Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Zagajanka 15:47, 24 kwi 2016

Zakulkowane róze wypuściły masę bocznych odrostów:

Geoff H.

Cinderella

Zakulkowana tez jest Giardina i Mm Hardy.
Doczytałąm u Austina, że można zakulkować Falstaffa - spróbuję w przyszłym roku, w tym niestety go ciachnęłam.
Tak samo można ponoć przygiąć róże Sebastian Kneipp. U mnie miała za krótkie pędy, by kulkować, wiec została potraktowana jak parkowa.
Zagajanka 16:02, 24 kwi 2016

Ostro potraktowany wiosną perukowiec odbija:

Truskawki i wisienka kwitną - może nawet będą owocki? :

I jeszcze raz Kiku:

Zagajanka 16:03, 24 kwi 2016

Różanecznik z trzmieliną stanowia fajny kontrast:

I widoczek:
Karabela 23:15, 24 kwi 2016

Ja mam mszyce tez i nie wiem co jest ale Constance Spry, goły korzeń sądzony jesienią pięknie ruszyła i wszystko właśnie szlag trafił, cały krzaczek zwiedly. .. miałaś coś takiego? Dosłownie 3 dni temu ładny teraz wszystko zwisle i schnie
Zagajanka 10:35, 25 kwi 2016

Wiesz, wszystkie opcje sa niestety mozliwe: Albo ja przymrozilo, albo cos podgryzlo korzenie. Niestety tez mogla sie wkrasc choroba grzybowa. W tym przypadku zanim cos w jej miejsce posadzisz, koniecznie odkaz glebe np roztworem Topsina.

Ja tez mam rozana zalobe: maz obkaszal dzialke i scial ze 4 krzaki roz historycznych, posadzonych jesienia za moim plotem. Bo nie zauwazyl! Ani metki, ani wystajace kolczaste pedy nie zwrocily jego uwagi...

Madzenka 18:23, 25 kwi 2016

Ups M nierozważny ani nie romantyczny!

Horetnsje w moim ogrodzie tylko zmienia lokalizacje
Jak skończe remont elewacji robie parapetówę
Karabela 22:01, 25 kwi 2016

Zagajanka napisał(a)
Wiesz, wszystkie opcje sa niestety mozliwe: Albo ja przymrozilo, albo cos podgryzlo korzenie. Niestety tez mogla sie wkrasc choroba grzybowa. W tym przypadku zanim cos w jej miejsce posadzisz, koniecznie odkaz glebe np roztworem Topsina.

Ja tez mam rozana zalobe: maz obkaszal dzialke i scial ze 4 krzaki roz historycznych, posadzonych jesienia za moim plotem. Bo nie zauwazyl! Ani metki, ani wystajace kolczaste pedy nie zwrocily jego uwagi...

Ojojoj. ... to się mąż nie popisał. ..

Zagadka mojej róży chyba rozwiązana. Niestety. To chyba mój własny osobisty rasowy i elegancji Kot ja obsikal i zniszczył... rozważam eksmisji Kota tym bardziej ze zerwał mi całą ścianę winorośli na płocie i przylapalam go na rozkopywaniu rabaty i zniszczeniu przy tym kilku czosnkow. .. wrrrrr
Zagajanka 09:19, 26 kwi 2016

Madzenka napisał(a)
Ups M nierozważny ani nie romantyczny!

Horetnsje w moim ogrodzie tylko zmienia lokalizacje
Jak skończe remont elewacji robie parapetówę

A nie wiem, czy nie Duma z Uprzedzeniem tu mialy cos do czynienia tez
Parapetowa to znakomity pomysl i oczywiscie jestem za
Zagajanka 09:22, 26 kwi 2016

Karabela napisał(a)

Ojojoj. ... to się mąż nie popisał. ..

Zagadka mojej róży chyba rozwiązana. Niestety. To chyba mój własny osobisty rasowy i elegancji Kot ja obsikal i zniszczył... rozważam eksmisji Kota tym bardziej ze zerwał mi całą ścianę winorośli na płocie i przylapalam go na rozkopywaniu rabaty i zniszczeniu przy tym kilku czosnkow. .. wrrrrr

A no widzisz, zapomnialam o takiej opcji jak czynnik zwierzecy
Nad kotem sie zlituj i pomysl jak zabezpieczyc to co najdrozsze
anna_t 20:56, 28 kwi 2016

Janka Ty masz louisa odier? zastanawiam się na jaki efekt mogę liczyć w pierwszym roku?
mam juz obeliski dla swoich ale chyba nie ma sensu stawiać jak one teraz z 20cm mają...