Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:21, 10 paź 2014

Do góry
Margo napisał(a)
Piękny ogród w jesiennej odsłonie
Czy Twoje hosty też już zżółkły, bo tak coś zdaje mi sie że zauważyłam?
Bo moje też i zastanawiam się czy to o tej porze normalne. Ale skoro u Ciebie tez sie tak dzieje to znaczy, jest ok ścinasz je na jesien, czy zostawiasz go wiosny ?
Mariken cudny, to moja niespełniona ogrodowa miłość tegoroczna. Ale nie kupowałam bo chce zimą zrobić sobie projekt ogrodu i szkoda by było przesadzać. Ale w przyszłym roku to nr 1 na liście zakupowej
hosty zmieniły kolor bo u mnie noce zimne były nawet z minusem...Hosty obcinam, ale jeszcze dam i chwilkę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:18, 10 paź 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)
Piękna ta Twoja jesień.Mariken cudowny, taka radosna ta żółć Ale i trawki piękne, i bergenie, i kfiotki tysz Wsyćko mi się podoba
najważniejsze że wsyćko mariken mam nadzieję jeszcze bardziej się wyżółci
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:17, 10 paź 2014

Do góry
Sonka napisał(a)
Ana , cudna jesień w Twoim ogrodzie. W jakiej odległości masz posadzonego perukowca od jodły, muszę swego przesadzić i nie wiem ile od cyprysika nutkajskiego.

Gracylimusy też mam tak pod murem posadzone ale za Vanilkami i w tym roku osiągnęły 2 m i jeszcze aktualnie się kłoszą, po raz pierwszy, więc wysokość zawrotna, ale piękne są, takie uporządkowane, jak w wazonie.
wiesz ja wzorem w odległościach nie jestem u mnie wszystko za ciasno...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:15, 10 paź 2014

Do góry
Karabela napisał(a)
Pieknie jesiennie u Ciebie Królowo Cebulek inspirujesz... będę musiała dokupic szafirki bo mam głównie tulipany i będzie ich coraz mniej. ..
a co byś polecila do zoltych narcyzow zeby bylo subtelnie i elegancko a jednocześnie radośnie? Pozdrawiam
żółty jest 'wymagający' ja bym do żółtego dała albo subtelny biały (czyli tulipany) albo coś absolutnie kontrastowego. żółty sam w sobie radosny
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:13, 10 paź 2014

Do góry
Mira napisał(a)

Nie słyszałam o takim.
Dzięki

on jest piękny, kwitnie na okrągło od wiosny
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:32, 10 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Piekna ta jesień u Ciebie, jak to dobrze, że jednak masz tego kurczaka na pniu, wygląda świetnie A sadzenia cebul współczuję, ja na szczęście już dawno posadziłem Choć jak jest tak ciepło to mogą falstart popełnić, a wtedy ja popełnię sepuku
no widzisz jak Ty biurkowe zapasy sadziłeś to ja leniuchowałam... musi byc sprawiedliwość na tym świecie, poleniuchuj teraz a ja posadzę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:53, 09 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

mOwią, że tylko krowa zdania nie zmienia, ale obawiam się, że w tym przypadku krową zostanę. Zima ze śniegiem jest fajna tylko w Boże Narodzenie , Nowy Rok i ferie

Faktycznie, ogród piękny zimą jak pokryty śniegiem. Ale zimozielone wtedy są bardziej widoczne i w ogrodzie nie muszą być tylko tłem. Cóż, dzięki zimie doceniamy wiosnę i tak się nią cieszymy. Ale jeszcze mamy piękną jesień i oby najdłużej trwała.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:46, 09 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

mOwią, że tylko krowa zdania nie zmienia, ale obawiam się, że w tym przypadku krową zostanę. Zima ze śniegiem jest fajna tylko w Boże Narodzenie , Nowy Rok i ferie

Też tak mam z zimą i to się już nie zmieni
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:27, 09 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

to kosmos czekoladowy

Nie słyszałam o takim.
Dzięki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:24, 09 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ale on dzisiaj się przemienił chodź ma jeszcze obwódki delikatnej zieleni... myślę że u mnie chłodniej jednak i dlatego

to ja jednak wolę jeszcze trochę ciepełka a na żółtego marikena poczekam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:23, 09 paź 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)
Twój ogród jak zwykle cudowny, zadbany i elegancki, świetnie prezentuje się tej jesieni. Zrobił się taki dojrzały, jakby był tam od zawsze.
Sąsiedzi jeszcze Ci się kłaniają??

Bardzo ładne masz bergenie. U mnie bergenie nie chcą rosnąć. Chorują, więc na następny sezon chyba im podziękuję. Jaką masz u siebie glebę?

Pozdrawiam

Anitko z Twoich ust to komplement niesamowity

sąsiedzi kłaniają się, ja im się kłaniam,przecież ja normalna jestem ba nawet się ostatnio dowiedziałam że sąsiadka z początku wsi mnie podczytuje. POZDRAWIAM SERDEcZNIE
bergenie są niesamowite, ładnie przyrastają, zdobią i z liści i z kwiatów. Ziemia u mnie jest przepuszczalna raczej kwaśna (ale nie badałam)
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:17, 09 paź 2014

Do góry
Mira napisał(a)
Mam jeszcze pytanie odnśnie tych czarnych kuleczek co wystają nad hostami na tym zdjęciu powyżej zaraz nad tą hostą przy brzegu.To jakaś bylina? Fajnie wyglądają te kuleczki zwieszające się nad nią.Cóż to takiego?

to kosmos czekoladowy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:16, 09 paź 2014

Do góry
beata_kulesza napisał(a)
kurcze, chwilę mnie nie było a Ana tyle fotek napstrykała.
Aniu Twój mariken już cały żółty a mój zielony. Ciekawe dlaczego on tak różnie się przebarwia
A poza tym bajkowo
ale on dzisiaj się przemienił chodź ma jeszcze obwódki delikatnej zieleni... myślę że u mnie chłodniej jednak i dlatego
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:15, 09 paź 2014

Do góry
malgra napisał(a)

Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź,
Ana, jesteś niesamowitą, cudowną Kobitką! Twój ogród jesienią też piękny. Mam nadzieję, że zmienisz zdanie co do zimy, bo nie wierzę, że jest inaczej. U Ciebie wszystkie pory roku malownicze i cieszące oczy.
Pozdrawiam serdecznie

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:12, 09 paź 2014

Do góry
Mira napisał(a)

Namnażają się ale trzeba je oddzielić "od matki" bo z roku na rok są mniejsze kwiaty,przynajmniej u mnie tak jest A te przybyszowe sadzę po wymianie ziemi w tym samym miejscu lub w innym już bez wymiany ziemi.
w przypadku krokusów, irysów i szafirków nie zauważyłam by tak się działo wręcz przeciwnie. W tulipanach tak
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:06, 09 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

pod ścianą domu od lewej gracilimusy a obok variegatus. Trawnik po całości (kancik) przycinam nożem/łopatką do trawnika

Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź,
Ana, jesteś niesamowitą, cudowną Kobitką! Twój ogród jesienią też piękny. Mam nadzieję, że zmienisz zdanie co do zimy, bo nie wierzę, że jest inaczej. U Ciebie wszystkie pory roku malownicze i cieszące oczy.
Pozdrawiam serdecznie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:05, 09 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
z krokusami, szafirkami, irysami jest o tyle fajnie, że one się namnażają i z roku na rok kwitną bardziej obficie, tulipany na odwrót tulipany jak słabną wykopuje. Nie potrafię powiedzieć ile mam na dzisiaj cebul w ziemi ale na pewno duuużo

Namnażają się ale trzeba je oddzielić "od matki" bo z roku na rok są mniejsze kwiaty,przynajmniej u mnie tak jest A te przybyszowe sadzę po wymianie ziemi w tym samym miejscu lub w innym już bez wymiany ziemi.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:01, 09 paź 2014

Do góry
butterfly napisał(a)

O ja cieeee !!!
To jest bergenia, tu na pierwszym planie, tak?
Cudna! Nie miałam pojecia ze ona tak ładnie się przebarwia jesienią - śliczny obrazek
tak to bergenia, jutro zrobię fotkę bergenii na froncie. One sa niesamowite przez cały rok
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:59, 09 paź 2014

Do góry
Kasia73 napisał(a)

Na dobry początek kupiłam sobie już taki cisowy stożek ( jak te trzy w tle) bardzo mi się u Ciebie spodobały

o to będziesz zadowolona bo cisy są długowieczne i piękne!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:58, 09 paź 2014

Do góry
Mira napisał(a)

A co potem? Bo nie wykopujesz cebulowych prawda? Z roku na rok będą słabiej kwitnąć i sadzenie od początku? Kilka tysięcy cebul?
z krokusami, szafirkami, irysami jest o tyle fajnie, że one się namnażają i z roku na rok kwitną bardziej obficie, tulipany na odwrót tulipany jak słabną wykopuje. Nie potrafię powiedzieć ile mam na dzisiaj cebul w ziemi ale na pewno duuużo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies