Też chciałabym mieć brzoskwinie, ale nie mogę przezimować drzewka. Podobnie jest z czereśniami.
Kanciki bardzo ładne. Ja niestety muszę mieć rozgraniczniki. Lubie jak są jasno określone granice. Hmm, chyba tą dolegliwość nabyłam w pracy.
Debro, Kordylina już dawno mi się podobała. Chciałem kiedyś do donicy na taras, ale nie mam jej gdzie zimować. Rób jej często fotki, będę sobie ją oglądał u Ciebie
Gdzie ją kupiłaś?
Wpadłam rano do LM po zakupy do domu, zawsze patrzę na regały z roślinami jak tam jestem, ale zwykle same marnotki w kiepskim stanie. A tu dzisiaj stały one - jak widać na zdjęciu spore i w bardzo dobrym stanie. Za 11,99 !!!!!
Basiu, ja podejrzewam, ze własnie za mało tego słońca. Ciełam je zaraz po posadzeniu, potem na jesieni trochę musialam podciąć, bo sie pokładały, w tym roku nie cięłam.
One z natury cięcia nie wymagają, rosna razem z hostami i zurawkami, tam jest kwasna gleba, a to on elubia. liscie im nie zółkną, czyli żelaza dość.
Za młode chyba?
A mnie się taka kordylinka na mój mini-taras marzy. Za taką cenę to bym bez mrugnięcia wzięła. Ale ja to nie mam normalnie szczęścia do takich okazji, no .