Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:58, 08 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Piękny w swej prostocie)))))) do zgapienia normalnie

Reniu, dziękować! Ja już stwierdziłam, że jestem nieobiektywna ale zgupiałam na punkcie betonów
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:49, 08 lis 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Należało włożyć styrodur. Jeśli chodzi o przemarzanie to loteria. Ja swoje wsadzałam z donicami do garażu, to rosły, chorowały, nie warto. Przechowywałam w szklarni to nie ogrzewali i zmarzły

Więc teraz nic nie robię, nie ocieplam, nie okrywam - albo przezimują albo nie. Wtedy wymieniam.

Jeśli zima bardzo mroźna to nic nie pomoże nawet 20 cm styroduru.

Tak głośno myślę ... a jakby pianką poliuretanową obłożyć od zewnątrz ... nie będzie wyglądalo ale jak się sprawdzi to można w przyszłym sezonie jakieś ładne pokrowce uszyć? I jeszcze jedno bo chyba usytuowanie jest tez ważne? czy na ścianie wschodniej jest większa szansa na przetrwanie?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:36, 08 lis 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Sebek jak dobrze pamiętam to w lutym już kupowałeś dekoracje na nadchodzące święta? To się nazywa przezorność Oczywiście popieram!

Trochę mi głupio o tym mówić ale u mnie już powoli świątecznie się robi...Póki co tylko wejście do domu i pierwsze pomieszczenie ale od początku grudnia będę miała urwanie głowy a dekoracje lubię robić na spokojnie, delektować się tym czasem i stwierdziłam, że nie będę sobie tej przyjemności odbierać.

Taka sytuacja u mnie już na na wejściu.

Piękny w swej prostocie)))))) do zgapienia normalnie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:32, 08 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Danusiu
Mam dwa bukszpany w donicy z włókna szklanego, nie ociepliłam icjh od środka niczym ... jak teraz powinnam ochronić bukszpany przed zbliżającą się zimą?

Należało włożyć styrodur. Jeśli chodzi o przemarzanie to loteria. Ja swoje wsadzałam z donicami do garażu, to rosły, chorowały, nie warto. Przechowywałam w szklarni to nie ogrzewali i zmarzły

Więc teraz nic nie robię, nie ocieplam, nie okrywam - albo przezimują albo nie. Wtedy wymieniam.

Jeśli zima bardzo mroźna to nic nie pomoże nawet 20 cm styroduru.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 17:19, 08 lis 2016

Do góry
Ślicznie posprzątałaś liście ... będzie fajny kompościk) a ja ani jednego nie zgrabiłam bo w lóżku leżę ... Buziaki Małgosiu
Typografia ogrodu 17:14, 08 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

mnie też jeszcze nie
mnie w zasadzie też nie.taka praca
Typografia ogrodu 17:13, 08 lis 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
Asiu pokaż co fajnego kupiłaś
Wszyscy już o świętach a mnie to wcale nie rusza, za wcześnie chyba

mnie też jeszcze nie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:08, 08 lis 2016

Do góry
Danusiu
Mam dwa bukszpany w donicy z włókna szklanego, nie ociepliłam icjh od środka niczym ... jak teraz powinnam ochronić bukszpany przed zbliżającą się zimą?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:10, 08 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ja chciałabym zmienić ... on nie ... ale jak robiłam rozpierduchę wiosną tworząc rabatę ze świdośliwami to mówił, że to zbyteczne, że już juz teraz jest ładnie ... ale jak kilka dni temu pokazałam mu te zdjęcia to pokiwał tylko głową i powiedział no tak miałaś nosa ... teraz jest duuuużo lepiej
było:

jest (trochę inne ujecia i nie ta pora roku ale):

Dlatego mam nadzieję, ze może jednak zgodzi się na zmiany

No i to się nazywa metamorfoza!
Ogród pod lasem 14:55, 08 lis 2016

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Róża w doniczce, czeka na Ciebie. Kiedy miałabyś czas wpaść?

Niezwykły klimat))))))))
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:56, 08 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Fajny pomysł
U siebie kombinuję z kołami ... ale z czym się je te koncentryczne?

Reniu ja próbowałam z dżemem truskawkowym, ale średnio Podobno już borówka znacznie lepiej smakuje
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:47, 08 lis 2016

Do góry
makadamia napisał(a)

ROTFL

No dobra, Martusiu

Pamiętasz, że na początku kombinowania podobały Ci się takie wycinki z kół koncentrycznych?
I znasz pewnie te inspiracje z żywopłotami przeplatanymi bylinami:
https://pl.pinterest.com/pin/285486063859337281/
https://pl.pinterest.com/pin/285486063859235313/
https://pl.pinterest.com/pin/285486063859235599/

No więc wymyśliłam, żeby to połączyć:

Mam nadzieję że widać te ciemnozielone pasy: to są żywopłoty różnej wysokości - przy trawniku najniższe, przy brzozach najwyższe. Pod samymi brzozami, tak jak Gruszka radziła, nic bym nie sadziła, tylko przed żywopłotem.

Problem jest jedynie taki, że ten tył zupełnie nie pasuje do przodu

Fajny pomysł
U siebie kombinuję z kołami ... ale z czym się je te koncentryczne?
Lawendowy zawrót głowy 13:02, 08 lis 2016

Do góry
anulajda napisał(a)
Jolu nawet drewno kominkowe masz ładne

To samo miałam napisać
Taki wianek mam w inspiracjach!!! ... ale realizacja odlożona na przyszły rok)))
Od początku 12:48, 08 lis 2016

Do góry
U mnie takie same widoki Pozdrawiam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:46, 08 lis 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
no właśnie, ja tez nie wiem do końca czy rozmawiamy o nowej ścieżce zamiast starej, na jej miejscu czy inaczej?

o nowej zamiast starej
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:45, 08 lis 2016

Do góry
jankosia napisał(a)

Szczerze przyznam że trochę innych inspiracji wyszukuję więc nie mam za bardzo okazji żeby się natknąć Ale jak trafiam na coś to rzeczywiście cieniutkie pasy trawy tylko na wystawach ogrodniczych- a tego nie można brać na serio. W prawdziwych ogrodach prędzej w takich szparkach macierzanka, mech, karmnik, trawa rzadziej. Myślę że chodzi o pielęgnację - weź tu skoś albo zwertykuluj takie coś Chyba trzeba by dać jakieś rozłogowe odmiany ale ja wiem... Mi się bardzo macierzanki i mech podobają
Podoba mi się też pomysł z nierównomiernie rozmieszczonymi płytami - daje duże pole do popisu, ale Renia... gdzie ty konkretnie to chcesz? Bo powiem ci szczerze że i ja się zaczęłam gubić. A czytam na bieżąco przecież
Nie nadążamy za Tobą

No chcę zmienić tą ścieżkę żeby nie dzieliła trawnika tylko zespoliła się z nim ... i pomyślałam sobie, ze taka poprzerastana kostka mogłaby sprawić, ze ścieżka będzie lżejsza, nie bedzie dominować w tym miejscu ... oczywiście myślę żeby zmienić ksztalt tej ścieżki tzn zrobić ją bez tego koła ...
Chciałabym jeszcze wkomponować białe półokrągłe murki ... uważam, że to bylby taki powtarzający się biały akcent ... ale niekoniecznie w trawniku tylko troche przy ścieżce i większość przy rabatach ... takim murkiem chciałabym poszerzyć rabatę przy hortensjach ... mam w głowie coś takiego ale nie umiem tego przelac na papier ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:37, 08 lis 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Renatka czytam wciąż, ale Twoje pomysły to już muszę gonić... to nie ewolucja a rewolucja ciekawa jestem na czym stanie...

Już tak sobie myślę, że nawet jak nie uda mi się w przyszłym sezonie ... to poczekam, przemyślę, moze pojawia się nowe inspiracje, rozwiązania i kiedyś na pewno coś w tym obszarze zmienię
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:34, 08 lis 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Marta, normalnie uwielbiam Cię Super streszczenie

Renia czytam na bieżąco, bom ciekawa co wymyślisz Trzymam kciuki za rozmowy z M, bo wiem jakie one trudne potrafią być

A to trzymaj mocno
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies