Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 10:31, 08 lis 2016

magnolia napisał(a)
Ren, ścieżkę możemy zmienić, tylko co na to Twój M

Ja chciałabym zmienić ... on nie ... ale jak robiłam rozpierduchę wiosną tworząc rabatę ze świdośliwami to mówił, że to zbyteczne, że już juz teraz jest ładnie ... ale jak kilka dni temu pokazałam mu te zdjęcia to pokiwał tylko głową i powiedział no tak miałaś nosa ... teraz jest duuuużo lepiej
było:

jest (trochę inne ujecia i nie ta pora roku ale):

Dlatego mam nadzieję, ze może jednak zgodzi się na zmiany
ren133 10:31, 08 lis 2016

Nett napisał(a)

To tak nieśmiało zapytam, może byś do mnie zajrzała?

magnolia 10:32, 08 lis 2016

no właśnie, ja tez nie wiem do końca czy rozmawiamy o nowej ścieżce zamiast starej, na jej miejscu czy inaczej?
ren133 10:34, 08 lis 2016

szemusia napisał(a)
Reniu, czytam i nawet na bieżąco jestem, bo dyskusja megaciekawa, ale...biernie tylko trzymam kciuki za powodzenie Szczególenie za efektywne dyskusje z eMem Ja z tych, co to o planowaniu pojęcia raczej nie mają
A, Maję widziałam i ten ławko-murek był świetny

Ale Twoim ogrodem się zachwycam nieustannie

Dziękuję bardzo Beatko
Ale pamiętaj z każdym pomysłem wal śmiało
jankosia 10:34, 08 lis 2016

Jeszcze raz pokaż świdośliwę w jesiennej odsłonie a też sobie kupię - zobaczysz
ren133 10:34, 08 lis 2016

AnnaCh napisał(a)
Marta, normalnie uwielbiam Cię Super streszczenie

Renia czytam na bieżąco, bom ciekawa co wymyślisz Trzymam kciuki za rozmowy z M, bo wiem jakie one trudne potrafią być

A to trzymaj mocno
lojalna_ 10:36, 08 lis 2016

Doczytałam , ze w zasadzie jeszcze szukasz tego Cos co sie ustrzeli )) emy nasze zawsze mówią Tak )) nawet jesli to triche potrwa ))
ren133 10:37, 08 lis 2016

AgataP napisał(a)
Renatka czytam wciąż, ale Twoje pomysły to już muszę gonić... to nie ewolucja a rewolucja ciekawa jestem na czym stanie...

Już tak sobie myślę, że nawet jak nie uda mi się w przyszłym sezonie ... to poczekam, przemyślę, moze pojawia się nowe inspiracje, rozwiązania i kiedyś na pewno coś w tym obszarze zmienię
ren133 10:45, 08 lis 2016

jankosia napisał(a)

Szczerze przyznam że trochę innych inspiracji wyszukuję więc nie mam za bardzo okazji żeby się natknąć Ale jak trafiam na coś to rzeczywiście cieniutkie pasy trawy tylko na wystawach ogrodniczych- a tego nie można brać na serio. W prawdziwych ogrodach prędzej w takich szparkach macierzanka, mech, karmnik, trawa rzadziej. Myślę że chodzi o pielęgnację - weź tu skoś albo zwertykuluj takie coś Chyba trzeba by dać jakieś rozłogowe odmiany ale ja wiem... Mi się bardzo macierzanki i mech podobają
Podoba mi się też pomysł z nierównomiernie rozmieszczonymi płytami - daje duże pole do popisu, ale Renia... gdzie ty konkretnie to chcesz? Bo powiem ci szczerze że i ja się zaczęłam gubić. A czytam na bieżąco przecież
Nie nadążamy za Tobą

No chcę zmienić tą ścieżkę żeby nie dzieliła trawnika tylko zespoliła się z nim ... i pomyślałam sobie, ze taka poprzerastana kostka mogłaby sprawić, ze ścieżka będzie lżejsza, nie bedzie dominować w tym miejscu ... oczywiście myślę żeby zmienić ksztalt tej ścieżki tzn zrobić ją bez tego koła ...
Chciałabym jeszcze wkomponować białe półokrągłe murki ... uważam, że to bylby taki powtarzający się biały akcent ... ale niekoniecznie w trawniku tylko troche przy ścieżce i większość przy rabatach ... takim murkiem chciałabym poszerzyć rabatę przy hortensjach ... mam w głowie coś takiego ale nie umiem tego przelac na papier ...
ren133 10:46, 08 lis 2016

magnolia napisał(a)
no właśnie, ja tez nie wiem do końca czy rozmawiamy o nowej ścieżce zamiast starej, na jej miejscu czy inaczej?

o nowej zamiast starej