Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Wszystko o czym ... Marzysz 23:57, 08 wrz 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Obejrzałam ...stipa z niskim Luciferkiem.... mam od kilku lat w ogrodzie.. ale jestem modna

No wyznaczasz trendy Anek, nie ma to tamto...
Pogubiłam się po drodze... 22:44, 08 wrz 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)

o proszę trawka na początku maja, to stipa

weronika moje szkło po tygodniu pękło jak elektryk przykręcał mi gniazdko, moja była cięta z jednego kawałka nie wymieniłam jej na nową bo już miałam dosyć ja wolała bym kafelki

Dzięki, jest śliczna, chyba muszę ją u siebie gdzieś zaplanować

No to się nie dziwię, że masz złe doświadczenia ze szkłem. U nas w trzech kawałkach, bo szklarze nie podjęli się zrobienia w jednym (3,5m), właśnie ze względu na ryzyko pęknięcia. Ale też szklarze montowali nam gniazdka na szybie

Ja na razie jestem na tyle zadowolona, że gdybym miała robić jeszcze raz, to bym powtórzyła ten wybór. Z kaflami to też jest kwestia, co się wybierze, niektóre są pewnie łatwiejsze do czyszczenia, z innymi jest udręka. No i im mniej fug, tym lepiej, jak u Ani.

Lakierowane fronty to faktycznie przekleństwo. Całe szczęście znajomi przetestowali przed nami i my mamy ciemne, ale drewnopodobne i też jestem zadowolona. Po trzech latach nadal wyglądają, jak nowe i faktycznie nie trzeba się za bardzo wysilać przy czyszczeniu
Ogródek Iwony 22:12, 08 wrz 2015

Do góry
Sama już nie wiem, czy to jesień, wiosna, czy lato?
Siewki bratków zaczęły kwitnienie :

Łuki pisał, że jak się ma puste miejsca, to dobrym wypełniaczem jest stipa. Do wszystkiego niemal pasuje

Pogubiłam się po drodze... 22:07, 08 wrz 2015

Do góry
Shemsi napisał(a)
Ślicznie Ci się jesień zaczyna. Co to to te blond trawki?

Czemu byś szkła nie robiła? Ja mam nad blatem hartowane, pod szkłem tapetę, jestem bardzo zadowolona. Miła odmiana po kaflach, które dużo trudniej było doczyścić.

o proszę trawka na początku maja, to stipa

weronika moje szkło po tygodniu pękło jak elektryk przykręcał mi gniazdko, moja była cięta z jednego kawałka nie wymieniłam jej na nową bo już miałam dosyć ja wolała bym kafelki
Wszystko o czym ... Marzysz 20:12, 08 wrz 2015

Do góry
Obejrzałam ...stipa z niskim Luciferkiem.... mam od kilku lat w ogrodzie.. ale jestem modna
"W kolorze blue" 16:17, 08 wrz 2015

Do góry
Krzyczały kiedys ze mało fot, teraz bedzie srylion Stipa faluje jak jędrny biust , lol, jaka zabawna jestem od razu
Ogród w Puszczykowie 08:02, 08 wrz 2015

Do góry
Stipa ze wszystkim mi się podoba.
Nie wiedziałam, że Twój grujecznik też był tylko zielony rok temu. Czyli jest dla mnie nadzieja, że doczekam pomarańczowego .
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:40, 07 wrz 2015

Do góry
Magnolio , zastanawiałam się niedawno jak wygląda twoja stipa w tym roku (ja swoją musiałam w większości wymienić na świeże bo brzydko odbijala po zimie) - nie zawiodłam się, jest ślicznie

I pamiętam rozplenice z jezowkami - w tym roku sporo urosły, a kolory dobrane to mistrzostwo
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:26, 07 wrz 2015

Do góry
Oj Marta ależ Ty masz fajnie, rozchodniki w stipie obłędne, moja stipa to marniutka jest, a rozchodniki to jakaś totalna porażka.
W kamiennym kręgu od początku 11:09, 07 wrz 2015

