Tak głośno myślę ... a jakby pianką poliuretanową obłożyć od zewnątrz ... nie będzie wyglądalo ale jak się sprawdzi to można w przyszłym sezonie jakieś ładne pokrowce uszyć? I jeszcze jedno bo chyba usytuowanie jest tez ważne? czy na ścianie wschodniej jest większa szansa na przetrwanie?
Należało włożyć styrodur. Jeśli chodzi o przemarzanie to loteria. Ja swoje wsadzałam z donicami do garażu, to rosły, chorowały, nie warto. Przechowywałam w szklarni to nie ogrzewali i zmarzły
Więc teraz nic nie robię, nie ocieplam, nie okrywam - albo przezimują albo nie. Wtedy wymieniam.
Jeśli zima bardzo mroźna to nic nie pomoże nawet 20 cm styroduru.
Danusiu
Mam dwa bukszpany w donicy z włókna szklanego, nie ociepliłam icjh od środka niczym ... jak teraz powinnam ochronić bukszpany przed zbliżającą się zimą?
No chcę zmienić tą ścieżkę żeby nie dzieliła trawnika tylko zespoliła się z nim ... i pomyślałam sobie, ze taka poprzerastana kostka mogłaby sprawić, ze ścieżka będzie lżejsza, nie bedzie dominować w tym miejscu ... oczywiście myślę żeby zmienić ksztalt tej ścieżki tzn zrobić ją bez tego koła ...
Chciałabym jeszcze wkomponować białe półokrągłe murki ... uważam, że to bylby taki powtarzający się biały akcent ... ale niekoniecznie w trawniku tylko troche przy ścieżce i większość przy rabatach ... takim murkiem chciałabym poszerzyć rabatę przy hortensjach ... mam w głowie coś takiego ale nie umiem tego przelac na papier ...
Już tak sobie myślę, że nawet jak nie uda mi się w przyszłym sezonie ... to poczekam, przemyślę, moze pojawia się nowe inspiracje, rozwiązania i kiedyś na pewno coś w tym obszarze zmienię