Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:00, 13 paź 2014

Do góry
beata_kulesza napisał(a)
No to mnie trochę uspokoiłaś bo miałam chwilkę zwątpienia czy im się pory roku nie pomyliły
dzięki wielkie

prze bardzo, u mnie w bukszpanach jest tłum liściasty taki na 15-20cm
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:51, 13 paź 2014

Do góry
beata_kulesza napisał(a)
Aniu mam pytanko do Ciebie. Co mam zrobić z tym fantem -to szafirek który już wychodzi czy one tak mają , że tak szybko wychodzą ?

o szafirki się nie przejmuj to normalne u nich
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:51, 13 paź 2014

Do góry
Dziękuję za wszystkie ochy

malkul napisał(a)
Ana czy ty masz może pod tymi duzymi białymi donicami podstawki?

niestety nie, nigdzie nie znalazłam takich wielkich białych podstawek
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:44, 13 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
jak mi moja róża pienna pękła i ją obcinałam to na przechowalniku wcisnęłam kilka patyków z nadzieją że jak padnę (ta pęknięta) to będę miała namiastkę w postaci zwykłego krzaka (bo róża rzekomo rarytas ogrodniczy- trudno dostępny) na szczęście pienna przeżyła a jeden patyczek się ukorzenił...
więc jeśli Twoja NN taka pożądana można ją spróbować rozmnożyć...

Skoro takie łatwe to chyba sprobuję aby cząstke mojej NN po ogrodach mnożyć

Rench napisał(a)
Przykuchenna mi się bardzo podoba
Pokazałam Barona u mnie zerknij co fajnego sobie kupiłaś

Reniu dziękuję za Barona, jest boski ! Liczę na prezentację różyczek w RRR latwo będzie Twój nowy wątek odnależć

Kindzia napisał(a)
U mnie, niestety, jesień już zaczyna być widać...Mariken żółtych listków dostaje, klony liście zrzucają, buczki też

Chyba powinnaś te kopczyki usypać od razu...wszędzie tak piszą...to nie od mrozu teraz, od wiatru i słońca, żeby nie przesuszyć.

Wiem, że powinnam od razu sypnąc kopczyki aby je ochronić przed wiatrem i slońcem.... Ale będę jeszcze duzo w tych miejscach sadzić.... Czekam jeszcze na ok 20 róż w 14 gatunkach.. Zatem co bym usypała to bym rozgrzebała.... Dlatego podlałam obficie w sobote i dzisiaj latałam ze szlaufem, jutro ma padać.

Malgosik napisał(a)
Marzena a dla ambrowca masz wogóle światło?
Bo tam mu trawy robią cień i się nie przebarwia.
Mój już dość mocno przebarwiony.

One tak na zdjęciach wygladaja. Są na słońcu przez calutki dzień. Dzisiaj go nie oglądałam, daję mu czas do soboty!!,
Margarete napisał(a)

Aniu Monteverde mam pytanie - ja posadziłam przed 3 tygodniami nostalgie z gołym korzeniem ale nie obcinałam ani korzeni ( były raczej krótkie) ani galazek, rosnie juz od 3 tygodni - to teraz mam ściąc fragmenty tych gałazek czy dac spokój juz i tylko zakopczykować ? a kopczyk zrobic juz teraz czy jeszcze poczekać ?

Te ktore przychodzą ze szkółek z odkrytym korzeniem zwykle są gotowe do sadzenia i nic nie trzeba robić. Poczekajmy jednak na info od Ani.

Margarete napisał(a)
Ależ piekny ten twój busz....
To niesprawiedliwe, nie dość że u was tam na Dolnym Sląsku wiosna zaczyna sie wczesniej niz u nas i wszystko zakwita wczesniej, to jeszcze jesien przychodzi później.....u mnie juz na jabłoni ozdobnej nie ma ani jednego liscia, klony palmowe są wybarwione i juz tez zaczynaja gubic liscie a hosty wszystkie prawie całkowicie zzółkły, proso rózgowate i miskanty robia sie żółte, mariken ma żółknace liscie i tez zaczyna gubic...jesień u nas choć cieplutka, sucha i słoneczna ale jesien.

Sprawiedliwe faktycznie sezon wegetacyjny mamy dluższy. Dzisiaj oglądalam mojego klona shirasawę, wybarwił się calkiem i zaczyna gubić liście. A orange dream ani drgnie. Ja się zapytowuję gdzie te pomarańczowe marzenie na które liczylam jesienia??

Milka napisał(a)
I mamy lato w jesieni widoki masz piękne, a ta róża NN, najpiękniejsza dla mnie

IRenko dobrze, ze jesteś! Róża NN od lat czaruje i nawet nie myślę wymienić ją na inną.

Kamajla napisał(a)
Madżenko, obejrzałam wczoraj wszystko na spokojnie i poczytałam i jak zawsze zachwyciłam się Twoimi zdjęciami. Do tego stopnia, że śniłaś mi się dzisiaj oprowadzałaś mnie po ogrodzie i opowiadałaś o wszystkich roślinach po kolei - super było!

mój ambrowiec przebarwił się tylko w 1/10 od razu na bordowo...

Pozdrawiam

To proroctwo zapraszam na kawę
Pszczelarnia 16:28, 13 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
no proszę Cię koszenie jest fajne, koszę to fiem. No tylko u mnie malutko tego koszenia

Też raz w życiu kosiłam potem główny ogrodnik nie dopuścił do sprzętu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:48, 12 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
jaka jesień u niej jesieni nie ma!!!! U mnie jż trawy zmieniają kolor, jeden miłorząb stoi goły, hosty żółte, trzmielina różowieje...