Do góry
stipa na wietrze

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:14, 07 wrz 2015

Do góry
Podsumowują zdjęcia stwierdzam, że niekwestionowaną królową tła i wypełnień na rabatach jest stipa. Pasuje dosłownie z każdą rośliną. Super wygląda z jeżowkami, różami, właściwie z wszelakimi bylinami i z hortensjami również. Cudna.
Małymi kroczkami do celu... 17:31, 06 wrz 2015

Do góry
jolka napisał(a)

A może stipa + jeżówki?? Jeżówki są super, kwitną parę miesięcy zachwycając kolorami. Z trawami wyglądają pięknie. Miejsca też masz tam chyba sporo. Stipa - wyższa od trzmieliny a niższa od jeżówek, robiłaby za pośrednie piętro, nadając lekkości i delikatności rabacie. Hmm.. rozmarzyłam się

Chyba mnie zainspirowałaś tą trzmieliną Paula Ja mam przed jeżówkową rabatą beznadziejną obwódkę, z różnych roślin, które tam poupychałam, bo nie miałam co z nimi zrobić. Ale.. jakbym tak pojechała po całości obwódką z biało-zielonej trzmieliny, to by ją (znaczy rabatę) tak uspokoiło.. tak mi się wydaje przynajmniej Mam trochę swoich sadzonek trzmieliny, jak mi zapał nie opadnie to jutro zrobię ich wielkie ilości

Jolu podoba mi się jeżowke w tym roku zakupiłam różowa, w sumie późno ja kupiłam i już prawie przekwita, ale bardzo mi się podoba. Nie wiem czy Teraz jeszcze ja dokupie, ale może się uda. Stipa też fajna lekka trawka, polecasz jakąś szczególna odmianę? Ja kupiłam jedna na wiosnę w Parku M,ale przez cały sezon nic mi nie urosła i cała zbrązowiała. Myślę,że do trzmieliny fajnie by to wszystko wyglądało. dziękuję za pomysł
Małymi kroczkami do celu... 17:08, 06 wrz 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Masz rację Jolu, raczej ice dance nie pełniło by tutaj swojej roli. A masz pomysł na ten kawałek? Myślałam,żeby może zrobić obwódkę z jeżówek? Z czegoś co kwitnie? Hortensje planuje powtórzyć jak najbardziej,ale na większym odcinku i prawdopodobnie będzie to w narożniku.
Ps. Jak coś w sprawie piwoni pisz

A może stipa + jeżówki?? Jeżówki są super, kwitną parę miesięcy zachwycając kolorami. Z trawami wyglądają pięknie. Miejsca też masz tam chyba sporo. Stipa - wyższa od trzmieliny a niższa od jeżówek, robiłaby za pośrednie piętro, nadając lekkości i delikatności rabacie. Hmm.. rozmarzyłam się

Chyba mnie zainspirowałaś tą trzmieliną Paula Ja mam przed jeżówkową rabatą beznadziejną obwódkę, z różnych roślin, które tam poupychałam, bo nie miałam co z nimi zrobić. Ale.. jakbym tak pojechała po całości obwódką z biało-zielonej trzmieliny, to by ją (znaczy rabatę) tak uspokoiło.. tak mi się wydaje przynajmniej Mam trochę swoich sadzonek trzmieliny, jak mi zapał nie opadnie to jutro zrobię ich wielkie ilości
Prawie - jak ogród 13:27, 06 wrz 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Sierpniowe klimaciki cudne i fajnie ta przycięta stipa odrosła. Pozdrawiam

Kasiu, a wiesz, że część stipy znów ponownie przycięłam? Pisałam już, że odrosła nierówno, tzn. odrosły tylko zielone źdźbła, suche pozostały. Więc część z przodu ciachnęłam jeszcze o połowę i ... znów odrasta Widać, ze za wszelką cenę chce żyć
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 13:43, 05 wrz 2015

