Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

ewsyg 21:30, 17 cze 2013

Debra napisał(a)

Olu, ja też się cieszę, że nie jestem odosobniona w tym roślinnym bałaganieniu, ale w domu robie to samo - tzn, ciągle przestawiam meble, cos zmieniam, wieszam nowe zasłony, to samo w ogrodzie - rosliny rosna zmieniają się, nie pasuja do siebie....
Przesadzamy... przesadzamy...

A to mój dzisiejszy Liliowiec ŻÓŁTY wielkokwiatowy

Faktycznie duży kwiat, nie mam takiego. Będziemy się mogły wymieniać kłączami
Wydaje mi się, że mam taki pomarańczowy
ewsyg 21:35, 17 cze 2013

Debra napisał(a)
A i równanie brzegów było:

jeszcze nie ideał, ale jestem coraz bliżej techniki koszenia i przycinania, by było dobrze.

No i brzoskwinie szaleją:

Winorośl też:

Taki miły dzień dzisiaj. I 22 km na rowerze. To jednak wspaniale wpływa na samopoczucie.

Też chciałabym mieć brzoskwinie, ale nie mogę przezimować drzewka. Podobnie jest z czereśniami.
Kanciki bardzo ładne. Ja niestety muszę mieć rozgraniczniki. Lubie jak są jasno określone granice. Hmm, chyba tą dolegliwość nabyłam w pracy.
Robertop 22:04, 17 cze 2013

Debra napisał(a)
Znacie Kordylinę?
O tę:
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/314-kordylina-australijska-doskonala-roslina-nie-tylko-na-taras

Dzisiaj natrafiłam na nią przypadkiem. Taki o to okaz prosto z Holandii

Wprawdzie ona głównie do donic, ale ja posadziłam ją na rabacie z kannami, a te też na zimę będę wykopywac, to i Kordylinę wykopię

Debro, Kordylina już dawno mi się podobała. Chciałem kiedyś do donicy na taras, ale nie mam jej gdzie zimować. Rób jej często fotki, będę sobie ją oglądał u Ciebie
Gdzie ją kupiłaś?
Debra 22:23, 17 cze 2013

Robertop napisał(a)

Debro, Kordylina już dawno mi się podobała. Chciałem kiedyś do donicy na taras, ale nie mam jej gdzie zimować. Rób jej często fotki, będę sobie ją oglądał u Ciebie
Gdzie ją kupiłaś?

Robercie, ja dopiero myślę, gdzie ją będę zimować

Wpadłam rano do LM po zakupy do domu, zawsze patrzę na regały z roślinami jak tam jestem, ale zwykle same marnotki w kiepskim stanie. A tu dzisiaj stały one - jak widać na zdjęciu spore i w bardzo dobrym stanie. Za 11,99 !!!!!
Debra 22:25, 17 cze 2013

ewsyg napisał(a)

Faktycznie duży kwiat, nie mam takiego. Będziemy się mogły wymieniać kłączami
Wydaje mi się, że mam taki pomarańczowy

Z przyjemnością. Ja mam jeszcze pięć innych kolorów. Teraz czekam na morelową Krystynę
Robertop 22:40, 17 cze 2013

Debra napisał(a)

Robercie, ja dopiero myślę, gdzie ją będę zimować

Wpadłam rano do LM po zakupy do domu, zawsze patrzę na regały z roślinami jak tam jestem, ale zwykle same marnotki w kiepskim stanie. A tu dzisiaj stały one - jak widać na zdjęciu spore i w bardzo dobrym stanie. Za 11,99 !!!!!

Za taką cene, chyba się skuszę W środę odwiedzę LM (jak będę wracał z Warszawy).
Ola54 22:46, 17 cze 2013

Debra napisał(a)
Znacie Kordylinę?
O tę:
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/314-kordylina-australijska-doskonala-roslina-nie-tylko-na-taras

Dzisiaj natrafiłam na nią przypadkiem. Taki o to okaz prosto z Holandii

Ja w niedziele kupiłam 2 sztuki.Bo naczytałam się u Danusi.Z tym,ze ja do doniczek chcę dać. Dzisiaj szukałam odpowiednich ale nie było
barbara_kraj... 23:27, 17 cze 2013

Debra napisał(a)
A i specjalnie dla Ewy zrobiłam dzisiaj zdjęcia moich Róż pomarszczonych. Pisałam, że były posadzone w marcu 2012, jako mała patyczki, ledwo co nad ziemią. Dzisiaj są takie

Jak widać nawet mają słońce po południu, dlaczego zatem nie kwitną?

Może mają tego słońca za mało? Przycinałaś je kiedy? Cięcie stymuluje nie tylko wzrost, może i kwitnienie w tym przypadku?
Debra 23:43, 17 cze 2013

Basiu, ja podejrzewam, ze własnie za mało tego słońca. Ciełam je zaraz po posadzeniu, potem na jesieni trochę musialam podciąć, bo sie pokładały, w tym roku nie cięłam.
One z natury cięcia nie wymagają, rosna razem z hostami i zurawkami, tam jest kwasna gleba, a to on elubia. liscie im nie zółkną, czyli żelaza dość.
Za młode chyba?
AniaDS 23:54, 17 cze 2013

A mnie się taka kordylinka na mój mini-taras marzy. Za taką cenę to bym bez mrugnięcia wzięła. Ale ja to nie mam normalnie szczęścia do takich okazji, no .