Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród zmyślony 01:05, 22 maj 2013

Do góry
myszorek napisał(a)
Już Sońka nie przybiegnie jutro na powitanie. Nie obsika trawy i nie złapie kreta. Nie zaglądnie przez szybę do domu i nie obślini jej przy tym całej. Nie ma jej już w moim ogrodzie. Biega po niebieskiej łące....

Witam serdecznie Myszorku ujął moje serce twój wpis o piesku bardzo dobrze rozumiem smutek u mnie też biegają piesek i dwa kotki bardzo by mi ich brakowało gdyby ich niebyło .Trzymaj się .pozdrawiam.eda.
Ogrodnik Mimo Woli cd 01:02, 22 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)

Jarzębiny mam 3.....

Ania, no roześmiałam się na te słowa...wiesz dlaczego ? bo zaraz pomyślałam...a czego ta Anka nie ma ?
naprawdę, rozmaitość gatunkowa i odmianowa roślin olbrzymia u Ciebie i wszystko świetnie skomponowane, coś mi sie wydaje, że często intuicyjnie ( i bardzo dobrze),
piękne masz to pismo obrazkowe
Ogród w Holandii 01:01, 22 maj 2013

Do góry
Zdolniacha z Ciebie Bardzo mi się podoba.
Zielona odskocznia 00:53, 22 maj 2013

Do góry
Uwielbiam takie wykorzystanie beczek Kompozycja super
Funkie - Hosta 00:51, 22 maj 2013

Do góry
Velvet Moon

Great Escape

Sagae

i sport Sagae - Libetry z szerszą obwódką
Ogrodowy spektakl trwa ... 00:49, 22 maj 2013

Do góry
mira napisał(a)
buk ma listki dopiero od kilku dni

Piękne miejsce !
Pozdrawiam
Ogrodowy spektakl trwa ... 00:49, 22 maj 2013

Do góry
mira napisał(a)
wszystkim życzę miłego tygodnia i sympatycznego czasu w ogrodzie

z tyłu powojnik nowy i czekam na kwitnienie / żółte listki i granatowe kwiatki - ma byc/

nowa urocza hostka

pierwiosnki zaczynają kwitnienie

trochę ostry kolor
Witam serdecznie .Piękne rosliny u Ciebie Miru a hostka to miniaturka czy tylko malutka ma takie wąskie listki ciekawe jak będzie rosła ?Pozdrawiam serdecznie
Grembosiowo 00:43, 22 maj 2013

Do góry
Witaj Grembosiu Byłam już kiedyś u Ciebie w ogrodzie i bardzo mi się podobał Muszę obejrzeć spokojnie jak tam wiosna u Ciebie
Czasem bywam w Twoich stronach, bo moja siostra od paru lat mieszka w Goleniowie, a to całkiem blisko
Twoja lokalizacja zwróciła moją uwagę
Na oficjalne powitanie idealna kamelia z ogrodu botanicznego w Berlinie.
Ranczo Edy 00:42, 22 maj 2013

Do góry
grembosia napisał(a)
Kochana, fajnie pokazujesz Twój ogród...., te zbliżenia... Jest pięknie, a z pomocą Ogrodowiska będzie jeszcze piękniej.
Pozdrawiam sąsiadkę
Witam pięknie i dziękuję kwiatuszki na powitanie lecą
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 00:36, 22 maj 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Piękny
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 00:35, 22 maj 2013

Do góry
I kilka innych
Velvet Moon ma wąski ciemniejszy środek

Great Escape, świetne zestawienie kolorów

Sagae, pokazywałam jak szybko rosła, teraz jest taka, a jeszcze urośnie

i pochodząca od powyższej, młodsza i ładniejsza(?)siostra - Liberty
Żywopłotki cisowe. 00:35, 22 maj 2013

Do góry
Wredy, ucierpiał po pierwszym śniegu w 2012 r. rozłamał się, bałam się mu obciąć gałąź. Muszę to zrobić tylko nie wiem kiedy.
Tuje też ucierpiały przez śnieg, mocno je wygoliłam.

Tu mam pytania, czy taki duży klon, wiosną można przesadzić. Rośnie mało widoczny.

To mój drugi buk, był kupiony jako pendula, a coś mi bardziej pasuje na Fontain.

Tu w bólach rodzący się nowy ogród. Po prawej przesadzone tuje szmaragdowe, jeszcze się trzymają.
Pozostawione słupy po rozbiórce, będą służyły do wyrobienia łuku, przejście do ogrodu. Potem obsadzę bukiem purpurowym. muszę szukać Fontain.
Bez po prawo będzie wycięty po przekwitnięciu. nie ma formy był zasłonięty i piął się w górę.
Węże bokami wytyczają rabaty i jeszcze do poprawki tylko nie wiem w którą stronę.