Do góry
tulipanki: National Velvet jestem zaskoczona dużymi cebulkami na razie sztuk 25, choć doszło tylko 5 ale reklamacja już złożona i mają dosłać resztę
te będę sadzić w zestawieniu z tulipankami Don Quichotte

i czosnek Sphaerocephalon, podejście nr dwa, bo sadziłam w kwietniu ale nic a nic z tego nie wyszło, posadzę teraz jesienią i zobaczę czy tym razem będzie lepiej

z czosnkami ma być stipa w mojej jeszcze nie istniejącej donicy
(inspiracja: https://www.pinterest.com/pin/490540584388603398/)
ale eM obiecał, że do końca września będzie
Prawie - jak ogród 20:52, 04 wrz 2015

Do góry
Sierpniowe klimaciki cudne i fajnie ta przycięta stipa odrosła. Pozdrawiam
Mój ogród pod górkę... 09:27, 04 wrz 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
I troszkę fotek

Na brzozówce rozchodniki pięknie się rozrastają, ciemne już zaczynają kwitnąć

Czosnki zakwitły, ale jakieś mikrusy

Stipa z jeżókami i krwawnikiem - stipa miała być tu gwiazdą, a ledwo ją widać

Zawciąg ładnie podbija grujecznika

Kasiu witam Cię
oglądam Twoje ogrodowe przemiany już dłuższy czas jeszcze nic nie komentowałam, ale te zjęcia są boskie, piękny ogród.
Nie mogę się doczekać jak on urośnie, ale nie chcę oglądać tak na wyrywki więc brnę przez gąszcztych stro ku końcowi, a dopiero jestem po komunii.
Ale będę cierpliwa.
Bosko jest u Ciebie!!!!
Podziwiam za włożoną pracę i zaciętość w realizacji projektu.
Ogród niby nowoczesny ale... 09:15, 04 wrz 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Powiedziała co wiedziała, miałam na mysli stipię seslerię sadzę, dostałam od Pszczółki

aaaaaaaa już rozumiem

a to masz dylemat....ale czytalam chyba u małej Mi, że zimy w tym roku też ma nie być...więc w/g mnie stipa przezimuje...
Ogród niby nowoczesny ale... 15:45, 03 wrz 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

i ja tak zrobie ze swoim. i co tam dasz?

Chyba żwirek jednak...tak jak na ścieżce obok.
Zostawiłam sobie karmnik w drugim miejscu bo tam mam wiecej cienia i na razie wygląda super...

beta napisał(a)
szybko, bo zapomnę....grabowa wymiata-rozplenice dodają jej lekkości , a graby to strzał w dziesiątkę (aż dziwię się, że to pisze , bo te modrzewie też lubiłam...ale teraz z perspektywy widać co jest lepsze...modrzewie trochę przytłaczające i posępne były).....werbena pięknie kontrastuje z kolorem płotu...ślicznie...a co zamiast karmnika Pani wymyśli?....lawenda i sesleria bardzo mi się podobają...a pokaż warzywnik...nie bądź taka

Merci Kochana...aleś szybko poleciala z tym wszystkim dobra pamięć

Zdjęcia warzywnika mialam wczoraj ale doszlam do wniosku, że to chyba już za dużo zdjęc by było...i sa sobie w drugim komputerku

eee_taam napisał(a)
obraz chwastów ...stipa...jet niezwykle artystyczny ...zauważyłam że też malutkie wąski z ziemi u mnie wychodzą ...oby robiła też u mnie za chwast!

Oj...uważaj co mówisz bo ja na stipę zaczynam nerwowo reagować (tak jak Ensata na werbenę). Rośnie mi wszędzie. Chodzę i wyrywam i wywalam. Już nawet nie bawię się w sadzenie do doniczek bo i tak mam ich prawie 50 sztuk
Ogród niby nowoczesny ale... 09:06, 03 wrz 2015
Do góry
obraz chwastów ...stipa...jet niezwykle artystyczny ...zauważyłam że też malutkie wąski z ziemi u mnie wychodzą ...oby robiła też u mnie za chwast!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies