Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

kasiakasia 21:08, 09 paź 2014

Mimo że już raczkuje do nas zima to u Ciebie Anetko jest przecudnie ja ciągle nie mogę wyjść z zachwytu,chylę nisko czoła
MiraR 21:10, 09 paź 2014

Mam jeszcze pytanie odnśnie tych czarnych kuleczek co wystają nad hostami na tym zdjęciu powyżej zaraz nad tą hostą przy brzegu.To jakaś bylina? Fajnie wyglądają te kuleczki zwieszające się nad nią.Cóż to takiego?
Enya73 21:12, 09 paź 2014

Twój ogród jak zwykle cudowny, zadbany i elegancki, świetnie prezentuje się tej jesieni. Zrobił się taki dojrzały, jakby był tam od zawsze.
Sąsiedzi jeszcze Ci się kłaniają??

Bardzo ładne masz bergenie. U mnie bergenie nie chcą rosnąć. Chorują, więc na następny sezon chyba im podziękuję. Jaką masz u siebie glebę?

Pozdrawiam
ana_art 21:12, 09 paź 2014

Mira napisał(a)

Namnażają się ale trzeba je oddzielić "od matki" bo z roku na rok są mniejsze kwiaty,przynajmniej u mnie tak jest A te przybyszowe sadzę po wymianie ziemi w tym samym miejscu lub w innym już bez wymiany ziemi.
w przypadku krokusów, irysów i szafirków nie zauważyłam by tak się działo wręcz przeciwnie. W tulipanach tak
ana_art 21:15, 09 paź 2014

malgra napisał(a)

Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź,
Ana, jesteś niesamowitą, cudowną Kobitką! Twój ogród jesienią też piękny. Mam nadzieję, że zmienisz zdanie co do zimy, bo nie wierzę, że jest inaczej. U Ciebie wszystkie pory roku malownicze i cieszące oczy.
Pozdrawiam serdecznie

mOwią, że tylko krowa zdania nie zmienia, ale obawiam się, że w tym przypadku krową zostanę. Zima ze śniegiem jest fajna tylko w Boże Narodzenie , Nowy Rok i ferie
ana_art 21:16, 09 paź 2014

beata_kulesza napisał(a)
kurcze, chwilę mnie nie było a Ana tyle fotek napstrykała.
Aniu Twój mariken już cały żółty a mój zielony. Ciekawe dlaczego on tak różnie się przebarwia
A poza tym bajkowo
ale on dzisiaj się przemienił chodź ma jeszcze obwódki delikatnej zieleni... myślę że u mnie chłodniej jednak i dlatego
ana_art 21:17, 09 paź 2014

Mira napisał(a)
Mam jeszcze pytanie odnśnie tych czarnych kuleczek co wystają nad hostami na tym zdjęciu powyżej zaraz nad tą hostą przy brzegu.To jakaś bylina? Fajnie wyglądają te kuleczki zwieszające się nad nią.Cóż to takiego?

to kosmos czekoladowy
ana_art 21:23, 09 paź 2014

Enya73 napisał(a)
Twój ogród jak zwykle cudowny, zadbany i elegancki, świetnie prezentuje się tej jesieni. Zrobił się taki dojrzały, jakby był tam od zawsze.
Sąsiedzi jeszcze Ci się kłaniają??

Bardzo ładne masz bergenie. U mnie bergenie nie chcą rosnąć. Chorują, więc na następny sezon chyba im podziękuję. Jaką masz u siebie glebę?

Pozdrawiam

Anitko z Twoich ust to komplement niesamowity

sąsiedzi kłaniają się, ja im się kłaniam,przecież ja normalna jestem ba nawet się ostatnio dowiedziałam że sąsiadka z początku wsi mnie podczytuje. POZDRAWIAM SERDEcZNIE
bergenie są niesamowite, ładnie przyrastają, zdobią i z liści i z kwiatów. Ziemia u mnie jest przepuszczalna raczej kwaśna (ale nie badałam)
beata_kulesza 21:24, 09 paź 2014

ana_art napisał(a)
ale on dzisiaj się przemienił chodź ma jeszcze obwódki delikatnej zieleni... myślę że u mnie chłodniej jednak i dlatego

to ja jednak wolę jeszcze trochę ciepełka a na żółtego marikena poczekam
Sebek 21:25, 09 paź 2014

Piekna ta jesień u Ciebie, jak to dobrze, że jednak masz tego kurczaka na pniu, wygląda świetnie A sadzenia cebul współczuję, ja na szczęście już dawno posadziłem Choć jak jest tak ciepło to mogą falstart popełnić, a wtedy ja popełnię sepuku