Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogrodoweimpresjejolki 23:44, 30 kwi 2013

Do góry
Zajrzyj i mojej

Skalnica rośnie tak Ci dobrze.... kurcze.... też masz gline... może ja mam złe odmiany Chociaż kupowałam już różne ...
Ścieżka z płytek to dobry pomysł... cczaję sie na taką w szklarni.. niech tylko jakies zdobyczne wpadną w ręce
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:36, 30 kwi 2013

Do góry
Magnolia..

Serduszka

Pani genowefa..

I idę spać.. sorki.. do Was zajrzę jutro..... dzięki zmęczeniu więcej fotek nie będzie
Mój zielony świat 23:33, 30 kwi 2013

Do góry
Dzięki Gosiu

Basiu wczoraj nie padało, za to teraz kropi, na szczęście w dzień było sucho i udało mi się odwiedzić ogród japoński

więcej zdjęć tu:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/175-ogrod-japonski-we-wroclawiu?page=3
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:32, 30 kwi 2013

Do góry
Sasanka z samosiewu

Ciemiernik przekwita (biały jeszcze szaleje).. ale ile nowych liści dostał (te jasne).. skorupki od jajek mówi, że są super

Białe fiołkowo..

I taki tam widok..
Ogród w Tarnowie 23:31, 30 kwi 2013

Do góry
Wiosna w szybkim tempie nadrabia opóznienie

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:31, 30 kwi 2013

Do góry
Iwonko spójrz jak ja bidulka dzisiaj pracowałamNie wszystko zdążyłam zatrzymać w kadrze Jutro pokaże jak dalej pracowałam Zrobiłam kupę roboty a łapki obolałe nie powiem ale się cieszę że wychodzę z tego syfu Trawkę zasiałam na razie na kawałku i trzymam sie jego poziomu dlatego jest deska .

A to dla ciebie moje śliczne kwiatuszki

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:30, 30 kwi 2013

Do góry
Anuśki , Bogdzia..... buźka jeszcze raz dla Was... ostatnie jakieś foty i idę sie myć i spać....

Modrzewnice zaczynają kwitnać.... ups.. nic nie widać

Trzmielina na pniu, przesadzona jesienią przeżyła Krokuski przekwitły a inne cebulowe zaczynają.... a potem nie wiem co tu wymyślę

Ten rh nie będzie kwitł... ale ma dużó nowych pąków, wiec chyba nie jest źle... Bogdzia co o nim myślisz??

Mój 4 arowy azyl... 23:29, 30 kwi 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Śliczny barwinek Trzymasz go w ryzach, czy ma luz ???

Trochę luzu ma, bo rośnie w takim miejscu, że mi nie przeszkadza. Ale jak za bardzo wylezie, to po prostu wyrywam. Podobnie robię z rogownicą, która z nim rośnie

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:26, 30 kwi 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Podziwiam Mi też dzisiaj dość dobrze szło

Jola to dobra wiadomość.... takich proszę więcej....

A tak wygląda rabata z moimi wielkim trawami.. bo to też nurtuje ludzi co zrobić by nie było pusto jak trawy śpia..
Wiosna

Lato

I drugie miesce wiosna

I lato.. widok bardziej z lewej.... ale padam na pysk i nie mam już siły szukać lepszego

Ogród Japoński we Wrocławiu 23:24, 30 kwi 2013

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:23, 30 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
Aniu - wszytko rośnie razem i nie wykopuję od 3 lat.. tzn 3 lub 4 zimy przetrwało Za dużo mam by wykopywać, poza tym nie da sie wykopać bo wszystko kwitnie o rożnych porach i by wykopać jedno musiałabym zniszczyć drugie .....
Oczywiście wielki buziak i dla Ciebie się należy.....

tralala dostałam buziaka hura

Aniu - czyli jesteś geniuszem. Muszę to dobrze przemyśleć i na kolejny rok już zrobic coś w tym stylu przed domem - będzie sprawa załatwiona na cały sezon i będzie pięknie w dodatku - o ile wymyślę coś tak fajnego jak Ty - częściowo oczywiście "odgapię"
Dobrej nocy Anuś - odpocznij
Ogród Japoński we Wrocławiu 23:19, 30 kwi 2013

Do góry
jedyny kwitnący o tej porze rododendron

gołąbek przy kosaćcach variegatus

klony palmowe są w różnym stopniu rozwoju, pąki azalii wkrótce się rozwiną

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:16, 30 kwi 2013

Do góry
Tulipki..

Żurawka dla zainteresowanych...... jakbym ja poskubała byłaby ładniejsza..
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:15, 30 kwi 2013

Do góry
Oj Sebek przestrzeni przybyło, a tam gdzie szklarnia i tak teren był niewykorzystywany.... byliny (gdzie szklarnia) przeniosę częściowo na nowy teren, a częściowo posadzę przed tujami (nowe rabaty )

A teraz kolejne tulipki..

Tu nie miało być czerwonych... ale chyba zpomniałam co miałam sadzić a co nie

Powtórka z rozrywki.. ale to mi sie podoba
Ogród Japoński we Wrocławiu 23:12, 30 kwi 2013

Do góry
piękna linia, klon palmowy i cis

kolejna ciekawa forma i widok na park szczytnicki

pierwsze kwitnące azalie japońskie i widok na mostek spod romantycznie przewieszającej się wierzby
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:11, 30 kwi 2013

Do góry
Urobiłam jedną grządkę pod truskawki.... i przeniosłam część truskawek, z resztą biegam i oddaję kto chętny.... mi taka grządka zupełnie wystarczy Kończyłam po totalnej ciemnicy.. wiec fotek nie ma... truskawki w taczce.. część...

A tak będzie sie prezentował warzynik i szklarnia w nowym miejscu .. foty robione o zmroku.. tyjki będą cięte aby nie były za wysokie ..

Warzywnik większy mi niepotrzebny, bo jesteśmy tylko we dwoje, a i tak nie mam czasu na uprawę warzyw.. tyle co pod ręką aby było.
Róze przed tujami chyba przezyły przeprwadzkę, część gałązek zwiędła, ale większość ma sie dobrze.. utnę te zwiędłe, by nie osłabiać krzaków.. I tu róże będą lepiej sie prezentować niż pod siatką
ogrodoweimpresjejolki 23:11, 30 kwi 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Haniu, Krysiu, tulipany u mnie mają długi okres kwitnienia. Na początku kwietnia pojawiają się botaniczne, a potem przez cały kwiecień i maj cieszą mnie kolejne. Jeśli posadzić je nie tylko w słonecznym miejsca, to okres kwitnienia można wydłużyć

Tarda w dużych grupach wygląda cudnie I bardzo dobrze się mnoży - polecam

A u mnie sie nie mnoży tylko wymarza , już nie wiem który raz. Twoje przepiękne.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 23:08, 30 kwi 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Donice przecudne, a nad taką konewką się ostatnio zastanawiałam i chyba podaruję sobie to jako prezent na dzień dziecka (mama woli żebym wybrała sobie coś z czego będę najbardziej zadowolona, a roślin nigdzie już nie upchnę, więc czas na takie gadżety )
Pozdrawiam
Mój 4 arowy azyl... 23:07, 30 kwi 2013

Do góry
Wysadzony z doniczki irysek pumila zakwitł. Pozostałe trochę chorują

W to puste miejsce na środku posiałam trawę.

Ogród Japoński we Wrocławiu 23:05, 30 kwi 2013

Do góry
kwitnące ozdobne wiśnie wprowadzają kolor

cedr libański i sośnica są w świetnej kondycji po zimie

nie zabrakło też tulipanów, które pysznią się wśród tawuł

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies