Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Rododendronowy ogród II. 19:40, 04 lut 2013

Do góry
Zeta napisał(a)

Ale piękny mały ptasiek...

Uwaga . W teleekspresie mówią że do Poznania przyleciał juz pierwszy bociek-Maciek. Idzie wiosna.

A za tego ptaszka wygrałam butelkę wina z firmy Waligóra i sp-ka.

Oj fajnie z tą wiosną ...szkoda że u mnie sypie narazie..
Ale wianek jest ....przeganiam zimę.

Często zima przed odejściem robi groźne miny ale odejśc musi. Mnie ten bociek daje dużą nadzieję.
Postawić trawkę nad i... 19:37, 04 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Wianeczek śliczny, a ja mam jeszcze zimowy- teraz już wiem dlaczego ta zima bez przerwy wraca, muszę coś z tym jutro zrobić

..koniecznie zamieniaj...ale ja nie chciałam zapeszać dlatego mam wianek waletynkowo-rocznicowy... rocznica moja i Żona... pełnoletni staż...
Roztoczańskie klimaty 19:34, 04 lut 2013

Do góry
Noooo wianek Zetko cudownisty jak Ty zwijajałaś te gałązki ?? Techniką warkoczowa ?? Tzn . Małe warkocze potem się warkoczuje w duży warkocz aaaaaa... Jak to idiotyczne brzmi

Dasz go na drzwi wejściowe ??
Roztoczańskie klimaty 19:20, 04 lut 2013

Do góry
...ładny wianek Zetko...talent...
Postawić trawkę nad i... 19:19, 04 lut 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Aaa , znów Zbyszek nam tu namieszał z tymi hortkami ... Ale ja to uwielbiam .. I dalej nie wiem ,która wybrać .. Dobrze ,że to tylko jedna !... Wianek wyszedł Ci pięknie , nie widać po nim ,że ręka wiankowo dziewicza co to za gałęzie ?? Takie grubiutkie ??...

..namieszał że ho..! tez nie wiem ...wszystkie fajne...ogólnie lubię horti bardzo...hehehe ...ręka przeszła test ale z kompozycją jeszcze kiepsko...muszę się wspomóc może jakimiś pomysłami np z Gap - a...
...nie mam pojecia z czego ten wianek...kupiłam gotowy ..za całe 8.70...na wiosnę skuszę się na wianek z mchu..już oglądałam...
...jak tam zabieg? w porządku?
Postawić trawkę nad i... 19:14, 04 lut 2013

Do góry
Aaa , znów Zbyszek nam tu namieszał z tymi hortkami ... Ale ja to uwielbiam .. I dalej nie wiem ,która wybrać .. Dobrze ,że to tylko jedna !... Wianek wyszedł Ci pięknie , nie widać po nim ,że ręka wiankowo dziewicza co to za gałęzie ?? Takie grubiutkie ??...
Postawić trawkę nad i... 18:51, 04 lut 2013

Do góry
...witajcie wieczorową porą...dzisiaj miałam ciekawy dzień...popołudniowa porą wybrałam sie do fryzjera z moim psem...najwyższa już była na nią pora...w trakcie strzyżenia psiny zrobiłam mały rekonesans w naszym centrum zaopatrzenia w bibeloty czyli u Rojka...towaru mnóstwo...wiosennie i bardzo świątecznie...ale też Walentynkowo oczywiście ...i mimo że nie przepadam za tym świętem zakupiłam kilka produktów na wianek...właśnie walentynkowy i rocznicowy...mój pierwszy samodzielny wianek w życiu...nie pytajcie co to za rogi....hihihi tak wyszło....
...na stole...

...i na drzwiach...ciemno już niestety....i wieje okrutny wiatr....

jutro zrobię ładniejsze w świetle dziennym...
...ale na wiosenne wiankowanie jestem już gotowa...mam cały zapas kleju..
MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 18:43, 04 lut 2013

Do góry
Służę

Donosiciel? A co donoszę, komu i czy ciężkie?

Tess - oplata się po prostu woków, czasem przy pierwszym ,,okręgu" potrzebne przymocowanie drucikiem a czasem nie.

Bierzesz długą i możliwie giętką gałązkę, owijasz końcówkę pędu wokół początku (tworząc taki rozmiar wianka jaki chcesz) i potem już cały czas dokładasz i okręcasz następne gałązki owijając cały czas w tym samym kierunku. Dobrze jest przy dokładaniu cofnąć się odrobinę by ,,początki" się nie pokrywały. Po pierwszych kilku okrążeniach wygląda to niezbyt foremnie, ale jak się nawinie sporo takich gałązek to coś pięknego - zwykły winobluszcz, czy gałązki lipy wyglądają bosko.... wystarczy okręcać gałązki tak jak się układają, nie zginając ich za mocno, bo można złamać.

Nie wiem czy jasno mówię Postaram się znaleźć jakiś tutorial, albo najwyżej wrzucę foto z mojej książki wikliniarskiej To bardzo proste i można zrobić wianek praktycznie ze wszystkiego.

O tu jest pokazany początek - im więcej okręcisz gałązek tym będzie ładniejszy (mogą być też czerwone z derenia, zielone z kerii itp.)
http://permaculturecottage.wordpress.com/tag/willow-wreath/
Roztoczańskie klimaty 18:43, 04 lut 2013

Do góry
Piękny wianek masz talent, żeby z gałązek i paru dodatków zrobić cudo.

Spokojnie wszyscy już czują wiosnę
Roztoczańskie klimaty 18:38, 04 lut 2013

Do góry
Zetko, fajny wianek uwiłaś Wołaj wiosne kochana bo już pragnienie rosnie że hohohoho
Rododendronowy ogród II. 17:14, 04 lut 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ale piękny mały ptasiek...

Uwaga . W teleekspresie mówią że do Poznania przyleciał juz pierwszy bociek-Maciek. Idzie wiosna.

A za tego ptaszka wygrałam butelkę wina z firmy Waligóra i sp-ka.

Oj fajnie z tą wiosną ...szkoda że u mnie sypie narazie..
Ale wianek jest ....przeganiam zimę.
Roztoczańskie klimaty 17:13, 04 lut 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Roztocze jest równie piękne
Kilka lat temu zwiedzilismy je z Żonem - na rowerach. Począwszy od Zamościa, przez wsie, wioseczki i inne dziury (Zetka, to nie obraźliwe, ja takie dziury uwielbiam), przez Zwierzyniec, Józefów, Majdan Szlachecki, Narol, Horyniec Zdrój...
Podziwialismy Szumy nad Tanwią, cudowne cerkwie (jakimś szlakiem budownictwa drewnianego też jechaliśmy), odwiedzaliśmy stare, opuszczone cmentarze...
Na Roztoczu jest przepięknie

A w Starej Hucie spotkaliśmy najsympatyczniejszych, najżyczliwszych ludzi. Takiej życzliwości w centralnej Polsce już się nie spotyka.

Zeta, wianek przecudny

Roztocze piękne, oj piękne! Fascynują mnie te wszystkie nazwy tam u Was. A życzliwość się spotyka wszędzie. Tylko ludzie na wschodzie kraju jakoś bardziej ją okazują.
Wianek miodzio.

A ja jakoś inaczej czuję z tą życzliwością
Roztoczańskie klimaty 17:10, 04 lut 2013

Do góry
Tess napisał(a)

Kilka lat temu zwiedzilismy je z Żonem - na rowerach. Począwszy od Zamościa, przez wsie, wioseczki i inne dziury (Zetka, to nie obraźliwe, ja takie dziury uwielbiam), przez Zwierzyniec, Józefów, Majdan Szlachecki, Narol, Horyniec Zdrój...
Podziwialismy Szumy nad Tanwią, cudowne cerkwie (jakimś szlakiem budownictwa drewnianego też jechaliśmy), odwiedzaliśmy stare, opuszczone cmentarze...
Na Roztoczu jest przepięknie

A w Starej Hucie spotkaliśmy najsympatyczniejszych, najżyczliwszych ludzi. Takiej życzliwości w centralnej Polsce już się nie spotyka.

Zeta, wianek przecudny

Roztocze piękne, oj piękne! Fascynują mnie te wszystkie nazwy tam u Was. A życzliwość się spotyka wszędzie. Tylko ludzie na wschodzie kraju jakoś bardziej ją okazują.
Wianek miodzio.
Roztoczańskie klimaty 17:05, 04 lut 2013

Do góry
Zeta napisał(a)

no no zdolniacha z Ciebie śliczny wianek teraz tylko na wiosnę czekaj

A kiedy ta wiosna?????

Za miesiąc z małym okładem.Wianek śliczny.Pozdrawiam.
Roztoczańskie klimaty 17:05, 04 lut 2013

Do góry
Tess napisał(a)

Pomyliłam się wcześniej myląc Roztocze z rozlewiskiem Tess przepraszam.quote]

Nie przepraszaj
Kilka lat temu zwiedzilismy je z Żonem - na rowerach. Począwszy od Zamościa, przez wsie, wioseczki i inne dziury (Zetka, to nie obraźliwe, ja takie dziury uwielbiam), przez Zwierzyniec, Józefów, Majdan Szlechecki, Narol, Horyniec Zdrój...
Podziwialismy Szumy nad Tanwią, cudowne cerkwie (jakimś szlakiem budownictwa drewanianego też jechalismy), odwiedzaliśmy stare, opuszczone cmentarze...
Na Roztoczu jest przepieknie

A w Starej Hucie spotkalismy najsympatyczniejszych, najżyczliwszych ludzi. Takiej zyczliwości w centralnej olsce już się nie spotyka.

Zeta, wianek przecudny

Dzieki ...Roztocze to jednak nie moje rodzinne strony....przeprowadzilam się tu za Męzem..
Chociaż trudno było mi się dostosować....to chyba dopiero teraz ...po wybudowaniu domu czuję ze jestem u siebie
Roztoczańskie klimaty 17:03, 04 lut 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)

A kiedy ta wiosna?????
Roztoczańskie klimaty 17:02, 04 lut 2013

Do góry
Martek napisał(a)
Pomyliłam się wcześniej myląc Roztocze z rozlewiskiem Tess przepraszam.quote]

Nie przepraszaj
Kilka lat temu zwiedzilismy je z Żonem - na rowerach. Począwszy od Zamościa, przez wsie, wioseczki i inne dziury (Zetka, to nie obraźliwe, ja takie dziury uwielbiam), przez Zwierzyniec, Józefów, Majdan Szlechecki, Narol, Horyniec Zdrój...
Podziwialismy Szumy nad Tanwią, cudowne cerkwie (jakimś szlakiem budownictwa drewanianego też jechalismy), odwiedzaliśmy stare, opuszczone cmentarze...
Na Roztoczu jest przepieknie

A w Starej Hucie spotkalismy najsympatyczniejszych, najżyczliwszych ludzi. Takiej zyczliwości w centralnej Polsce już się nie spotyka.

Zeta, wianek przecudny

Do góry
Daneczka69 napisał(a)
Kasia, cudny wiosenkowy wianek zmajstrowałaś

Dzięki Daneczka już mi się tak bardzo chce tej wiosny że ....postanowilam zrobić coś na zielono haha.

Do góry
Martek napisał(a)
Zeta piękny wianek
Wiem,że wcale nie takie proste jest zapleść taki okrągły
Pomyliłam się wcześniej myląc Roztocze z rozlewiskiem Tess przepraszam.
Pozdrawiam serdecznie Zetka

Heheh dzieki
Ja też już się zaczynam gubić z tymi wszystkimi wątkami hahah
Roztoczańskie klimaty 16:58, 04 lut 2013

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies