Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Konstancja30 12:33, 12 paź 2014

no to odjechałam ... piwonie jesienią ??? ... Anek wywróciłaś mi wyobrażenie o piwoniach ... i przy okazji o mojej zielonej wiedzy ...
agniecha973 13:42, 12 paź 2014

Ania, ja też myślałam, że zakwitły. Ale po trzecim obejrzeniu zrozumiałam, że zachwycasz się przebarwieniem liści. CKM
Mathildis 14:41, 12 paź 2014

Urszulla napisał(a)

Ja też przyłączam się do tej grupy runianki długo rosnącej
u Ani wszystko rośnie na suchym i mokrym, u nas trzeba chuchać i dmuchać i nawozić i miejsce dobierać i nie wiadomo co jeszcze żeby ruszyło ha,ha

Tak u Ani tak wszystko mimo woli
ale to chyba tylko złudzenie, bo przecież dziewczyna tyra na tym swoim ogródeczku i chyba tak tylko mówi, że samo rośnie
ana_art 15:13, 12 paź 2014

o ja bloooondynka... nim doczytałam to sobie pomyślałam "piwonie, teraz NIE MOŻLIWE..."
ana_art 15:14, 12 paź 2014

agniecha973 napisał(a)
Ania, ja też myślałam, że zakwitły. Ale po trzecim obejrzeniu zrozumiałam, że zachwycasz się przebarwieniem liści. CKM
pocieszyłaś mnie miałam tak samo
butterfly 17:34, 12 paź 2014

To jest nas trzy

Aniu, dostałam kiedyś od ciebie malutka sadzonkę jeżówki.
W tym roku kwitła (nadal kwitnie ) - na rózowo i biało - jak się dopchałam jej do nóg to ma tak tam splątane ze nie dam rady oddzielić tych dwóch kolorów - musze zima podumac gdzie je dać.

Ale ja o czym innym
Razem z nia zaplątała sie sadzoneczka astra - ile ja się nagłowiłam skąd on się wziął (bo to taki mój przechowalnik).
Wysoki, mojego wzrostu (tzn ja niewysoka ale on jak na astra to juz tak ), bardzo ładny fiolecik.
Tylko że strasznie mi się położył.
Czy on potrzebuje towarzystwa takich roślin żeby się mógł oprzeć na nich ?

Zaraz wkleję fotki u siebie
Mala_Mi 19:07, 12 paź 2014

Sorki za zamieszanie z fotkami Chciałam pokazać jak kwitną i jak się potem przebarwiają.. i tym sposobem są dłużej ładne. Ale zwykle lecimy pismo obrazkowe

Sorki jeszcze raz.... to dzisiejsze

Wiadomość dla Madżen.. krzewów jest 9 szt. Na długości ok. 5 metrów.
Mala_Mi 19:08, 12 paź 2014

ana_art napisał(a)
o ja bloooondynka... nim doczytałam to sobie pomyślałam "piwonie, teraz NIE MOŻLIWE..."

Ha, ha, ha..... może to test na inteligencję był

Mój kurczak się zaczyna żółcić... przymrozków nie zapowiadają.. może oko pocieszy

Mala_Mi 19:09, 12 paź 2014

butterfly napisał(a)
To jest nas trzy

Aniu, dostałam kiedyś od ciebie malutka sadzonkę jeżówki.
W tym roku kwitła (nadal kwitnie ) - na rózowo i biało - jak się dopchałam jej do nóg to ma tak tam splątane ze nie dam rady oddzielić tych dwóch kolorów - musze zima podumac gdzie je dać.

Ale ja o czym innym
Razem z nia zaplątała sie sadzoneczka astra - ile ja się nagłowiłam skąd on się wziął (bo to taki mój przechowalnik).
Wysoki, mojego wzrostu (tzn ja niewysoka ale on jak na astra to juz tak ), bardzo ładny fiolecik.
Tylko że strasznie mi się położył.
Czy on potrzebuje towarzystwa takich roślin żeby się mógł oprzeć na nich ?

Zaraz wkleję fotki u siebie

Odpowiedziałam u Ciebie

Moje astry sie poniewierają... miejsca brak

Mala_Mi 19:12, 12 paź 2014

Mathildis napisał(a)

Tak u Ani tak wszystko mimo woli
ale to chyba tylko złudzenie, bo przecież dziewczyna tyra na tym swoim ogródeczku i chyba tak tylko mówi, że samo rośnie

Bo ja nie rozpaczam jak nie rośnie, tylko biorę łopatę i wio na inne miejsce Czasem nowe w ogrodzie, a czasem na kompoście... nie che rosnąć... nie trzeba.. kolejka chętnych długa na wolny plac

Winobluszcz też nie chce na siatce rosnąć, wiec próbuje sie przypodobać .. na parkingu... ale tnę co wyłazi .. i myślę co by tu chciało lepiej rosnąć.. Szkoda bo fajny, ale ten trójklapowy na siatkę się nie nadaje