Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Margarete 16:01, 08 lis 2016

Witam,
buki cudne i te ich złote i miedziane liscie, nawet rozsypane po ogrodzie wyglądaja ładnie, jak by ktoś garść monet rozsypał, jakichs złotych czy miedzianych talarów....
Jesien ma swój urok, mimo ze zmierza do zimy
Pozdrawiam Dana!
Gardenarium 16:09, 08 lis 2016

Sebek napisał(a)
Papierologia Cię przytłacza?
Buziaki z południa

Nie tam papierologia... przepisy, mam uraz do gotowania

Papierologię to ja lubię publicystyczną, mogę pisać bez końca Buziaki z centrum, jutro lana środa

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 16:11, 08 lis 2016

A na ulicy sodoma i "gomoria" Moja rabata nieco uszkodzona a nawet nie ma czegoś, za to jest wielka dziura jakiś podkop. Nie wiem co tam rosło i czy żyje.

Instagram Ogrodowiska
Basilikum 16:14, 08 lis 2016

a ja myslalam, ze przepisy prawne
pewnie dlatego, ze ja z gotowaniem problemu nie mam wiec mnie nie przytlaczaja. Chociaz tak wlasciwie to przepis czytam a gotuje po swojemu
Pszczelarnia 16:31, 08 lis 2016

Polegamy na intuicji w kuchni i w ogrodzie. I zmyśle obserwacji.
Gardenarium 16:32, 08 lis 2016

Basilikum napisał(a)
Chociaz tak wlasciwie to przepis czytam a gotuje po swojemu

O to,to, to mi się spodobało

Instagram Ogrodowiska
zieloniutka 16:44, 08 lis 2016

W Katowicach jest takie urokliwe miejsce, które nazywa się Plac Pod Lipami. Taki skwerek, wokół którego rośnie kilkadziesiąt starych lip. Droga wokół niego niedawno odnowiona starym brukiem.
Obok znajduje się przedszkole i ośrodek OREW na terenie których rosną piękne olbrzymie buki i dęby. Okazy przepiękne, majestatyczne, myślę, że pamiętają początki zakładania osiedla Giszowiec.
Buki przypominają mi Twój ogród.
Jeżdżę tam na zajęcia z córeczką. Czekając na koniec zajęć przypatruję się liściom i stwierdzam, że liście bukowe są najpiękniejszymi liśćmi jesiennymi.
Potem doszła refleksja, że tyle dobra nie może się marnować i ostatnio jeżdżę tam z ekwipunkiem- rękawiczki i worki na śmieci. Kilka worków „złota” już się zebrało.

ren133 17:08, 08 lis 2016

Danusiu
Mam dwa bukszpany w donicy z włókna szklanego, nie ociepliłam icjh od środka niczym ... jak teraz powinnam ochronić bukszpany przed zbliżającą się zimą?
TeresaK 17:11, 08 lis 2016

zieloniutka napisał(a)
W Katowicach jest takie urokliwe miejsce, które nazywa się Plac Pod Lipami. Taki skwerek, wokół którego rośnie kilkadziesiąt starych lip. Droga wokół niego niedawno odnowiona starym brukiem.
Obok znajduje się przedszkole i ośrodek OREW na terenie których rosną piękne olbrzymie buki i dęby. Okazy przepiękne, majestatyczne, myślę, że pamiętają początki zakładania osiedla Giszowiec.
Znam to miejsce. To wyjątkowe osiedle. Pokazujemy je każdemu kto do nas przyjeżdża . Jest piękne o każdej porze roku.
Gardenarium 17:32, 08 lis 2016

ren133 napisał(a)
Danusiu
Mam dwa bukszpany w donicy z włókna szklanego, nie ociepliłam icjh od środka niczym ... jak teraz powinnam ochronić bukszpany przed zbliżającą się zimą?

Należało włożyć styrodur. Jeśli chodzi o przemarzanie to loteria. Ja swoje wsadzałam z donicami do garażu, to rosły, chorowały, nie warto. Przechowywałam w szklarni to nie ogrzewali i zmarzły

Więc teraz nic nie robię, nie ocieplam, nie okrywam - albo przezimują albo nie. Wtedy wymieniam.

Jeśli zima bardzo mroźna to nic nie pomoże nawet 20 cm styroduru.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies