Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:28, 16 cze 2013

Do góry
Basiu - ona mi się też najbardziej podoba... i mam tych mało.... tylko kiedy uznać że nasiona są dojrzałe????

Julka - nie jestem pewna cy z zebranych nasion wyrośnie taka sama.. patrząc jak się zmieniają im kolory.. to obawiam się, że ona się jakoś zapylają.. seks na odległosć uprawiają i potem mam takie rożne dzieci po wysiewane tu i tam...

Zakwitły letnie wrzosy

Akant robi sie gigant..

Zielona odskocznia 12:25, 16 cze 2013

Do góry
Kwitną róże. W tym roku wyjątkowo je pilnowałam i dostały dwa opryski na mszycę i raz na grzyba. Od razu lepiej wyglądają i pięknie kwitną.

Pszczółka tez się różyczki podobają

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:25, 16 cze 2013

Do góry
Aniu_g - miło się czyta wierny gość M się śmieje , ze będę mieć ślimaki nakarmione ekologiczną karmą .. więc jeszcze ich nie sypnęłam..bo co biorę eis za to to zaczynam się śmiać.. i stwierdzam, chyba są pilniejsze rzeczy do zrobienia.. jak tłuc francysie w szklarnii... bo sałatę wsuwają aż miło..
Pomidory i ogóki ..... straciłam kontrolę i panowanie.. ja się nie nadaję by upilnować to dobro...... wczoraj się poddałam, niech sobie rosną jak chcą... 3 dni temu wyglądało dobrze, a wczoraj... po prostu porażka.. a to dopiero początek.. chyba się nie nadaje do uprawy warzyw ..

I dzisiejsza Nostalgia

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:18, 16 cze 2013

Do góry
Juleczka - burza była wieczorkiem i w nocy.. ale przeszłą bokiem, nawet chyba nie padało.. tylko psa mi postraszyło.. teraz biedny śpi, bo w nocy się bał..

Agnieszka - aż wierzyć się nie che , że u Ciebie tak opóźnione wszytko.. rejon Krakowa i jury to ciepły rejon...

Nawet w cieniu i w gruncie już lawenda nabrałą koloru, a róże niektóre juz sypia płatkami na całego..

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:14, 16 cze 2013

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Naparstnice pięknie wyglądają Mi się marzą czystobiała i 'Serendipity'.

Jest problem z możliwoścą kupna tych odmianowych, raz jeden mi się udało i niestety po kilku latach zaginęła.. i co gorsza... nie mam jej siewek....... dlatego poszukuję u wszytkich komu dawałą siewki, mże jakaś jedna się została..
Obiecująco wygląda odmiana Illumination.. ma ponoć kwitnąć cały sezon
Ale gdzie to kupić ????

Lubię też ostróżki i one zaczynają rządzić... fajne takei wysokie akcenty w ogrodzie...

Tyczek bambusowych nawet już nie likwiduję, bo wiem że i tak muszę je tam wbijać, a jak sucho to trudno.. wiec stoją cały rok... ostróżki nabiorą wysokosci i masy i niestety koniecznie muszę je podwiązywać...wiec esteci nie gapią sie na tyczki tylko na kwiatki.

To będzie zaczarowany ogród 12:02, 16 cze 2013

Do góry
wow, cudnie!!!
Czy to kocimiętka? ale szaleje!!

nie łysieją Ci bukszpany od tej strony pery styku z kocimiętką? Połączenie super, ale tego bym się bała..
Ogród w skali mikro :) 12:02, 16 cze 2013

Do góry
Gierczuś..... zacofana jestem wybacz..... M skasował się doczytałam, krupniok mnie ominął... ogród masz z gumy.. i gratki na 500

Acha, wczoraj przyjechał synowcia zobaczyła gierczusiowe donice i tylko stwierdziła.... "ale super te donice" Oni nic o akcji donica wcześniej nie wiedzieli..
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:49, 16 cze 2013

Do góry

I się suszymy

I można tak pokazywać bez końca.... tak samo jak obserwować
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:47, 16 cze 2013

Do góry
Pokażę ciąg dalszy z historii kąpieli kopciuszka.. cały czas jest to ten sam ptak... niestety kąpiele na dole są niewidoczne dla fotografa.. widać, że sie pluskają, ale trawy i zagłębienie niecki zasłąniają..

Prysznic.....

Kąpiel na kolejnym kamieniu..

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:44, 16 cze 2013

Do góry
Bogdzia - ślepej kurze ziarno sie też trafia... w wodzie winogronka rosną, a jak posadzę też mogą paść..

Dziś było polowanie na kopciuszka w kąpieli

I w podskokach pod następną fontannę... każdy ptak widzę musi zaliczyć wszystkie możliwe fontanny i miski gdzie można się umyć... i bez różnicy jaki to ptak..

Trzmielina - Euonymus 11:35, 16 cze 2013

Do góry
Moja niedawno posadzona trzmielina została zaatakowana przez biały pleśniowaty nalot. Jak to zwalczyć? Początkowo myślałam, że to jakiś oprysk stosowany w szkółce, zabrudzenie liści osadem, ale widzę, że są to kłaczkowate, wypukłe kółka. Boję się, że rośliny się zniszczą, a są takie piękne, już raz przycinane u mnie, bo szybko rosną. Jaki środek zastosować, może to z nadmiaru wilgoci po ostatnich ulewach? Dodam, że trzmieliny nieszczepione są zdrowe, mam ich sporo i nie chcę, żeby mi się choroba rozprzestrzeniła po ogrodzie (nowym)

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 11:35, 16 cze 2013

Do góry
Siedzę sobie na tarasie, jeszcze o tej godzinie mam tu fajny cień Wysyłam Wam serdeczne pozdrowienia. I trochę nowych fotek:

Hostowo

I kulka bukszpanowa - prezent od Ewy chyba trafi w to miejsce Będzie na widoku

Najmniejsze hosty, jakie mam w towarzystwie stip

A na koniec rybki w stawie

Wczoraj udało nam się trochę poruszać na rowerach i dziś ciąg dalszy Zmykam więc i życzę przemiłej i słonecznej niedzieli
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:34, 16 cze 2013

Do góry
Ślicznie się u Ciebie zrobiło
Ale ja mam tak zwane zboczenie zawodowe i najbardziej mnie interesują zacieki na tym zdjęciu:

Co je powoduje i co tam masz? Klinkier czy zwykła cegła, czy jeszcze cóś innego? Próbowałaś czymś to czyścić?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:31, 16 cze 2013

Do góry
Oj Marzenko był kryzys i to jaki jeszcze sporo zostało, ale teraz to już bardziej na spokojnie.

Zdjęcia z niedzielnego, słonecznego i ciepłego poranka

Żurawkowa fala

Rh i azalie już przekwitły.

Moje ulubione miejsce, liliowce, lilie mutanty i żurawki w jednym miejscu (jedną chyba czeka eksmisja bo psuje mi widok

I dla wszystkich
Początki w Kruklandii 11:28, 16 cze 2013

Do góry
Widok z pierwszej ławeczki

Widok z drugiej ławeczki

No i kącik z "brzozami"

Zbrakło kory
Początki w Kruklandii 11:25, 16 cze 2013

Do góry
Widoki z tarasu

Wszystko tycie w morzu kory....muszę teraz dokarmiać ostro
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 11:24, 16 cze 2013

Do góry
Mój ogród z większej perspektywy

Prezent od Sylwii znalazł swoje idealne miejsce

Może niedoskonały ale..... 11:24, 16 cze 2013

Do góry
Inne
Agnes 2 szt -już przekwitły

Bicolor- kwitł pierwszy

Blanc Double de Coubert czysta biel -
różą rdzawa zwana szkocką

a to czysta rugosa posadzona przy płocie służyła jako stołówka dla ptaków zimą. Czekam aż podrośnie i może na jakieś powidła pójdzie
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:22, 16 cze 2013

Do góry
Jotka - tort widziałam wczoraj.... po prostu czadowy, odjazdowy, ale super

Mój jasny perukowiec to Young Lady. Nie którzy nie lubią peruczek, a ja je uwielbiam.. tak samo jak lubię kwiaty host i żurawek.. ale to kwestia gustu. Kupując perukowaca trzeba sprawdzać od razu , czy ma tendencje do tworzenia peruk, bo to mają zapisane w genach danego egzemplarza. tak czytałam i chyba coś w tym jest.. Jedne ( a mam ich 3) maja peruki jak trzeba, a jedne to w zasadzie ich nie ma

Początki w Kruklandii 11:21, 16 cze 2013

Do góry
Trochę spóźnione ale są...
Dostałam od mamy hortensję pnącą

Miskanty słabo...

Nie ma wiąza...

jest jaśminowiec
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies