Szpalerek bukietowych wieloodmianowy, niektóre odmiany są jeszcze w pąkach np Frise Melba, Mont Blanc, Magical Monlight, Bobo. Niestety trawnik nie jest jak z katalogu.
Przesiadujesz Iwonko na tej ławeczce?
Buki są cudowne, w ogrodzie mam już ich 6szt
Cudny busz u Ciebie, rdesty muszą mieć dużo miejsca na szczęście moim zostawiam takowe. Czy półcień im nie przeszkadza....bo u Ciebie pod drzewami są?
Cieszę się bardzo Halinko, że ponownie mogłyśmy się spotkać , pogadać, powymieniać doświadczeniami.
Hortenje, jeżówki masz śliczne.
Cudny czas spokaniowy
A to na pamiątkę - Twój ogród
Tak zdcydowanie Iwonko lubimy te same kolorki i rośliny
U Ciebie rdesty G Arrow rosną na słońcu? Ja swoje przesadziłam do cienia bo je przypalało i zaczęły niedawno kwitnąć
Molinie Heidebraut sadziłam rok temu mikruski a teraz są już wielkie,jeszcze dokupiłam kolejne... Uwielbiam je
Czyścce Hummelo też mam i lubię
Ale masz buszz ,szok! Że niedawno te rabaty tworzyłaś
Przepięknie masz
Dokładnie to samo lubię w bukach kolumnowych: pnie, wijące się gałęzie i liście.
W ogóle lubię obserwować, dotykać i fotografować pnie drzew. Jest w nich jakaś magia mimo niewątpliwego ciężaru.
Poniżej magnolia i wiąz holenderski.
Impuls kronikarza jak widzisz chyba zaskoczył
Nie patrz na godzinę, sama się dziwię, jestem przecież z tych co największą wenę mają z rana.
Zmykam, dobranoc
Cdn
Tulipanowa Polanka to na razie maleństwo, ale ma potencjał.
Kwiaty w masie to mój kierunek, aby coś było widać łącząc stare z nowym, małe z dużym.
Na pierwszy ogień poszły niezawodne hortensje, teraz testuję byliny.