Ranczo Edy 00:32, 22 maj 2013

Do góry
grembosia napisał(a)
Kochana, fajnie pokazujesz Twój ogród...., te zbliżenia... Jest pięknie, a z pomocą Ogrodowiska będzie jeszcze piękniej.
Pozdrawiam sąsiadkę
Witam pięknie i dziękuję kwiatuszki na powitanie lecą
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 00:31, 22 maj 2013
Do góry
Dajanko, nie wiem co powiedzieć... ucieszyłam się bardzo, bo takie wielkie przedsięwzięcie za Tobą i efekt widać od razu, i świerki prezentują się nadzwyczajnie, i zielony kolor trawki już widać, rośnie szybko i wkrótce się zagęści, ale jak pomyślę czym to wszystko jest okupione, to wydaje mi się, że zawarłaś jakiś tajny pakt z losem, że pozwolił Ci samej tego dokonać... ja nie dałabym rady posadzić tylu drzew i to w tak krótkim czasie, niech rosną zdrowe i dorodne
Dobrej nocy...Hanusia przysyła Ci poranne przywitanie kolorowe, nocne życzenia niech też takie będą - kolorowych snów kwiatowych

... nie tylko to chciałam Ci powiedzieć, więc jeszcze e-mailem wyślę ciąg dalszy...

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 00:30, 22 maj 2013

Do góry
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 00:27, 22 maj 2013

Do góry
Ubiegłoroczne znalezisko, hosta Izago, obudziła się po zimie zdrowo i ma dwa kły...każdy inny!
Zaskakująca funkia Jeden kieł taki jak w ubiegłym roku, a drugi mniejszy, jaśniejszy i ma falowane brzegi Może Izago Twist? Muszę skonsultować z Goniakiem
Widok całości

liść taki jak w ubiegłym roku

nowa mutacja?
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 00:18, 22 maj 2013

Do góry
Ewa napisał(a)

Jestem tu nowa, mieszkam na Śląsku.
Tak mi się tu u Was spodobało, że zapuszczam korzenie. Moja wiedza ogrodnicza jest marna, bo przez lata całe mieszkałam w blokowisku i nie interesowałam się roślinkami. Nawet kwiaty doniczkowe nie chciały u nas rosnąć. Myślałam,że nie mam ręki do nich. Aż tu nagle mąż kupił działkę i wybudowaliśmy powolutku mały domek i jeszcze trochę zostało na ogródek. Zdaje się, że przechodziłam wszystkie etapy miłośników ogrodów, którzy sami chcą zagospodarować ogród (pisała o tym Danusia o ogrodzie Agaty). Teraz jestem na etapie, że najchętniej zleciłabym wykonanie ogrodu fachowcom. Jednak za bardzo mnie cieszy wszystko,co zrobiłam sama. Choć może nieudolnie, ale powoli ogródek nabiera wyglądu. Mam duże braki w wiedzy, ale mam nadzieję większą na zaspokojenie jej odkąd Was znalazłam. Zafascynował mnie ogród Danusi, aż do tego stopnia ,że pierwszy raz w życiu pojechałam na duza giełde kwiatowa i zakupiłam pierwszą HORTENSJĘ .

Witam Cię serdecznie Ewciu. Super ,że masz zapał i chęci to chyba najważniejsze, ze mną też tak było i nadal uczę się na błędach i zawsze bardzo cieszy mnie każdy nowy kwiatek .Z hortensjami to tak samo mam problem już drugi raz je przesadzałam rok w rok .Mam nadzieje,, że teraz zobaczę kwiatki . POZDRAWIAM.
Ogród Nebel 00:16, 22 maj 2013

Do góry
Aha, w takim razie, jeżeli pytałaś o te szare to tak u mnie.
Założyłam nawet wątek pt."Kaskada po przebudowie" I za chwilę na tej kupie kamieni pojawią się rosliny, które w wątku poleciła Danisia. Mam już wszystkie kupione, ale myślę jak je posadzić. Na razie biegam z doniczkami, ustawiam je - robię zdjęcia i oglądam i myślę...no właśnie w tej chwili też. To jeden wariant jaki biorę pod uwagę

Aha jeszcze mam w swoim ogrodzie 2 albo 3 małe sosenki, których nie moge postawić, ale na pewno którąś tu posadzę.
Żywopłotki cisowe. 00:14, 22 maj 2013

Do góry
To hosta zgryziona przez nornice, żyje, tylko malutka niziutka.

Trzmielina odrasta po wymarznięciu w 2012r.w kwietniu.

Kwiatki i rabatki u Elizy 00:11, 22 maj 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Zaczynają kwitnąć śniedki, bardzo je lubię, może dlatego, że białe? Ten kolor ostatnio bardzo przypadł mi do gustu.

No i oczywiście zawilce...

Wpadam z rewizytą Piękny masz ogród, wszystko już takie dojrzałe Śniedki... zapisuję kupuje się cebulki czy sadzonki?...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies