Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:41, 25 kwi 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Jak odbierałas kolor na dechy chciałaś ton ciemniejszy czy raczej wszystko w podobnej tonacji ...na fotkach zwsze kolor przełamuje. Ciekawa jestem efektu końcowego. Moje dechy zaraz na drugi dzień po kupidniu domu byłyby szare gdyby nie ta brązowa okleina na oknach.

Hacone zapewne jak juz ruszy to mi ulzy ze nie zasadziam za daleko

Kolor na dechy miał być ciemniszy, podobny do koloru okien w pochmurny dzień. M juz sam sie orzekonałam do pomalowania tynku na jasnoszare szary
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:37, 25 kwi 2016

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Marzenko masz może Acer shirasawanum 'Aureum' - klon Shirasawy? Właśnie go kupiłam i chciałam się dopytać, czy jesteś z niego zadowolona?

Jest piekny, ma limonkowe liscie ale mocno go przypala słońce. Posadż go albo na wschodniej rabacie albo w lekkim zacienieniu. Powoli przyrasta ale jest bardzo nietypowy. Rosnie w otoczeniu żółtawo-limonkowych traw
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:35, 25 kwi 2016

Do góry
Malgosik napisał(a)
Marzena czy podwójne narcyzy Ci się zagęszczają?

Trudno stwierdzić bo u mnie narcyzy stale są wykopywane przy okazji rewolucji i sadzę co roku nowe.. Ale te co przetrwaly raczej rzadsze niż gęściejsze są.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:33, 25 kwi 2016

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Marzenko jeszcze dopytam o Kiku-shidare, co ile je sadziłaś? Ile przeznaczyłaś miejsca na jedno drzewko? Bo wiem, że one rosną dość szeroko, no chyba że można je jakoś formować.
Jakie wysokie kupowałaś drzewka?

Kupiłam szczepione na wysokosci 1,4 M.. I to był zasadniczy błąd.... Moje formuje, bo rosna juz wielkie i przełażą za płot sasiada. Ale kwitna obficie na dwuletnich pędach, na niwych zdecydowanie słabiej.
Mam 5 wisni na rabacie o długości 15 M
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:31, 25 kwi 2016

Do góry
Pozdrawiam wszystkich za i przeciw kolorowi elewacji
Praca wre. Jesli pogoda nie przszkadzi to wkrótce koniec. Ale na razie czekamy na kolejna dostawę farby... Wykupiłam zapas bazy w całym Wrocławiu. Jak widać niewiele osob maluje drewno tą farba na T....

Czy pisałam, ze przy okazji zdecydowałam sie na odnowienie drzwi wejściowych? Przy okazji będzie jasniejszy szary było weź czlowieku znajdż odpowiedni kolor...

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:18, 25 kwi 2016

Do góry
Ana moje tulipany z poprzedniego sezonu też całe porażone grzyba,i Wszystkie stare do wywalenia...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:13, 25 kwi 2016

Do góry
Nie wiem czy dam radę wytrzymać do jutra aby zobaczyć nowe kolory

Ah te cudowne sagany
Coś jeszcze, coś więcej... 21:09, 25 kwi 2016

Do góry
Cofnęłam się do kawałka stolika, już się doczekać nie mogę !
Coś jeszcze, coś więcej... 20:11, 25 kwi 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Jak zaczynają są niemal czerwone - nie mogłem patrzeć jak ta czerwień podkreśla kwiaty Susan Dziś jest lepiej Magnolie jak widać potrzebują specjalnej troski - tylko zawsze zapominam kupić im ten nawóz

Rozumiesz teraz mój dysonans z sąsiedztwa tulipanów Van Ejik i wisniami Kiku?
Ogród Magdalenka 18:26, 25 kwi 2016

Do góry
Madziu kulkowisku w przedobrzyli cuuuudowne Pamietam pierwsze kulkowanie

A kocyk filcowy? Nie moge przeboleć tego pobudzonego w ZC
Graby ruszyły?
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 18:23, 25 kwi 2016

Do góry
Ups M nierozważny ani nie romantyczny!

