Faktycznie, ogród piękny zimą jak pokryty śniegiem. Ale zimozielone wtedy są bardziej widoczne i w ogrodzie nie muszą być tylko tłem. Cóż, dzięki zimie doceniamy wiosnę i tak się nią cieszymy. Ale jeszcze mamy piękną jesień i oby najdłużej trwała.
sąsiedzi kłaniają się, ja im się kłaniam,przecież ja normalna jestem ba nawet się ostatnio dowiedziałam że sąsiadka z początku wsi mnie podczytuje. POZDRAWIAM SERDEcZNIE
bergenie są niesamowite, ładnie przyrastają, zdobią i z liści i z kwiatów. Ziemia u mnie jest przepuszczalna raczej kwaśna (ale nie badałam)
mOwią, że tylko krowa zdania nie zmienia, ale obawiam się, że w tym przypadku krową zostanę. Zima ze śniegiem jest fajna tylko w Boże Narodzenie , Nowy Rok i ferie
Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź,
Ana, jesteś niesamowitą, cudowną Kobitką! Twój ogród jesienią też piękny. Mam nadzieję, że zmienisz zdanie co do zimy, bo nie wierzę, że jest inaczej. U Ciebie wszystkie pory roku malownicze i cieszące oczy.
Pozdrawiam serdecznie
Namnażają się ale trzeba je oddzielić "od matki" bo z roku na rok są mniejsze kwiaty,przynajmniej u mnie tak jest A te przybyszowe sadzę po wymianie ziemi w tym samym miejscu lub w innym już bez wymiany ziemi.
z krokusami, szafirkami, irysami jest o tyle fajnie, że one się namnażają i z roku na rok kwitną bardziej obficie, tulipany na odwrót tulipany jak słabną wykopuje. Nie potrafię powiedzieć ile mam na dzisiaj cebul w ziemi ale na pewno duuużo