra 22:55, 01 lip 2013

eliza3 napisał(a)
Bardzo serdecznie Cię pozdrawiam.
Twój ogród coraz piękniejszy, zawsze z przyjemnością tu zaglądam, tym razem przy stole sobie zasiądę

Elu, dziękuję i zapraszam do stołu pod jabłonią i gruszą. Jakoś wyjątkowo miło się tutaj siedzi.
grembosia 23:58, 01 lip 2013

Debra napisał(a)
No i czas pokazać jak rosnie i kwitnie clematis Paul Farges

Nie jest to jeszcze to, co miało być, ale rosnie coraz szybciej. Może jednak to jest clematis -potwór

Jaki to potwór, u mnie kwiatuszki wielkości naparstka, liści owszem sporo, mojemu wróżę eksmisję...

Żurawki swietnie podzieliłaś, one odbijają nawet bez korzonków, w szkółkach zwariowali z cenami, u nas już 15zł za sztukę, a to przecież roślina zadarniająca...
Ewa4 05:43, 02 lip 2013

Witaj przegapiłam setkę więc gratulacje spóżnione posyłam .Fajny awatarek.Pozdrawiam
zawitka 07:49, 02 lip 2013

Debro dzięki za życzenia .Pospacerowałam u Ciebie piękne zakątki a ten że stołem i kwiatuchami ochch.Druga seta do przodu ----gratulacje na koniec życzę miłych chwil przy tym stoliku wśród pięknych kwiatów
Debra 10:29, 02 lip 2013

grembosia napisał(a)

Jaki to potwór, u mnie kwiatuszki wielkości naparstka, liści owszem sporo, mojemu wróżę eksmisję...

Żurawki swietnie podzieliłaś, one odbijają nawet bez korzonków, w szkółkach zwariowali z cenami, u nas już 15zł za sztukę, a to przecież roślina zadarniająca...

Grembosiu Twój Paul Farges rośnie w bardzo eksponowanym miejscu. Mój na ogrodzeniu i jak nie zarosnie to trudno. Nie mam jednak wątpliwości, że jego opis u sprzedawców odbiega od rzeczywistości w znacznym stopniu.
Może on ma tak jak hortensja pnąca. Ta przez pierwsze dwa lata prawie nie rośnie, a potem.... zaczyna szaleć. Widziałam zdjęcia PF jako taką właśnie ogromniastą gęstwę. A co do kwiatków, to w opisach było, że ma drobne, tylko jak jest ich dużo to powstaje wrażenie białej ściany. Mój będzie rósł. Zobaczymy co będzie dalej.

Tak, ja płaciłam w centrum ogrodniczym 13 zł. za te moje żurawki. Ale biorąc pod uwagę, że z każdej mam 3-4 sztuki i to sporawe, to nie jest to straszna cena. Wychodzi ok. 4 zł. za sadzonkę.