Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

monteverde 23:44, 11 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)

Agness Schilinger (Masasch) -) Guillotka, do 1 m krzaczasta, jasny do średniego rożu
Bicentenaire de Guillot (Masbigui) - purpura 1 m
Ghita Renaissance - jasny do sredniego róż
Baron Girod de L'ain - remontant 1 m, purpura
Cardinal de Richelieu - 1,5 m filoet
Souvenir du Docteur Jamain -- purpura 1,5 m

Jeśli ktoraś nie jest francuska to wybacz jeszcze mi się miesza

Souvenir du Docteur Jamain ma nie 1,5 ale 300 na 200 i jest pnącą różą
Baron Girod de L'ain na tego faceta też czekam
Ghita Renaissance tą kupię moze na następny rok, to dunka bo Poulsena na razie czekam na Romantic Ruffle też taka wściekla w kolorze
Bicentenaire de Guillot (Masbigui tego Delbarda nie znałamani Agnes a Souvenir du Docteur Jamain kwitnie tylko miesiąc
monteverde 23:48, 11 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)

Aniu na pierwszych dwóch jest NN na kolejnych Bonica. NN jest bladoróżowa, ma 0,9-1,2 m, nie pachnie, na jednym pędzie ma 5-10 kwiatkow. Kupiłam ją jako okrywową. Lecę googlac.

Sprawdziłam , jednak nie, najbliższa jest Bailando.

łososiowo różowa, no okrywowa może być ale nie ma tego środka ciemniejszego jak u Ciebie2 dni temu w którymś ze swoich katalogów widziałam taka historyczna ale bym musiała wszystko przewalać Twoja jest bardzo ładna
Ewkakonewka 00:38, 12 paź 2014

Pięknie to wszystko ogarniasz, uwielbiam tu być
wiunia 01:37, 12 paź 2014

Marzenko oświeć mnie kiedy najlepiej podzielić kostrzewę siną? Mam kilka i pięknie sie rozrosły, boję się je ruszać, żeby nie zmarniały a już się stykają tak porosły...
wiunia 01:38, 12 paź 2014

A jesień u Ciebie powala mnie dosłownie!!!

ana_art 09:28, 12 paź 2014

jaka jesień u niej jesieni nie ma!!!! U mnie jż trawy zmieniają kolor, jeden miłorząb stoi goły, hosty żółte, trzmielina różowieje...
Madzenka 10:56, 12 paź 2014

ana_art napisał(a)
jaka jesień u niej jesieni nie ma!!!! U mnie jż trawy zmieniają kolor, jeden miłorząb stoi goły, hosty żółte, trzmielina różowieje...

U mnie hosty delikatnie żółkna, ale tylko na brzegach, wybarwił się jeden klon palmowy i kilka liści na bukach.... Szukam jesieni i jakos nie widze..... Sezon trwa od 7 lutego (data kwitnieni krokusów u Gabisi) do?? Ciekawe jak długo będzie tak ciepło. Pamietam , że gdy przeprowadziłam się do Wroclawia z Jeleniej Góry na poczatku lat 2000 to to ciepło jesienne i wiosenne mnie zaskoczyło. Wtedy byly wyjątkowo lagodne zimy przez kilka lat i pamiętam bardzo ciepłe listopadowe weekendy gdy działalam w ogrodzie. Mam nadzieje, ze teraz nastapił powrót do takich łagodnych zim, ktore nie ukrywam lubię. Aczkolwiek lubię łagodne ale snieżne zimy....
Madzenka 10:59, 12 paź 2014

wiunia napisał(a)
Marzenko oświeć mnie kiedy najlepiej podzielić kostrzewę siną? Mam kilka i pięknie sie rozrosły, boję się je ruszać, żeby nie zmarniały a już się stykają tak porosły...

Ja bym teraz nie ryzykowała z dzieleniem ani przesadzaniem traw, warto poczekać do wiosny. Bo jesli bedzie łagodna zima to nic im sie nie stanie, ale jesli będziesz miała pecha i będą silne mrozy i brak śniegu to prawdodpodobnie wymarzna. Moje kostrzewy przesadziłam ponad 3 tygodnie temu, już było za póżno ale licze, że sie korzenią, systematycznie je podlewam. Nie dzieliłam ich jednak tylko przesadzałam z duzą bryla korzeniową. Mimo pieknej pogody uważam, że na przesadzanie traw jednak jest za pózno.
Madzenka 11:08, 12 paź 2014

monteverde napisał(a)

łososiowo różowa, no okrywowa może być ale nie ma tego środka ciemniejszego jak u Ciebie2 dni temu w którymś ze swoich katalogów widziałam taka historyczna ale bym musiała wszystko przewalać Twoja jest bardzo ładna

Aniu moja NN zupelnie inaczej przy pierwszym tloczeniu wygląda.

Drugie tloczenie

Wielkie dzieki nt Souvenira, zmieniam zatem lokalizacje nasadzenia, bedzie na III planie tak jak Cardinal.

Barona i Agness jestem bardzo ciekawa. Jesli nie spełnią moich oczekiwań to zjadą miejscówke w ogrodzie teściowe, ktora jest fanka róż
Madzenka 11:09, 12 paź 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Marzenko cudne fotki Z jesieni róże nic sobie nie robią bo jesień o nas zapomniała Dzisiaj o 21.00 u mnie 18 stopni Niesamowity rok

U nas tak samo cieplo, co mnie baaaardzo cieszy.