Anetko napisałam, że jesień u Marzenki mnie powala w sesie takim, że cudna niczym latonie wyraziłam się dostatecznie i wyszło żem ślepa ale widzę, widzę cały czas kolory lata w tym ogrodzie - jest pięknie!
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:08, 12 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
o ja bloooondynka... nim doczytałam to sobie pomyślałam "piwonie, teraz NIE MOŻLIWE..."

Ha, ha, ha..... może to test na inteligencję był

Mój kurczak się zaczyna żółcić... przymrozków nie zapowiadają.. może oko pocieszy

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:17, 12 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Danusiu wyczytałam na FB, że ogród bez trawnika będzie emitowany w tym tygodniu czyli 12.10, a nie 19.10. Myślę że to ważna wiadomość dla zainteresowanych

Mogę prosić o linka na FB ?
Ogród Sylwii od początku cz.II 17:16, 12 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Sylwia nadrobiłam kilka dni i powiem, że brak mi słów!!!! szczególnie szałwia i tulipanowiec mnie powaliły...

wiesz .... trawa załatwiła wszystko szałwia teraz daje po oczach ... choć ona reszta do zimy gotowa .... zwiększyłam obroty bo jeszcze kilka egzemplarzy cisa do posadzenia w trudnym w dostępie miejscu .... ogarnąć ciężej bo i ja jakoś już ze skłonnością do zimy a i jeszcze sadzonki żurawkowe domagają się miejsca
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:18, 12 paź 2014

Do góry
jak mi moja róża pienna pękła i ją obcinałam to na przechowalniku wcisnęłam kilka patyków z nadzieją że jak padnę (ta pęknięta) to będę miała namiastkę w postaci zwykłego krzaka (bo róża rzekomo rarytas ogrodniczy- trudno dostępny) na szczęście pienna przeżyła a jeden patyczek się ukorzenił...
więc jeśli Twoja NN taka pożądana można ją spróbować rozmnożyć...
Ogród Sylwii od początku cz.II 15:33, 12 paź 2014

Do góry
Sylwia nadrobiłam kilka dni i powiem, że brak mi słów!!!! szczególnie szałwia i tulipanowiec mnie powaliły...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:22, 12 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Jeśli bedę kiedys ograniczać jej ilość to bedę pamiętac o Tobie, mam 7 szt
możesz je rozmnożyć, przycinając gałązki i wtykając w ziemie jak hortensje z kilku patyków wciśniętych w ziemie jeden mi się ukorzenił
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:14, 12 paź 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Ania, ja też myślałam, że zakwitły. Ale po trzecim obejrzeniu zrozumiałam, że zachwycasz się przebarwieniem liści. CKM
pocieszyłaś mnie miałam tak samo
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:13, 12 paź 2014

Do góry
o ja bloooondynka... nim doczytałam to sobie pomyślałam "piwonie, teraz NIE MOŻLIWE..."
Ogród przy bocznej drodze 14:51, 12 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Dorotko mój Leon wyłapuje wszystkie nornice z okolicy i przynosi na taras wcale nie żartowałam, uprzedzam pytanie Leona nie pożyczam bo go kocham

Zadziałam po krużewnicku. Nastawiam mleka na raboty.

W sąsiedztwie kotów nie brakuję
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:56, 12 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
jaka jesień u niej jesieni nie ma!!!! U mnie jż trawy zmieniają kolor, jeden miłorząb stoi goły, hosty żółte, trzmielina różowieje...

U mnie hosty delikatnie żółkna, ale tylko na brzegach, wybarwił się jeden klon palmowy i kilka liści na bukach.... Szukam jesieni i jakos nie widze..... Sezon trwa od 7 lutego (data kwitnieni krokusów u Gabisi) do?? Ciekawe jak długo będzie tak ciepło. Pamietam , że gdy przeprowadziłam się do Wroclawia z Jeleniej Góry na poczatku lat 2000 to to ciepło jesienne i wiosenne mnie zaskoczyło. Wtedy byly wyjątkowo lagodne zimy przez kilka lat i pamiętam bardzo ciepłe listopadowe weekendy gdy działalam w ogrodzie. Mam nadzieje, ze teraz nastapił powrót do takich łagodnych zim, ktore nie ukrywam lubię. Aczkolwiek lubię łagodne ale snieżne zimy....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:28, 12 paź 2014

Do góry
Ogród przy bocznej drodze 09:24, 12 paź 2014

Do góry
Dorotko mój Leon wyłapuje wszystkie nornice z okolicy i przynosi na taras wcale nie żartowałam, uprzedzam pytanie Leona nie pożyczam bo go kocham
Ogród przy bocznej drodze 22:43, 11 paź 2014

Do góry
wadol napisał(a)
Kochani nornica mnie wkurza!
Wszystkie nowe nasadzenia żurawek, nocą są podniesione. W bylinach zapada się ziemia przy podlewaniu.

Co robić?

Ps. Trucizna nie skutkuję.

zaproś kota
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:41, 11 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
spokojnie dogonią pod biurem dosadzaliśmy thuje w takiej luce która powstała po wybrzeniu budynku, różnica była tak na oko ok 60cm, po półtorej roku nie widać różnicy
piękne foteczki...

U mnie różnica to co nnajmniej 2 metry 60 cm Także trochę im to jeszcze zajmie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies