Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

lukkasia 15:17, 25 kwi 2016

Jak tu u Ciebie PRZEPIĘKNIE i jak to dobrze, że tu trafiłam. Na razie jestem na etapie czytania całego wątku, chłonę wszystkie informacje i podziwiam niesamowite połączenia roślin, a przede wszystkim Twoją pracę.
No i oczywiście wpadam w popłoch, bo ja już zupełnie nie wiem jak się zabrać za mój własny ogród. Czy Ty też tak miałaś? Przeglądam zdjęcia kolejnych ogrodów, notuję zestawy roślin, staram się wybrać coś dla siebie i nadal mam mnóstwo wątpliwości.
Chciałam nieśmiało zapytać, czy mogę wysłać do Ciebie kilka pytań na PW, bo nie chcę zaśmiecać wątku tematami, które już się zapewne pojawiały? Postaram się nie zarzucić Cie całym gradem pytań, choć nie obiecuję ))
Jeszcze raz gratuluję pięknego miejsca na ziemi, jakim jest Twój ogród!

Pozdrowionka
ana_art 15:32, 25 kwi 2016

katarzyna_lukasiewicz napisał(a)
Jak tu u Ciebie PRZEPIĘKNIE i jak to dobrze, że tu trafiłam. Na razie jestem na etapie czytania całego wątku, chłonę wszystkie informacje i podziwiam niesamowite połączenia roślin, a przede wszystkim Twoją pracę.
No i oczywiście wpadam w popłoch, bo ja już zupełnie nie wiem jak się zabrać za mój własny ogród. Czy Ty też tak miałaś? Przeglądam zdjęcia kolejnych ogrodów, notuję zestawy roślin, staram się wybrać coś dla siebie i nadal mam mnóstwo wątpliwości.
Chciałam nieśmiało zapytać, czy mogę wysłać do Ciebie kilka pytań na PW, bo nie chcę zaśmiecać wątku tematami, które już się zapewne pojawiały? Postaram się nie zarzucić Cie całym gradem pytań, choć nie obiecuję ))
Jeszcze raz gratuluję pięknego miejsca na ziemi, jakim jest Twój ogród!

Pozdrowionka
Witaj

Pytaj tu, moze komus innemu tez sie przyda odpowiedź i z niej skorzysta
Aska 16:42, 25 kwi 2016

Aneto chcę Ci bardzo podziękować, bo dzięki Tobie w końcu cięcie bukszpanów (formowanie w kulkę) jest dla mnie przyjemnością. Rewelacyjnie wytłumaczyłaś Kokesz ( Renacie) jak się za nie zabrać(nacinanie skórki pomarańczaWyszło idealnie. Taka mała rzecz a cieszy, tym bardziej, że do cięcia bukszpanów podchodziłam jak pies do jeża A jak tniesz stożki? bo wychodzą Ci jak spod igły, są bardzo dopracowane.
_Martini_ 17:57, 25 kwi 2016

Kurcze, spóźniłam się na tę lekcję. A jestem przed cięciem. Gdzież mogę tego szukać?
Kokesz 19:48, 25 kwi 2016

_Martini_ napisał(a)
Kurcze, spóźniłam się na tę lekcję. A jestem przed cięciem. Gdzież mogę tego szukać?
,
Hej, zobacz u Any na str. 2220 podaje link https://www.ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem?page=2220
Madzenka 21:18, 25 kwi 2016

Ana moje tulipany z poprzedniego sezonu też całe porażone grzyba,i Wszystkie stare do wywalenia...
ana_art 21:19, 25 kwi 2016

Aska napisał(a)
Aneto chcę Ci bardzo podziękować, bo dzięki Tobie w końcu cięcie bukszpanów (formowanie w kulkę) jest dla mnie przyjemnością. Rewelacyjnie wytłumaczyłaś Kokesz ( Renacie) jak się za nie zabrać(nacinanie skórki pomarańczaWyszło idealnie. Taka mała rzecz a cieszy, tym bardziej, że do cięcia bukszpanów podchodziłam jak pies do jeża A jak tniesz stożki? bo wychodzą Ci jak spod igły, są bardzo dopracowane.
identycznie, staje za stożkiem i tnę od góry, czasami mozna sobie pomóc, cienkim kijkiem bambusowym
Kasya 21:21, 25 kwi 2016

Madzenka napisał(a)
Ana moje tulipany z poprzedniego sezonu też całe porażone grzyba,i Wszystkie stare do wywalenia...

a myslalam ze tylko u mnie... bardzo duzo chorych z zeszlego roku
ciekawe czemu
ana_art 21:39, 25 kwi 2016

Madzenka napisał(a)
ja mówie nawet o tegorocznych...przykre to jest bo jesienią się napracujesz (nie wspominając o poranionych dłoniach, ze nie można ich wyprostować)a potem się okazuje że efekt nie jest taki jak zamierzony... ot tyle mojego co sobie ponarzekam
_Martini_ 21:42, 25 kwi 2016

Kokesz, dzięki wielkie. No tylko ja mam o wiele mniejsze "okazy" do cięcia