Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

szemusia 21:13, 11 wrz 2015

Karol99 napisał(a)
Cudowne fotki ogrodu. Widzę, że stipy ładnie odrosly

Stipy to ja ciągle tnę a one ciągle odrastają

Moje wnioski dotyczące cięcia stipy:
- każda przycięta stipa żyje,
- odrastają tylko zielone źdźbła,
- źdźbła odrastają niezwykle szybko, w ciągu tygodnia - dwóch osiągają niemal docelową wysokość, by później przystopować ze wzrostem,
- ostatnie cięłam na początku września i odrosły
szemusia 21:25, 11 wrz 2015

MirellaB napisał(a)
Oglądam ponownie te piękne zdjęcia i za każdym razem zauważam cos innego
Tym razem spostrzegłam, że Twoje Evergoldy takie są fajne sterczące, a moje takie leżące

I jeszcze spostrzegłam, że masz gruba korę WOW - na taka to bym się zdecydowała, żeby wiatr nie rozwiewał.
mam kupiony worek zwykłej i musze ja wykorzystać, ale następnym razem musowo taka jak u Ciebie

Żółte surfinie i tą trawę zapisałam do zeszyciku jako nowe inspiracje

Mirella, naprawdę, nie wiem dlaczego Twoje evergoldy tak się pokładają... Z pewnością nie zależy to od wieku, bo moje i te starsze i młode sadzonki (z własnego podziału tutaj ) tak właśnie wyglądają.

Temat kory to temat rzeka Już kilka rodzajów przetestowałam i wyszło mi, że właśnie ta gruba w moich warunkach sprawdza się najlepiej. Oczywiście bardzo podoba mi się taka kora drobniutko zmielona, elegancko wygląda na rabatach. Ale u mnie wokół drzewa liściaste i wiosną całą korę razem z tymi nawianymi liśćmi po prostu wyrzuciłam. Nie było możliwości, by wybrać liście... No i tak jak piszesz, bardzo ją wywiewało. Teraz na części rabat nie mam kory w ogóle - świetnie się sprząta, a po jakimś czasie chwasty już tak nie rosną, no i roślinki rozrastając się zakrywają ziemię. Korę, właśnie grubą, mam tylko w przedogródku.
szemusia 21:32, 11 wrz 2015

Dziś wreszcie znalazłam czas, by trochę "pobyć" w ogrodzie i ... zmrok wygonił mnie do domu Niesamowite, jak szybko robi się już ciemno. Nawet tego nie zauważyłam ogarniając domowo - zawodowe obowiązki...

Zauważyłam natomiast, ze mimo podającego od czasu do czasu deszczu, na rabatach jest niesamowicie sucho. Jutro zatem obowiązkowe porządne podlewanie całego ogrodu...
dominika_ 10:18, 12 wrz 2015

I znalazłaś troszkę czasu na Ogrodowisko Pozdrawiam
Kacha123 14:07, 12 wrz 2015

Dzięki za raport stipowy. Czyli można w przyszłym roku spokojnie ciachać te, co się pokładdają
beata_m 19:26, 13 wrz 2015

pospacerowałam u Ciebie, naprawdę świetnie się rabatki prezentują!!! Trawki robią niezłą robotę i te surfinie - rewelacja Beatko!!!
Olili 19:48, 13 wrz 2015

U Ciebie jest już fantastycznie. Tak soczyście.Pozdrawiam
MirellaB 12:36, 17 wrz 2015

Beatko jak znajdziesz czas to wstaw aktualne fotki. Jesień się zbliża, tak jak piszesz dzień coraz krótszy fajnie jeszcze ogród pooglądać
ren133 12:22, 20 wrz 2015

Pozdrowienia niedzielne zostawiam
dominika_ 16:07, 20 wrz 2015

Beatko co u Ciebie? Pozdrawiam