Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mariusz 17:53, 27 cze 2013

Tułacza myślałam, że wykopałam i sie pozbyłam.... nie tak łątwo.... w że w cieniu to nie ma kolorów czerwonych i różowych.. Opanował hostę.. chyba hosty przesadzę... bo tułącza się nie pozbędę.... do 10 pokolenia włącznie..

Oj nie tak łatwo, jest jak perz.
Stójka perfekcyjna, nie wierzę
Konstancja30 17:56, 27 cze 2013

zdecydowanie lapki ciem dziś swędzą a to na łapkach a to jaki mam zasięg ... Anek te twoje roślinki kofają cię i rosną jak szalone nawet na banicji ... dziś moja sąsiadka putała co to za "dzwonki" bo ona takich jeszcze nie widziała ))))) ... naparstnice - dzwonki ... alem zadowolona była jak opowiadałam ... dumnam i nawet jej chciałam jedną wykopać ... ale zdecydowała się na sadzonki ... widzisz ... opanujesz świat ...

Anek wklej inspirację z angielskich wystaw tej rabaty na bylinową co masz w zamyśle ... nie mogę wynorać a kciałam siem zainspirować
eliza3 19:16, 27 cze 2013

Aniu, dzisiaj przygotowywałam M na wycięcie leszczyny... pokiwał głową
Wymyśliłam sobie , że pięknie by mi pasowała katalpa. Czytałam, że Twoje drzewko osiągnęło takie rozmiary dość szybko, więc mnie to zachęciło.
Czy kupowałaś wysokie drzewko? Czy ono jest szczepione, bo pień wydaje mi się niski ?
Chciałabym postawić pod nim ławkę, aby usiąść w cieniu w czasie upałów, bo taras mam południowo- zachodni i w upał trzeba uciekać.
TheMagda 19:43, 27 cze 2013

asc napisał(a)
A to takie inne kępy...

Anusia intryguje mnie ta roślina na lewo od trawy pod siatką. Co to takiego bo nie mogę zczaić
Kindzia 20:27, 27 cze 2013

Jakbyś odkopała odętki to zdjęcia poproszę
10 % ???? Niedobrze Trudno się mówi...ale u Ciebie 10% to pewnie u mnie 100% Będzie i tak co oglądać
Nie będzie mnie u Alinki, nie wyrabiam się ze wszystkim, ogród mnie woła, za rzadko tam jestem...Najpierw muszę posprzątać ten bajzel po wielkiej wodzie, może dużych strat nie będzie (nadzieja umiera ostatnia), sadzenie mnie czeka jeżówek i odętek. W przyszłym tygodniu jeszcze róże przyjdą, znowu sadzenie, a nie wiem czy eMuś nie będzie musiał weekendowo pracować...jak jest ze mną zawsze pomoże, jakąś dziurę wykopie chociaż...O chwaściorach nie wspomnę
Bardzo żałuję, że nie mogę do Alinki, nie zobaczę Cię na żywo. Nie mówiłam o tych liliach, że chcę już, może jeszcze okazja będzie...nie szarp ich teraz, jeszcze nie ich czas na wykopywanie. Szkoda ich.
Nawet nie wiem na 100% czy do Pisarzowic będę mogła ...
Mala_Mi 20:31, 27 cze 2013

Mariusz, jeszcze niedawno nie takie stójki się robiło, ale niestety jak sie zostało ogrodnikiem, to przestało robić inne rzeczy Hutunje widzę, że też masz... nie włazi ci w bergenie? To chyba były bergenie...

Iza - bardzo mnie cieszy, że moje kwiatki łapią "zarazę".... fajną chorobę w odróżnieniu np od ospy A od siedzenia przed kompem świerzbią mnie nie tylko łapki górne.. na fotelu przyjmuję już takie pozycje, że będę mogła ćwiczyć jogę.... kwiat lotosu do pracy przed kompem..

TheMadziu - to z lewej strony trafki.. to ulubiona roślina mojego M. ja bym ja wyrzuciła, ale on nie pozwala.. nazywamy to Maryśka, a jest to słonecznik wierzbolistny... a dlaczego che wyrzucić.. popatrz jakie to rośnie i wszytko mi łamie... to ma wysokość 4 metry ... ja na dowód, że to monstra...

Joaska 20:35, 27 cze 2013

asc napisał(a)

Ania padłam jak to zdjęcie zobaczyłam .... jesteś niesamowita!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bogdzia 20:40, 27 cze 2013

asc napisał(a)

Kobieto spoważniej to nie pozycja dla babci, nawet przyszłej babci. Wszystkie babcie to stateczne kobiety , no może z wyjątkiem Irenki ale nawet ona nie chodzi na rękach. Liliowiec piękny a ja obiecałam Ci pokazac ten ode mnie , no to patrz.

Podoba Ci sie? Jakies inne też Ci dalam np żóltego pająka i jeszcze coś ale nie pamiętam juz.
malkul 20:40, 27 cze 2013

asc napisał(a)

Jakbym cię nigdy nie czytała ani nie słyszała to po takiej fotce od razu odgadnęłabym Twój charakterek
Mala_Mi 20:44, 27 cze 2013

eliza3 napisał(a)
Aniu, dzisiaj przygotowywałam M na wycięcie leszczyny... pokiwał głową
Wymyśliłam sobie , że pięknie by mi pasowała katalpa. Czytałam, że Twoje drzewko osiągnęło takie rozmiary dość szybko, więc mnie to zachęciło.
Czy kupowałaś wysokie drzewko? Czy ono jest szczepione, bo pień wydaje mi się niski ?
Chciałabym postawić pod nim ławkę, aby usiąść w cieniu w czasie upałów, bo taras mam południowo- zachodni i w upał trzeba uciekać.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2438-ogrodnik-mimo-woli-cd?page=880 - tu masz jakie posadziłam wiosną w 2008 roku. Jak chcesz pod spodem ławkę to weź kup wyżej szczepione. I koniecznie odmianę Aurea..... zielone nie maja tego uroku. Widziałam wczoraj u nas w szkółce właśnie te katalpy i tak patrzyłam, że kupiłam takeigo patyka... a urosło takie drzewo
A wysoko szczepione, bo za wysoko szczepienie nie urosło, jest prawie w tym samym miejscu, tylko pień się pogrubił kilkanaście razy
Katalpy nie lubią komary.. odstrasza... zaraz polecę sprawdzić czy to prawda.. bo ciągle zapominam..