Horetnsje w moim ogrodzie tylko zmienia lokalizacje
Jak skończe remont elewacji robie parapetówę
Typografia ogrodu 18:20, 25 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
dlatego już dawno stracilam motywacje do wstawania na program rano
Wybieram kawe w lozku
Ale bym popatrzyla na Twoj ogrod i na Ciebie w programie oj wstalabym jak nic

Jak nasz ogrod juz bedzie jakos wygladal to cbyba programu juz nie bedzie

Ma tak samo, czas gdy ktoś poleci jakiś odcinek to obejrzę w necie. Ale rozumiem dlaczego tak jest, właściciele nowoczesnych ogrodów raczje nei są chętni by je pokazywać

Asiu u mnie dzisiaj dwukrotnie padał śnig w miescie a na wsi podobno zero opadów. Elwacja sie maluje

Tulipankom takie -1 nie szkodzi. Nawet wczoraj horetnsji nie chciało mi sie okrywać bo przy -1 nic sie nie stanie. Jeśli byłoby -5 to juz byłyby straty w ogrodzie ale nie w tulipanach.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:02, 24 kwi 2016

Do góry
Zmykam na kominki
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:02, 24 kwi 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Na szczęście w ogrodzie nie leżał tylko w górach Pospacerowałam u Ciebie, dziękuję za fotki

U nas w górach też spadł Moze na weekend majowy do JG zabiorę narty zamiast sektor?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:01, 24 kwi 2016

Do góry
A tak na marginesie 8 szt w jednym kwadracie tez nie żyją. Pozostałe raczej ruszyły.... Znów wymiana? To chyba juz ostatni raz

Ruszył rododendron Cunninhams snow white

I koneic fotek na dzisiaj
Jutro jeśli dma radę przesadzam hortensje ogrodowe , bo to chyba ostatni moment na takie ruchy.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:58, 24 kwi 2016

Do góry
AnaAn napisał(a)
Przepiękne, dziękuję. Fajowe są te młode przyrosty
U mnie z traw najlepiej sobie radzą trzcinniki Karl Foerster. Podzieliłam i przesadziłam proso, ale ono jest zupełnie suchutkie. Nie chciałabym wymieniać, bo posiałam już w nim pełne kosmosy...

Proso u mnie ledwo ledwo się budzi. Uwielbiam bukszpany w tym stadium. Czubki kulek jednak przymrożone ale się odbudują

Aniu a moze byc wątek u nas załozyła?
Da Ciebie różanka Sporo róż przybyło np. Red Eden Rose - ciekawe czy eksmituję do teściowej czy będzie pasować do Ascot. No i zagościł Eb Tide

Mnie najbardziej cieszy że miskanty Morning Light wszystkie ruszyły bo je uwielbiam a w ubiegłym roku były jeszcze młodziutkie

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:53, 24 kwi 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Madżenko Ty jesteś rewolucjonistka normalnie Nie usiedzisz bez zmian U mnie śnieg

Nic mnie nie zaskoczy nawet śnieg 3 maja - jak 4 lata temu gdy sadziłam lawendę CO mi tega zima nie wymroziła to padło wiosną...

U mnie tylko był przelotny grad. Ale współczuję
Na pociechę dzisiejszy widok ogrodu. A miało być wstrętnie, pogoda jednak zmienna była. Wprawdzie w czapce latałam ale przynajmniej bez parasola

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:50, 24 kwi 2016

Do góry
MagdaBaj napisał(a)
Marzenka Yellow River masz też od 2002?nie przemarza?

Nie Yellow River mam od czasów nowego ogrodu - czyli od 2010 r. Posadziłam ją jesienia 2010 i przeżyła tęgie mrozy -28 stopni bez okrywania. Oby ją dzisiejszy przymrozek nie zniszczył...

i z nieodłącznym towarzyszem znakiem drogowym pod kolor...

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:48, 24 kwi 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Zawsze gdzieś trzeba kaskę wydawać co by się nie zależała.

Znalzłabym sposób an wydanie kaski .... podatki, eh... Rok temu po zrobieniu pita zaniemówiłam na kilka godzi. W tym roku byłam na to przygotowana...ale M zaniemówił...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:43, 24 kwi 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
Madżenko elewacja w dechę Graby z kostkami chwaliłam ale zrobię to raz jeszcze bo som naprawdę eleganckie. Przemyślenia optymistki przeczytane
Twój ogród jest taki jak Ty

Kasiu dla Ciebie w prezencie

ps. Dumam czy kulki zamienić w kadraty , czy przesadzić kulki, czy przesadzic klona Orange Dream i zostawić samego Shirasawę... CIągle dumam co zmienić... Czasu mało nz zmiany ...ostatni gwizdek na przesadzanie do 15 maja
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies