Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 16:41, 20 maj 2013

Do góry

Domki już czekają na turystów, spokojna miejscowość, bez mieleńskiego zgiełku, do Kołobrzegu blisko, i Hortulus nie daleko.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 16:37, 20 maj 2013

Do góry
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 16:35, 20 maj 2013

Do góry
Wczoraj, ponownie po roku, byłam w Gąskach. Gąski to te co latarnię mają ponad stuletnią, a wysokość ponoć 50,2m. Poprzednim razem zdryfowałam, zostałam na dole,ale wczoraj wlazłam! A co!
190schodków granitowych masywnych,poręczna całej długości, podesty do odpoczynku, nie było źle. No trochę zadyszki było, nie ukrywam.
A widoki z góry? Są! A jakże.
Rododendronowy ogród II. 16:32, 20 maj 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Bożenko, fajnie widzieć cię z powrotem, zadowolona i nie zmęczona
już podziwiam to zdjęcie z Karolą, inne obejrzę w wątku

Danusiu, Juzia --pozdrawiam serdecznie.Dla was kilka zdjec.

Mój ogród z psem:-) 16:26, 20 maj 2013

Do góry
Moi Kochani jest to jedyne chyba forum jakie znam na którym nikt się nie kłoci i każdy może liczyć na waszą pomoc i wsparcie. Więc teraz i ja was prosze o pomoc Zdjęcia poniżej przedstawiają nasadzenia przy i na piewnicy tzw. ziemiance. Jest to przed wojenne piwnica zbudowana jeszcze chyba przez niemców o ciekawej histori i nadal uzytkowana Wraz z meżem chcieliśmy ją jeszcze dodatkwo jakoś ,,przyozdobić,,., zwłaszcza że jest to frontowa część działki, więc każdy przejeżdzający i odwiedzający nas witany jest taką oto rabatą. 3 lata temu wyczyściliśmy cały teren wokół piwniczki, nawieźliśmy nową glebe, rozłożyliśmy agrowłókninę i nasadziliśmy krzewy. W miarę czasy część krzewów została przesadzona w inne miejscu, a puste miejsca zasiedłiły kocimiętka ( zwana przez moją teściową ,,kocipiętką,,która strasznie mi się rozsiała i niemogę jej zwalczyc od dwóch lat, oraz barwinek itp. I W TRAKCIE zostaliśmy szczesliwymi posiadaczami naszego psa Którego dzieła zniszczenia możecie podziwiać na zdjęciach. Widoczne są też zabezpieczenia ostatnio zamontowane przez ślubnego, które w miare zdają egzamin. Dość tłumaczenia, czas na konkrety. CZY MACIE I ZNACIE JAKIEŚ KONKRETNE SPOSOBY NA zagospodarowanie takiego terenu?? Ja mysłałam o całkowitej oczywiscie wymianie podłoża i agrowłókniny na piwnicy i obsadzenie barwinkiem a na dole obsadzenie wiekszymi krzewami na gęsto, co możę powstrzyma psiaka.

a o to uroki mojego ogrodu nie zniszczone przez psa

a o to karmik dla patków zrobiony przez mojego męża) na lato schowanyp

Jurajski Ogród 16:19, 20 maj 2013

Do góry
trochę koloru
Rododendronowy ogród II. 16:16, 20 maj 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

TO PRAWDZIWE KWIATY ???????

Dziękuję Bogdziu

Kasiu prawdziwe jak najbardziej , zapachu było więcej niz w perfumerii po rozbiciu kilku buteleczek.
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:14, 20 maj 2013

Do góry
Lepsze miejsce zajmował fotograf...... ale buziaki przesyłam Młodym Pięknej drogi na całe życie

Piękna Panna Młoda... i też kwiaciara Ależ młodzi mi zrobili przyjemność

Ogród w skali mikro :) 16:12, 20 maj 2013

Do góry
Dziewczynki ... Właśnie eM przyniósł mi malusiego czarnego pomidora .... Czarnego !!!... Słyszał już ktoś o tym cudzie ??...

Do czego to już dochodzi ,że mi chłop przynosi sadzonkę ... Rozumię : kwiaty , bombonierę albo brylanty.... Ale sadzonkę ??

http://gieldanasion.pl/2012/09/20/czarny-pomidor-black-cherry-wyjatkowo-smaczny

A tak wygląda narazie .....proszem siem tu chichrać ...

o
Mój jesienny ogród 16:12, 20 maj 2013

Do góry
Nie umawiałyśmy się, ale ile osób, tyle wypraw. Ciut bliżej albo trochę dalej od domu, sam wiesz.
A to moje ogrodowe smoki i pigwa dla Ciebie na 200 stron.

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:07, 20 maj 2013

Do góry
Dziś miałam piekło w robocie i dopiero teraz udało mi się zajrzeć na forum.. przed chwilą miałam nietypowych gości.. może to nie ekipa Mai w Ogrodzie, ale jaki ogród taka ekipa. Ale też sie bardzo ucieszyłam, bo to jakieś wyróżnienie dla mnie i mojego chabaźnika. Znajomi przyjechali zrobić sobie fotki ślubne...
Mam zgodę na pokazanie kilku... oczywiście tych robionych przeze mnie .... że miałam młyn w pracy wiec tylko na chwilkę wypadłam do nich i do obowiązków.. szkoda....

Ekipa fotoreportera pracowała z poświeceniem

A teraz co można podeptać Szkoda, że poduchy przekwitły

Zapasy?? Świeżo po ślubie???

Wykorzystałam chwilę nieuwagi panny młodej

Ogród w budowie - nieustającej 16:03, 20 maj 2013

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
O widze,ze kotka tez masz-to w takim razie ode mnie

Piękny pers, moje to "ćwierćpersy", dwa czarne diabły, brat i siostra kochane przez wszystkich domowników. Na zdjęciu jest kocica, akurat weszła w kadr i najbardziej podobna do persa, za wyjątkiem wystającego nieco pyszczka.
Nasz przydomowy ogródek 15:49, 20 maj 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Trawka się kłosi.

Zaczyna się wysyp irysowy.

Wpadłam z rewizytą Kostrzewa sina w żwirku wygląda świetnie Bardzo mi się podobają iryski - śliczna kompozycja
Ogród Rudej pod lasem :) 15:33, 20 maj 2013

Do góry
renatamama3 tak właśnie zrobiłam
ale miejsca na berberysy zabrakło...

i zakupiłam w końcu winorośl japońską ) Mam nadzieję, że się przyjmie

A zespół szkół technicznych dalej istnieje. W końcu w Mielcu robią Black Hawki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:32, 20 maj 2013

Do góry
Nie wiedziałam, że czosnki mogą się tak komponować z paprociami...
PRZECUDNIE!

Kraina Czarów w fazie projektów 15:27, 20 maj 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
Miałam zapisane kilka pozycji, znalazłam ostatnio wykaz "lektur nadobowiązkowych" ogrodnika zupełnie o nich zapomniałam.. miałam przejrzeć przy okazji w księgarni, ale nie trafiłam na nie. Może Tobie się przydadzą, oto one
C.Stafford "1000 pomysłów na ogród"
S.Philips "Małe ogrody"
P.Russel "Edukacja ogrodnika"

Oraz pozycje G. Jekyll, jeśli lubisz ogrody angielskie G.Jekyll znalazłam tylko w j. angielskim w necie, ale nie kupowałam

Dzięki wielkie zainteresuję się na pewno
Ja mam taką kolekcję + teraz te barwy w ogrodzie:

Wszystkie fajne, ale moja ulubiona to "Projektowanie ogrodów, ogródków i działek" to lektura obowiązkowa przed spaniem Cała masa piękny zdjęć, każde bardzo inspirujące. M się tylko śmieje, że już znam tą książkę na pamięć i jak można patrzeć ciągle na te same zdjęcia... a ja codziennie widzę coś innego, coś innego mnie inspiruje ale co zrobić eMy tak mają Dobrze, że drzewo potrafi ściąć i chodniczek położyć heh Nie musi oglądać tej samej książki od roku
Powojnik - Clematis 15:25, 20 maj 2013

Do góry
Moniika napisał(a)
Uratowałam powojnika z Lidla bo tam umierał : miał to być Prezydent ( ciemny fiolet jak wiadomo ) i proszę co wyszło : właściwie to ja nie wiem co to jest

Moniika, to Ci niespodzianka Mnie wygląda to na Jerzego Popiełuszkę... Troszkę za zielone te pasma na płatkach, ale jeżeli to pierwszy kwiat, to to jeszcze nic nie znaczy, pozostałe mogą już być inne
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:08, 20 maj 2013

Do góry
z tego ciemnego mam pełno siewek, Wieloszczce już obiecałam dać
rosną drzewa

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 15:08, 20 maj 2013

Do góry
I jeszcze ostatnia sprawa (DANUSIU RATUJ!!!)
Kupiłam bukszpana z mocno uszkodzonym pniem.
Czy powinnam posmarować tę ranę maścią na grzyba???

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 15:06, 20 maj 2013

Do góry
Madziu/Noemi - dziękuję Ci za prawdopodobne uratowanie życia moim bukszpanom!
Nie zidentyfikowałabym Miodówki.
Mospilanem dałam im popalić
Przędziorka też CHYBA przegoniłam.
Został mi tylko jeden jeszcze szkodnik.
Ale ten okaz raczej sobie zostawię

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies