Czy to jakiś grzyb ? Mam dwie donice z cisami, w jednej są nowe przyrosty, a w drugiej na kilku gałązkach mam takie coś, chcę opryskać przeciwgrzybowo.
Kolejna sprawa to na listkach grabu, także go mam w donicy, mam takie powygryzane dziurki, czym zadziałać? Zauważyłam pod spodem takie mikro pajączki. Dodatkowo takie małe ciemne kropki się pojawiły. Nie miałam wcześniej grabów, nie wiem co zastosować aby się nie rozprzestrzeniało.
Podjęłam decyzję by usunąć pomarańczowe azalie z mojej kwaśnej. Nie wyglądają tam. Za dużo cienia. Słabo kwitną. Kolor też mi nie pasuje. Trzy lata i nie przekonały mnie do siebie. Jutro koleżanka ma je zabrać. Niech u niej sobie rosną.
A ja mam wymyślanie co w zamian. Rodki?
To miejsce jeszcze z azaliami. To tam gdzie brunnery. Wczoraj już je pozbawiłam kwiatków
Myślę, że rodki chyba by się tam wpasowały. Jakieś wyższe, bo przed azaliami są annabelki. Jak myślicie?
Ogrody nowoczesne z liniami prostymi też mi się podobają ale do mojej działki nie pasują linie proste, u mnie w linii prostej są tylko hortensje ogrodówki przy ścianie domuPokazuj takie kadry ogrodu jak najczęściej bo jest piękny i dojrzały,chyba niedługo stuknie 25 lat ogrodu u ciebie
Wszystko masz piękne. Rodki, i dodatki roslinne zachwycaja. Ten fioletowy zwarty kwiatek jeden przy drugim. Trawy już takie wyrośnięte. Potrafisz ogród pokazywać.
Pięknie.
Dzisiaj idę do Powsina tam też uczta dla oczu z rodkami, ale czy już kwitną.
Jeżeli chodzi o powyższe zawilce chyba jedena sadzonka do mnie przyjechała też kwitnie przy astrach muszę ją przesadzić w jakieś miejsce. Szkoda że zapomniałaś włożyć do paczki bo rzeczywiście są przepiękne. Czy one się krzewią?